Šest zápasů v řadě a celkem 586 minut hry nedostali fotbalisté Dynama České Budějovice na domácím stadionu gól. Posledním hráčem, který překonal budějovického brankáře, byl v polovině října loňského roku Miroslav Slepička, jenž tehdy v zápase Dynama se Spartou vyrovnával na 1:1. Od té doby vybudovali Jihočeši ze svého stadionu nedobytnou tvrz, ze které si týmy odvážely body maximálně za remízy 0:0. Úctyhodná série Dynama skončila v neděli smolně proti Brnu - svěřenci kouče Straky museli inkasovat gól až z pokutového kopu. "Právě ta penalta celé utkání rozhodla," řekl po zápase s Brnem David Horejš.

Jak jste viděl zápas Vašima očima?
Pro nás to byl jednoznačně smolný zápas. Ze začátku jsme se drželi a nenechali jsme hosty zajít téměř do žádného zakončení.

A jak se koukáte na penaltu na Tomáše Hunala?
Tu situaci jsem neviděl, byl jsem v tu chvíli otočen zády. Brněnští to napálili do skrumáže, kde se míč nakonec bohužel odrazil do ruky Tomáše Hunala. První poločas byl přitom vyrovnaný, ale ta penalta byla asi rozhodující situace celého zápasu.

V druhém poločase jste na tempu ale výrazně přidali, že?
Druhou půli jsme se museli tlačit dopředu, abychom vstřelili nějaký gól. Bohužel hra neprobíhala podle našich představ a Brno nás nakonec potrestalo z brejku.

V druhém poločase vstoupil do utkání záložník Živný, jenž asi také zahrál ve vlastním vápně rukou..
To určitě souhlasím, kluci tam u toho stáli a viděli jak mu míč na ruku spadl stejně jako u Hunyho (Tomáš Hunala, pozn. autora) v prvním poločase. Ale těžko říct, nechtěl bych to svádět na penalty, nemůžeme se tu spoléhat na to, jestli rozhodčí penaltu zapíská nebo nezapíská. Musíme proměňovat šance. Tlak jsme měli, ale balon jsme do sítě bohužel nedokopali..

Ke gólu jste měli několikrát blízko, do kolen Vás asi srazil gól na 0:2, že?
To už vyplynulo ze hry, došlo k přečíslení Kříža (Zdeněk Křížek, pozn. autora) tam byl sám a neměl sebemenší šanci.

Gól jste dnes opět nedali, co za tím stojí?
Teď na jaře se strašně trápíme v koncovce, nejsme bohužel dostatečně produktivní.

Několikrát jste ale hostům na hranici šestnáctky celkem zahrozili, že?
Byly tam nebezpečné centry ze strany, ale bohužel tomu stále chybí gól.

Začínáte sledovat spodní část tabulky? Náskok na sestupové pozice tak velký zase není..
Jsme relativně klidní, dá se říci i zachránění. Dneska jsme chtěli ale doma moc bodovat, poněvadž v posledních kolech máme venku těžký los. Stále nám ale zůstávají dva zápasy doma, tak se určitě budeme snažit, co nejvíce bodů ještě získat.