Tak trochu „liberecký“ víkend zažijí fotbalisté a fanoušci budějovického Dynama. Zatímco A-mužstvo doma hostí hlavní tým Slovanu Liberec, tak B-mužstvo se vydá na sever Čech, kde se střetne se stejným soupeřem. Liberecké béčko je u dna tabulky, a tak se dá očekávat tvrdý boj o záchranu. Jihočeši si totiž také nemohou příliš vyskakovat a každý bod z venku je pro ně velmi cenný. Souboj sedmnáctého týmu tabulky ČFL proti třináctému Dynamu začíná v neděli od 10:15.
V minulém utkání Dynama viděli diváci na Borku pořádnou gólovou nadílku, která nakonec Jihočechům přinesla pouze bod za remízu 3:3. Byl to po všech směrech smolný zápas, Dynamo vedlo již 3:1, v určitých fázích mělo utkání pevně ve svých rukou, z výhry se ale přesto neradovalo. Střelecky se za domácí prosadili dvakrát Svoboda a jednou Čančura. Za hosty ze Střížkova se jednou trefil i útočník Dynama Lukáš Beer, který je v Praze na hostování.

Liberci se v minulém kole dařilo ještě méně. Na hřišti sedmého Letohradu prohrál 3:2 a klesl tak v tabulce až na předposlední místo. Zápas se ale vyvíjel v režii Liberce, po prvním poločase vedl již 2:0 a zdálo se být jasno. Domácí Letohrad, který hnalo do útoku téměř tisíc diváků, se ale vzchopil a dokázal utkání otočit.

LETOHRAD-LIBEREC B 3:2 (0:2)
Branky: 69., 76., 89. Čada - 2. Banda, 40. Hubený
Rozhodčí: Rožec
ŽK: Čada – Samoel

LIBEREC B: Samoel - Hubený, Lexa, Šíranec, Eisman - Donát, Silný, Kočí, Zeman - Negrú, Banda
Trenér: Petr Myslivec

Liberec nepodává na jaře nijak oslnivé výkony, doma dokázal porazit Střížkov (1:0), remizovat s Karlovými Vary (1:1) a prohrát s Břevnovam (1:2). Venku si připsal bod za remízu se Slávií 2:2 a naposledy neuspěl proti Letohradu. V současné době je tedy na sedmnáctém sestupovém místě se ziskem 24 bodů a skóre 21:32. Vzhledem k tomu, že se v mužstvu točí velké množství hráčů, žádný nevstřelil víc než čtyři branky.

Minulý zápas obou týmů vyzněl lépe pro Liberec, který na jihu Čech vyhrál brankou Bohuslava Pilného 1:0. I proto je důležité, aby Dynamo na severu Čech uspělo, protože v celkovém hodnocení mohou hrát vzájemné zápasy důležitou roli.

Velmi důležitý zápas, který hodně napoví o dalších ambicích obou mužstev, začíná v neděli na Městském stadionu v Liberci. Výkop je stanoven na 10:15.