S velkým očekáváním vstoupí tuto sobotu rezerva SK České Budějovice do prvního kola letošního ročníku třetí ligy. Týmu se v přípravných zápasech velmi dařilo, a tak se předpokládá, že by se mužstvo mohlo pohybovat v horních patrech tabulky.
Při pohledu na soupisku rezervy SK České Budějovice hned každého zaujme věkový průměr mužstva. Nejstarším hráčem je zde Tomáš Maruška, který se narodil 16. srpna 1980. Téměř všichni hráči jsou výrazně mladší. Širší kádr mužstva tvoří celkem 21 hráčů (3 brankáři, 7 obránců, 7 záložníků a 4 útočníci) a z toho hned 10 hráčům nebylo ještě ani 20 let. Nejmladším členem kádru je Tomáš Kupka, který má v rodném listě datum 5. 12. 1984.

V letošní sezoně se stal novým trenérem Jaroslav Vavroch, který minulou sezonu úspěšně zachraňoval divizi pro Kaplici. Asistentem mu bude Adolf Havel, který jako bývalý trenér dorostenců SK ČB zná téměř každého hráče.

V mužstvu se před nadcházející sezonou objevilo mnoho nových hráčů a naopak mnoho zkušených hráčů v mužstvu skončilo. Nyní patří mezi nejzkušenější brankář Křížek, obránce Koršala, záložník Knietel a útočník Maruška, který se již několikrát objevil na soupisce A-mužstva.

Mužstvo odehrálo v přípravě celkem 10 zápasů, ani jednou nenašlo přemožitele (7 vyhrálo a 3 remízovalo). Dokázalo dokonce neprohrát s Prachaticemi, když zápas skončil 0:0 a hráči z jihočeské metropole si vypracovali několik slibných příležitostí. V posledním zápase před začátkem sezony mladíci rozstříleli Třeboň vysoko 5:2.

Mužstvo SK ČB „B“ také změnilo před začátkem soutěže místo konání domácích zápasů. Hned od prvního zápasu budou hrát na Borku, kde se dokončila výstavba nového areálu.

PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY
SK ČB „B“ - FC Bechyně (I.A) 9:1 (5:0)
Branky SK: Maruška 2, Šindelář 2, Martínek, Mašát, Knietel, Kupka, Houška
Sestava: 1. poločas: Valenta – Janoušek, Koršala, Martínek, Ždimera – Hrbáč, Knietel, Pouzar, Šafránek – Maruška, Šindelář 2. poločas: Valenta – Zeman (70. Ždimera), Peroutka, Pivoňka, Kupka – Kordík, Knietel (70. Hrbáč), Mašát, Nový – Beer, Houška

Tatran Prachatice – SK ČB „B“ 0:0
Sestava SK: Valenta – Kupka (46. Martínek), Pivoňka, Koršala, Kordík – Knietel, Šafránek, Pouzar, Hrbáč – Maruška (65. Halko), Šindelář (46. Ždimera)

Turnaj v Chvalšinách
SK ČB „B“ – Český Krumlov 1:0 (1:0)
Branka: Halko

SK ČB „B“ – Křemže 5:0 (3:0)
Branky: Mašát 2, Knietel, Martínek, Ždimera

Finále
SK ČB „B“ – Čtyři Dvory 5:0 (3:0)
Branky: Halko 3, Hrbáč, Koršala


Kaplice – SK ČB „B“ 2:2 (2:2)
Branky SK: Knietel, Kupka Sestava: 1.poločas: Valenta – Kupka, Pivoňka, Koršala, Janoušek – Maruška, Knietel, Pouzar, Šafránek – Hanzal, Šindelář Střídali: Hrbáč, Mašát, Martínek, Ždimera, Nový, Houška

Turnaj ve Vodňanech
SK ČB „B“ – Union Cheb 4:0 (2:0)
Branky: Šindelář 2, Mašát, Pivoňka

Finále:
Slavia B – SK ČB „B“ 0:4 (0:2)
Branky: Maruška, Šindelář, Ždimera, ??
Sestava SK: Křížek – Pivoňka (78. Janoušek), Koršala, Martínek, Kupka – Maruška (60. Houška), nietel, Mašát (41. Pouzar), Šafránek (32. Ždimera) – Šindelář (73. Nový), Halko (41. Hrbáč)

SK ČB „B“ – S. Ústí 0:0

SK ČB „B“ – Třeboň 5:2 (4:2)
Branky: Maruška 2, Kordík 2, Šindelář
Sestava: Křížek (46. Valenta) – Pivoňka (46. Kupka), Koršala, Leština, Martínek (46. Šafránek) – Hrbáč (46. Ždimera), Knietel, Pouzar (46. Mašát), Kordík (69. Janoušek) – Maruška (75. Nový), Šindelář (46. Houška)