Ač se to zdálo téměř nemožné, jihočeští hráči opravdu odehrají první domácí utkání letošní sezony na svém svatostánku na Střeleckém ostrově. Mužstvo SK České Budějovice přivítá po spletitých časových termínech v neděli 10. srpna od 17:00 moravský klub 1. FC Brno.
Čtvrté kolo v minulé sezoně bylo odloženo z důvodu katastrofických povodní, které mimochodem postihly i stadion na Střeleckém ostrově, a tak řídící komise fotbalového svazu přesunuly utkání na den, kdy už bude mít za sebou naše nejvyšší soutěž sehraných patnáct kol. 1. FC Brno hostilo právě SK České Budějovice, hosté však vydolovali cenný bod - zápas tehdy skončil smírně 0:0. Odvetný zápas na domácí půdě vyústil lépe pro černobílé Jihočechy, vyhráli zde 2:1. Za domácí se trefili David Lafata a Jaroslav Chlebek, za hosty zkorigoval výsledek Libor Došek.

V samostatné české lize mají hráči SK České Budějovice poměrně vyrovnanou bilanci s týmem 1. FC Brno. Šestkrát se Jihočechům podařilo vyhrát, v šesti zápasech okusili hořkost porážky a ze čtyř utkání nevzešel žádný vítěz ani poražený. Z posledních tří domácích zápasů je zřejmé, že ve svém prostředí se budějovickým fotbalistům náramně daří proti celku z Moravy - třikrát dokázali nad brněnským klubem zvítězit. Celková domácí úspěšnost vyznívá pro SK České Budějovice velice slibně: 5-2-1 (čili 5 výher, dvě remízy, 1 porážka).

V loňské sezoně působili fotbalisté Brna vcelku rozpačitým dojmem a nakonec ukončili sezonu 2002/2003 na deváté příčce naší nejvyšší fotbalové soutěže. Trenér Večeřa přeřadil do nadcházející sezony z 'A' do 'B' týmu několik hráčů, jsou to tito fotbalisté: záložníci Tomáš Návrat, Miroslav Poredský, Tomáš Máša, Roman Drga a útočník Pavel Simr. Naopak kádr přišli posílit útočníci Karel Kroupa, jenž se vrátil z hostování v Mladé Boleslavi, a zejména Petr Švancara, který opět nalezl svoji fotbalovou vlast, hostoval v Opavě, ale jinak byl právoplatným hráčem SK Slavia Praha.

V minulém kole, resp. v prvním utkání, zvítězili Brňané doma nad moravským rivalem 1. FC Synot 3:1. Dvěma brankami se prezentoval kanonýr Libor Došek, jeden gól vstřelil Milan Pacanda. Za hosty snižoval až v závěru Martin Abrahám.

Sestava Brna v duelu s mužstvem 1. FC Synot: Belic - Krško, Schuster, Křivánek, Křap - Abrahám, Svoboda, Zúbek, Belej - Pacanda, Došek

Náš první domácí zápas se odehraje již na stadionu na Střeleckém ostrově. Neděle 10. srpna od 17:00. Hlavním rozhodčím byl určen Polák, asistovat mu budou pánové Petřík a Pospíšil. Doufejme, že si na stadion najde cestu slušný počet jihočeských příznivců a konečně vybojujeme zlaté tři body.