Minulý víkend dokázali po třech porážkách v řadě doma jasně přehrát Kolín, kterému nasázeli čtyři góly. Přesvědčivé vítězství navíc ověnčené i dobrým výkonem budou českobudějovičtí mladíci chtít jistě potvrdit i v Blšanech. Někdejší prvoligový celek na podzim porazili 3:0. Podaří se juniorce Dynama Severočechům tři body uzmout i v neděli?

V rámci šestého kola jarní části České fotbalové ligy navštíví českobudějovičtí mladíci znovu severočeský region a tentokráte se v neděli utkají s mužstvem Blšan na jeho hřišti. Klub se slavnou minulostí se zdá být první z rozluštěných hádanek letošního ročníku třetí nejvyšší ligy. Se vší pravděpodobností jsou Blšany již nyní prvním sestupujícím, který ČFL pro příští sezónu opustí.

Toho si je vědomo i samotné vedení blšanského fotbalového klubu, a jeho hlavní starostí je sehnat hráče, kteří by byli s to, odehrát důstojně příští sezónu, kterou klub pravděpodobně stráví v divizi. Mrkvička BlšanyDo konce soutěže je však ještě dost dlouhá doba, míč je kulatý a teoretickou šanci na záchranu Severočeši stále mají. Jejich situace po podzimu však vypadala dost beznadějně a ani dosavadní průběh jarní části příliš nenaznačuje, že by mělo dojít k zásadnějšímu zvratu.

Jihočeši by se ale neměli problémy svého nadcházejícího soupeře rozhodně nechat ukolébat. Vždyť problémy se v posledních kolech nevyhnuly ani našim mladíkům a právě v Blšanech mají ideální příležitost dokázat, že neúspěšnou šňůru již mají definitivně za sebou a že naši rezervu čekají opět lepší časy. První krok udělali hráči Dynama před týdnem doma proti Kolínu a jestli jsou na správné cestě ukáže příští zápas na severu Čech.

Blšany mohou hrát v klidu a fotbal si užívat, českobudějovičtí ale budou chtít jistě potvrdit minulé domácí vítězství a nastartovat novou vítěznou sérii. Zápas začíná v neděli 10:30 hodin a onlajny.cz budou opět při tom.

Foto na stránce: V podzimním utkání se na výhře 3:0 dvěma vstřelenými góly podílel Václav Mrkvička.
Autor: František Panec