Posíleni bodovým ziskem z hřiště lídra soutěže Olomouce, nastoupili starší dorostenci na domácím hřišti v dalším veledůležitém záchranářském utkání proti Příbrami. Oba týmy dělilo v tabulce šest bodů, v sázce tedy bylo mnoho a na hřišti i mimo něj to bylo znát. Se Středočechy přijela početná a hlasitá fanouškovská enkláva, která nepřetržitě podporovala hostující tým ...
Posíleni bodovým ziskem z hřiště lídra soutěže Olomouce, nastoupili starší dorostenci na domácím hřišti v dalším veledůležitém záchranářském utkání proti Příbrami. Oba týmy dělilo v tabulce šest bodů, v sázce tedy bylo mnoho a na hřišti i mimo něj to bylo znát. Se Středočechy přijela početná a hlasitá fanouškovská enkláva, která nepřetržitě podporovala hostující tým.

Už první minuty naznačily, že překonání příbramské obrany nebude v teplém odpoledni žádnou pohodovou záležitostí. Už ve 4. minutě musel sice hostující brankář Macho likvidovat těžkou ránu, ale o několik okamžiků později už Příbramští naznačili, že dokáží zahrozit i v útoku. To Šlapák hlavičkou zády k brance řádně vyděsil gólmana Skálu. Počáteční nápor domácích nebyl nijak výrazný, a když v brance hostí neskončil ani dobře točený přímý kop v 17. minutě, přenesla se hra mezi obě šestnáctky. Hosté dobře bránili a domácí byli stejně bezradní jako před třemi týdny proti stejnému soupeři jejich dospělí kolegové.Do zajímavé střelecké pozice se sice po půlhodině dostal Kladrubský, ale zbrkle vypálil nad branku.

Na začátku druhé půle trenér Soukup oživil hru příchodem dravého útočníka Škody a hra domácích se více rozproudila. V 53. minutě se ve velké příležitosti objevil Kladrubský, ale jeho střelu z okolí penaltového puntíku Macho zlikvidoval. O chvilku později se do šance tlačil Frnoch, ale nebylo mu přáno zakončit. Atmosféra houstla a příkladem toho bylo dohrání osobního souboje po odpískání, když se Dobrotka zapletl do menší potyčky s jedním ze soupeřů. Mnohem lépe se předvedl Dobrotka za několik málo minut, když svůj přímý kop jen těsně nenasměroval do brány.

K rozhodujícímu okamžiku celého zápasu došlo čtvrt hodiny před koncem utkání. To se Škoda neohroženě vrhl do šestnáctky hostujícího týmu, přičemž si na boku nesl jednoho z obránců. Ve chvíli, kdy se do souboje zapojil ještě vyběhnuvší brankář, budějovický útočník padl a sudí po delším váhání nařídil pokutový kop. Dobrotka si po dlouhých dohadech vzal míč a s přehledem skóroval, 1:0.

V závěru, kdy bylo hřiště plné osobních soubojů, mohlo Dynamo o dva body přijít ve 42. minutě, to Javorek pálil přesně k tyči, ale Skála zachránil. Asi nejhezčí akci zápasu přinesla následující minuta, když brejk vyřešil pěkně Toncar nahrávkou na Kladrubského, ten ale nejlepší okamžik zakončení prováhal. Domácí uhájili těsné vedení, ale jiskření se z trávníku přeneslo i do šaten, kde došlo k několika incidentům a poškození radiátoru v šatně hostí.

autor reportáže: Jiří Malý

Fotogalerie


Ohlasy trenérů

Martin Dobrotka: “Bylo to velmi těžké utkání, Příbram šikovně hustila obranu a šlo o mnohem složitější zápas, než ten poslední domácí s Brnem. Příbram byla i nebezpečnější směrem dopředu. Tu situaci s odpískáním penalty nemohu posoudit, byl jsem v té době hodně daleko, z mé pozice to nešlo vidět. Kopnout jsem to šel já, protože jsme si na tréninku říkali, že na ni případně půjdu. Ani nevím, kdo další na ni byl určen. Nemám oblíbené místo na kopnutí penalty, někdy to dávám na jednu, jindy na druhou stranu. Brankář dlouho stál, tak jsem si vybral stranu a povedlo se. Jsem moc rád, že to tam spadlo.“

Miroslav Soukup, trenér: V tomto utkání jsem podali nejhorší výkon jara, ale přesto jsme získali tři důležité body. Na hráčích byla znát nervozita pramenící z povinnosti vyhrát. Přesto jsme soupeře zejména v druhém poločase nepustili do žádné vyložené šance. Bylo zjevné, že si přijeli pro bod a ve druhé půli ještě pozorněji bránili bezbrankovou remízu. Nadprůměrný výkon podala v našem týmu trojice Skála, Dobrotka a Toncar.