Nejbližším ligovým soupeřem Dynama jsou Teplice. Zvláštní vztah k tomuto soupeři má jistě talentovaný útočník Zdeněk Ondrášek, který proti tomuto celku loni na podzim v nejvyšší soutěži debutoval. „Vzpomínám na to strašně rád. Doufám, že bych tentokrát mohl proti nim opět nastoupit,“ věří dvacetiletý forvard.

Věkem byl ještě stále dorostenec, když si jej téměř už před rokem tehdejší kouč František Cipro vytáhl do prvního týmu. Zdeněk Ondrášek s „áčkem“ trénoval a dokonce poprvé ochutnal i nejvyšší soutěž při mistrovském zápase. „Do konce zápasu zbývalo dvanáct minut, když jsem šel za stavu 1:2 na hřiště,“ vzpomíná rychlonohý útočník na svůj debut proti Teplicím. „Zrovna, když už jsem byl připraven ke střídání, Ivo Táborský dal tu naši jedinou branku,“ šátrá dále v paměti.

Jako střídající útočník měl obvyklý úkol. „Měl jsem se snažit dát gól,“ říká stroze, ale výstižně. Zdeněk Ondrášek„Byl jsem celý sevřený a mírně nervózní, přesto to ale pro mě byl velký zážitek,“ vykládá Zdeněk Ondrášek.

„Bylo to opravdu bomba a byl jsem za to moc rád. Nyní se mi třeba podaří, že si proti Teplicím připíši i svůj čtvrtý prvoligový start,“ sní o rozšíření své prvoligové bilance. Nejenže by to bylo znovu proti Severočechům ze Stínadel, ale také znovu ve 27. kole a stejně tak opět na domácím E.ON Stadionu.

I ve fotbale platí všeobecně známé pravidlo, že jednou je člověk nahoře, podruhé zase dole. Talentovaný Zdeněk Ondrášek momentálně zažívá příjemnější část tohoto pořekadla. Dobré výkony za rezervu jej katapultovaly do prvního týmu Dynama. „Povedlo se mi hlavně utkání s Kolínem, kdy jsme vyhráli 4:0 a já dával dvě branky,“ konstatuje.

Hned druhý den po dvojnásobném zásahu do kolínské sítě nastoupil v první lize proti Brnu. V A-týmu se udržel i nadále a příležitost od trenéra Františka Straky dostal i naposledy v Ostravě. „Inkasovali jsme tam ale bohužel už ve druhé minutě a to se pak špatně hraje. Já jsem poté šel na hřiště za stavu 0:2 a to se utkání už spíše jen dohrávalo.“

„Šance dostávám, jsem za to strašně rád, ale sám dobře vím, že na sobě musím pořád hodně makat,“ říká Zdeněk Ondrášek.



Foto na stránce: Zdeněk Ondrášek letos v nejvyšší soutěži poprvé naskočil v domácím utkání s Brnem, ve kterém Jihočeši prohráli 0:2. Ondrášek je na snímku faulován Pavlíkem, za což brněnský obránce posléze uviděl žlutou kartu.