Jihočechy čeká v neděli těžké utkání s Teplicemi, které v minulém kole přesvědčivě smetly Slavii 3:1. Do tohoto boje by měl naskočit už i uzdravený brankář Pavel Kučera. Zkušeného gólmana od utkání v Mostě trápilo poraněné lýtko a čtyři zápasy musel nuceně vynechat. Ale i ostatní marodi Dynama se začínají pomalu dávat dohromady. Trenér Straka bude mít proti Teplicím k dispozici i záložníka Petra Šímu, kterého minulý týden ze hry vyřadila angína.

Českobudějovická marodka byla poslední dobou poměrně dost naplněna. Až v dnešních dnech se začíná pomalu vyprazdňovat. K dlouhodobým rekonvalescentům Plichtovi a Pivoňkovi patřili v poslední době také útočník Tomáš Stráský a brankář Pavel Kučera. Posledně jmenovaný tento týden už byl v plné tréninkové zátěži a nedělního domácího zápasu s Teplicemi se aktivně zúčastní.

Stav Stráského se zlepšil a také začal s lehkým tréninkem a dokonce i smolař Roman Pivoňka, který naneštěstí často musí čelit zraněním, začal s tréninkem.

V posledním ligovém utkání na Bazalech proti Ostravě nemohl nastoupit kvůli chřipce ani Michal Mašát. „Vlastně těsně před utkáním jsem dostal horečky a bohužel jsem nemohl klukům pomoci v Ostravě. Teď už normálně trénuji a v sobotu se půjdu dostat za B-tým do zápasové zátěže,“ pravil 24letý záložník.

Marodům na náladě nepřidává rozhodně ani momentální pohled to ligové tabulky. „Snažíme se nekoukat na ostatní týmy, ale koukáme se sami na sebe a do každého utkání jdeme se snahou získat tři body. Bohužel se nám to na jaře moc nevede a ani já se svými výkony nejsem spokojený,“ přiznává smutně Michal Mašát.

„Doufáme, že teď to prolomíme a Teplice odjedou jako poražení.“ Michal Mašát navíc nastupuje už pátý týden do zápasu se zlomenou zápěstní kůstkou, kterou mu chrání jen lehká bandáž.