Vlivem nedávných událostí při pražském derby Slavia – Sparta se v českých médiích hojně začalo diskutovat na téma fotbalových fanoušků a bezpečnosti na fotbalových stadionech při prvoligových utkáních. V tomto směru rozhodně nikterak nezahálí ani vedení SK Dynamo České Budějovice a různými opatřeními se všem nepříjemným událostem snaží předcházet.

SK Dynamo tak činí ve spolupráci s českobudějovickým okresním ředitelstvím Policie České republiky a Městskou policií Českých Budějovic. S nimi již měsíc před prvoligovým utkáním na domácím E.ON Stadionu vstupuje do několika jednání, jejichž výsledkem je snaha všechny neblahé události co nejvíce eliminovat.

Během samotných utkání na českobudějovickém stadionu se pak o pořádek v ochozech stará dále pořadatelská služba. Při zápasech označených za „rizikové“ jejich hladký průběh zajišťuje více jak sto členů bezpečnostní agentury ISS. Při ostatních utkáních je to zhruba o třicet méně.

Do první kategorie zápasů, které doprovázejí zvýšená bezpečností opatření, je zahrnuto i utkání českobudějovického Dynama s Bohemians 1905. A právě tento pražský klub byl posledním návštěvníkem E.ON Stadionu, kam za ním vyrazila i početná skupina fanoušků.

Management SK Dynamo se hostujícím příznivcům rozhodl vyjít maximálně vstříc a poskytl jim vstupenky i mimo sektor jim vyhrazený. Na E.ON Stadion se tak minulou neděli dostala bezmála rovná pětistovka příznivců Bohemians 1905 a na utkání bylo celkem přítomno 4600 diváků.

Díky účinným bezpečnostním opatřením, které vedení SK Dynamo České Budějovice v souvislosti s pořádáním utkání podniklo, nedošlo k narušení klidu a veřejného pořádku a to jak před utkáním, tak v jeho průběhu ani po jeho skončení.

Vedle svých fandů tak vedení SK Dynamo České Budějovice děkuje především i příznivcům Bohemians 1905 za jejich slušné vystupování během jejich pobytu v jihočeské metropoli a za to, že i vlivem jejich zcela korektního jednání v rámci norem slušného chování proběhlo utkání bez jakýchkoliv problémů.


Vstřícnost ze strany českobudějovického klubu také ocenil i jeden z příznivců Bohemians 1905, kterému se díky ochotnému přístupu ze strany SK Dynamo dostalo navrácení ztraceného mobilního telefonu během utkání.

Dobrý den,
chtěl bych vám touto cestou poděkovat za vrácení mobilního telefonu, který jsem ztratil při zápase v neděli 30.3.2008 SK Dynamo – Bohemians 1905 v sektoru hostí. Za serióznost a brzké vrácení Vám chci touto cestou velmi PODĚKOVAT.
S přátelským pozdravem vlajkonoš Bohemians 1905 Roman Tichovský.


Vedení SK Dynamo České Budějovice pravidelně komunikuje s ostatními prvoligovými kluby, ať už před vzájemnými utkání s nimi na domácím stadionu nebo na venkovním. Mezi kluby probíhá komunikace o pořádání výjezdů fanoušků a dalších záležitostí tak, aby mohla být případně zvolena vhodná bezpečnostní opatření.

Za účelem dodržení klidu a veřejného pořádku během každého domácího utkání sportovní klub Dynamo České Budějovice opakovaně vkládá několik desítek tisíc korun.