Během týdne žehral na svou vlastní produktivitu. Velice jej mrzelo, že se na jaře ještě nezapsal mezi střelce nebo alespoň neasistoval u žádné branky svého týmu. Osobní vizitku si Petr Šíma nevylepšil ani tuto neděli proti Brnu, ačkoli byl ke vstřelení gólu několikrát hodně blízko. Zejména ve druhém poločase se dostal do několika příležitostí, ale brankáře Lejsala přesto nepřekonal.

V 55. min. si zpracoval aut vhozený Svátkem, udělal pár rychlých kroků a vypálil směrem na brněnskou branku. „Ta střela šla doprostřed brány a Lejsal s ní asi neměl žádný větší problém,“ uvedl Petr Šíma. V 61. min. se pak po centru Plocka ocitl ve slibné pozici těsně před brankou, ale míč netrefil zcela podle svých představ.

Jen o minutu později natáhl ke střele opět ze střední vzdálenosti a tentokrát měl gólman Lejsal co dělat, aby balon směřující do jeho sítě vyrazil. „Tato střela už šla k tyči, takže bych řekl, že pro něj asi byla největší problém,“ mínil pětadvacetiletý záložník.

Petr Šíma a jeho spoluhráči tak ve snaze za vyrovnáním jen marně hledali recept na pozornou defenzivu Brněnských. Ti měli z prvního poločasu díky proměnné penaltě jednogólový náskok a tudíž neměli kam spěchat. „Soustředili se na defenzivu a vyráželi pouze k rychlým protiútokům,“ pravil Petr Šíma. A právě po jednom z kontrů hosté nakonec přidali i druhý gól.

Při akci jemu předcházející se Jihočeši dožadovali odmávání ofsajdu. „Koukal jsem na to přes celé hřiště, takže k tomu mohu jen těžko něco říkat.“ Velmi podobně se levonohý fotbalista vyjádřil i k první sporné situaci v utkání, kdy se proti domácím zahrávala již zmíněná penalta. „Já jsem k tomu byl zády,“ pokrčil rameny Petr Šíma a nechtěl tak spekulovat jestli po trefení Hunalovy ruky Kubáněm bylo nařízení penalty správné. „Ten gól ale sám o sobě určitě ovlivnil celý zápas. Brno vedlo jedna nula a dostalo se tím na koně.“