Snad nikde jinde není pomoc tolik potřebná jako na africkém kontinentu. A to si právě dobře uvědomují i funkcionáři a příznivci SK Dynamo, kterým je podpora dětí v Zambii přímo vlastní. Možnost přispět na dobrou věc se nejen fanouškům Dynama naskýtá i nyní. Dne 4. prosince 2007 se totiž v budově ZSF JU od 14:00 hod. koná dražba míčů věnovaná Karlem Poborským. Více o projektu Fotbal pro děti ulice v Zambii, Lusace, čtěte v článku.

Fanoušci Dynama pomáhali začátkem tohoto roku finančně podpořit projekt „Fotbal pro děti z ulice“, který pomáhal chlapcům v zambijské metropoli Lusace. Projekt, kterému pomáhal svým darem Karel Poborský, za pomoci Zdeňka Čadka, probíhá i nadále. Zatímco na počátku celé akce věnoval předseda představenstva SK Dynamo malým zambijským fotbalistům cenné relikvie, které se přímo v Lusace podařilo vydražit, letos proběhne dražba dresu a míčů podepsaných rekordmanem v počtu reprezentačních startů přímo v Českých Budějovicích.

A zúčastnit se jí může i široká veřejnost. Fandové Dynama si tak mohou nejenom vydražit míč nebo dres podepsaný Karlem Poborským, ale zakoupením tohoto sběratelského skvostu mohou zároveň podpořit rozvoj fotbalu v chudinských čtvrtích Lusaky.

Zambie Afrika Dražba „Fotbal pro děti z ulice“ pomáhá (nejen finančně) chlapcům v africké Zambii. Tento projekt je zařazen pod sociální aktivity, které se v Zambii pořádají pro děti z ulice v rámci rozvojové spolupráce pod záštitou Ministerstva zdravotnictví a zahraničních věcí České republiky, která probíhá v součinnosti s Jihočeskou univerzitou zdravotně sociální fakultou v Českých Budějovicích pod vedením děkana MUDr. Miloše Velemínského, Csc. a se společnostmi Czech Aid, Czechoslovak Aid a Starvita z Lusaky.

V praxi to znamená, že bezmála patnáctitisícová částka, věnována začátkem roku fanoušky Dynama byla nejprve rozměněna na americké dolary, za které se přímo na místě následně nakoupilo ošacení, jídlo a pití.

Organizátoři celého projektu vzkazují fanouškům Dynama poděkování za jejich hluboké sociální cítění a finanční pomoc.

4. prosince od 14:00 hod. proběhne v budově ZSF JU v Boreckého ulici (bývalá ubytovna Uran) dražba fotbalových míčů a fotbalového dresu, jejíž výtěžek bude věnován na podporu sportovních aktivit a projektu Fotbal pro děti z ulice v Zambii, Lusace. Každý návštěvník se může v následné aukci pokusit vydražit míče věnované Karlem Poborským s jeho vlastnoručním podpisem.

Výtěžek celé aukce bude poskytnut právě na projekt Fotbal pro děti z ulice. Nenechte si utéct příležitost získat míč podepsaný fotbalovou hvězdou a zároveň podpořit dobrou věc.

Oficiální pozvánku na akci naleznete po kliknutí zde.

Dražba Zambie Afrika TOP

Tyto děti čekají právě i na Vaši pomocnou ruku, pomožme jim společně!

Dále o projektu „Fotbal pro děti ulice v Zambii“ čtěte:

6.6.2007 Fanoušci Dynama mohou vidět, kam putovali peníze z lednové sbírky
17.4.2007 V Zambii se hraje v nových dresech!
8.2.2007 Milión kwacha v compoundu Kalingalinga
25.1.2007 Fanoušci Dynama posílají do Zambie 14 800,-
11.1.2007 Stopa Karla Poborského v Zambii