Starší dorost Dynama České Budějovice, který v jarní části bojuje o záchranu v Celostátní lize, dokázal doma na Složišti přesvědčivě porazit poslední Blšany. V přímém souboji o udržení nastříleli fotbalisté Dynama soupeři tři branky, o které se postarali Dobrotka, Koubík a Maršán. Díky tomuto vítězství mají mladíci Dynama na svém kontě již 23 bodů, z nichž celkem dvanáct uhráli v šesti jarních kolech!
Kapitán dorostenců Martin Dobrotka se ihned po skončení zápasu vydal na Slovenskou, kde bude jako jedna z opor oblékat dres reprezentační "devatenáctky".

Fotogalerie


Ohlasy trenérů

Miroslav Soukup, trenér: Do utkání jsme vstoupili velmi aktivně a v prvních deseti minutách jsme hosty zatlačili, nevypracovali jsme si ale žádnou vyloženou šanci. Později se hosté začali více osmělovat a hra se přesunula na patnáct minut více do středu hřiště. Hosté v tu dobu naznačovali, že nehodlají pouze bránit remízu. Po půlhodině hry jsme opět zvýšili vlastní aktivitu a začala se nám dařit kombinace v křídelních prostorech.

V 36- minutě se po rohovém kopu z levé strany dostal na zadní tyči k míči Dobrotka a tělem propasíroval míč do branky. Po rozehrání jsme soupeře zatlačili presinkem před pokutové území, obránce zahrál v nouzi malou domů a brankář místo odkopu vzal míč do rukou. Následoval nepřímý volný kop, který Kladrubský nastřelil pouze do hráze těl. Míč se však odrazil doprava ke Koubíkovi, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Vstup do druhého poločasu byl opět aktivnější z naší strany. Hosté začali postupně více riskovat a snažili se snížit dvoubrankovou ztrátu. Naše obrana však hrála bez výrazných chyb, až na jeden moment, kdy po rohovém kopu jsme ne zcela jistě odvrátili míč a hráč hostí tvrdou střelou pod břevno zaměstnal jistého Skálu. Ten bravurně vyrazil na roh. Závěr utkání ale vyzněl jasně pro nás a v závěrečných deseti minutách jsme spálili tři šance. To Maršán, Frnoch i Legdan shodně mířili ve vyložených situacích nad branku. Rozhodující moment však přišel již v 68. minutě, kdy Maršán vystřídal Škodu a zanedlouho se dostal po ideální přihrávce za obranu signalizující ofsajd a sám před brankářem nezaváhal. Zvýšil tak na konečných 3:0.

Získali jsme velmi důležité vítězství pro další vývoj a prodloužili sŕii neporazitelnosti na šest utkání. Nad velmi dobrým výkonem všech hráčů vynikal znovu bezchybný Dobrotka a dále velmi aktivní Škoda s Pickou.