Odložené utkání třetiligové rezervy s týmem Chrudimi příliš pohledného fotbalu nepřineslo. Při teplotě těsně nad nulou se na mokrém, ale kvalitním trávníku nedokázali domácí prosadit zhuštěnou obranou Východočechů, jejichž hru dirigoval ve středu pole zkušený Radim Nečas. Dynamo, které nastoupilo s několika dorosteneckými posilami i hráči širšího kádru A-týmu, mělo od začátku míč na svých kopačkách, ale do velkých šancí se nikdo z hráčů nedostával...
Odložené utkání třetiligové rezervy s týmem Chrudimi příliš pohledného fotbalu nepřineslo. Při teplotě těsně nad nulou se na mokrém, ale kvalitním trávníku nedokázali domácí prosadit zhuštěnou obranou Východočechů, jejichž hru dirigoval ve středu pole zkušený Radim Nečas. Dynamo, které nastoupilo s několika dorosteneckými posilami i hráči širšího kádru A-týmu, mělo od začátku míč na svých kopačkách, ale do velkých šancí se nikdo z hráčů nedostával.

Po čtvrthodině hry přešel Svoboda přes tři protihráče, ale jeho pohledná akce skončila rohovým kopem. Za tři minuty se Kordík opřel do míče, který k němu doputoval po přímém kopu, ale jeho rána šla nad branku. V 29. minutě zahrozili i hosté, když Hudec v dobré pozici jen těsně nedosáhl na centr Formánka. Odpovědí byla další rána domácích, kterou Čáp poslal opět nad branku. Špatnou mušku domácích potrestali Chrudimští ve 39. minutě. Centr z pravé strany pohodlně doletěl až na nehlídaného Formánka, který míč doklepl hlavou do sítě - 0:1. Problémy se zaměřením branky ještě více zviditelnil pět minut před poločasem Knietel, jenž se sice pěkně uvolnil přes obránce hostí, ale poslal střelu opět mimo tři tyče.

I druhý poločas byla aktivita na straně Dynama, ale opět se hráčům nedařilo dostat do větších šancí. V 50. minutě se Mašát natahoval po míči, ale vše skončilo jen bolavým střetem s brankářem Neumanem. Asi nejaktivnější fotbalista Dynama Kladrubský se parádně o dvě minuty později otočil v pokutovém území kolem jednoho z beků, ale na zakončení mu už nezbyl dostatek razance. K podobné situaci došlo za čtyři minuty i na straně levé, tam si stejně počínal Svoboda.

S příchodem Škody se hra zrychlila, jenže velká příležitost přišla na straně druhé. Hudec se dokázal dvakrát vyhnout vyběhnuvšímu Semanovi, ale bál se zakončit levou nohou, tak ještě vrátil zpět na Nečase, který si ale na své slavné časy nevzpomněl a prázdnou branku minul. Mířidla neměl seřízená ani deset minut před koncem zápasu Pončák, za další tři minuty po centru Čápa před Kladrubským vyboxovával Neuman. Čáp se už za minutu poroučel do kabiny, když jeho zákrok u autové čáry posoudil rozhodčí jako hodný druhé žluté karty. Paradoxně v oslabení se podařilo vyrovnat. V 89. minutě vybojoval už téměř ztracený míč Knietel a po jeho spolupráci se Škodou se vhazovalo blízko rohového praporku. Po výměně míče opět se Škodou poslal Knietel krásný centr do pokutového území, kde si nejvýše vyskočil Smíšek a hlavou srovnal na konečných 1:1

Bod z domácího prostředí je pro zachraňující se tým i přes průběh zápasu ztrátou, kterou budou domácí chtít smazat už v sobotním utkání se Střížkovem. Přijďte je v 10,15 na Borek povzbudit.

autor reportáže: Jiří Malý

Fotogalerie