Je jihočeským rodákem. Pochází ze Strakonic. Jih Čech sice brzo opustil, ale oklikou se na něj opět vrátil. Přestože patří Spartě Praha, nejvíce ligových zkušeností nasbíral v Příbrami. Následující ligový ročník bude záložník Marek Jungr působit v českobudějovickém Dynamu. „V Budějovicích je podle mě dobrý tým. Vše bude ještě vždy záležet na momentální formě, ale já myslím, že by to v sezoně mohlo vypadat dobře,“ soudí dvacetiletý fotbalista. Proti Liberci se divákům představil uprostřed záložní řady a ti jeho hru kvitovali rozhodně s povděkem. Svůj výkon navíc korunoval vstřeleným gólem.
Střelecký ostrov byl po delší době svědkem příjemného večera. Viděl zajímavý fotbal, který zakončila zasloužená výhra domácích. Z poskvrnu zaplněných tribun se dokonce několikrát ozval potlesk, oceňující podařené akce Jihočechů.

Vedle několika významných hostů, se na E.ON stadionu objevil i momentálně v českém fotbale jeden z nejuznávanějších mužů – Miroslav Soukup. Trenér reprezentační „dvacítky“, jenž na nedávném mistrovství světa v Kanadě vybojovala stříbrné medaile. Letenku za oceán měl dostat i Marek Jungr. Jenže těsně před šampionátem se zranil. „Účast na mistrovství mi opravdu velmi nešťastně unikla. Obrečel jsem to. Kluci však dosáhli fantastického úspěchu,“ připomněl senzační postup českých mladíků do finále mistrovství světa.

Pochroumané rameno se však dalo opět brzy do kupy. A Marek Jungr se zapojil do přípravy s českobudějovickým mužstvem. Ačkoliv je hráčem Sparty, v jejím dresu zatím odehrál pouhých sedmnáct ligových minut. Loňský podzim však strávil na hostování v Příbrami a za Marilu nastoupil celkem ke dvanácti utkáním. Rozšířit svou zápasovou sbírku se bude snažit v Českých Budějovicích, kde bude v následující sezoně hostovat.

A zdá se, že jeho konto by mohlo velmi rychle narůstat. V přípravných zápasech Dynama odváděl velice dobré výkony a trenér Cipro s ním zřejmě počítá do základní jedenáctky. Jungr by měl operovat uprostřed záložní řady. Tak jako v generálce s Libercem. „Spolupráce ve středu hřiště nám určitě vyhovovala. S Vozim (pozn.: Martinem Vozábalem) se hraje super. Navíc nám ještě chyběl Jarda Černý. Myslím, že by to mohlo být dobré,“ zářil po utkání. Měl k tomu důvod. Jihočeši porazili Liberec zaslouženě 2:1, na čemž měl on sám velký podíl. Marek Jungr se divákům představil ve velmi dobrém světle. V 10. min. jim poslal dokonalou vizitku, když zužitkoval přihrávku Radzinevičiuse a z malého vápna rozvlnil síť za Hauzrem poprvé. „Dostal jsem perfektní přihrávku. Jen jsem do toho vlítnul, strčil tam nohu, a naštěstí to trefilo bránu,“ okomentoval skromně svou premiérovou trefu v novém působišti.

Talentovaný středopolař měl v každém poločase jinou roli. Kouč František Cipro jej nejdříve postavil do středu hřiště s Vozábalem, po přestávce už bojoval ve středu pole sám. „Každou půli jsme zkoušeli jiný systém. První poločas jsme hráli na jednoho útočníka (pozn.: Tomase Radzinevičiuse), kterého jsme měli s Vozim doplňovat. V tom druhém se Vozi posunul doprava a já hrál ve středu zálohy už jen s Jardou Hílkem za zády,“ potvrdil Jungr. A v jakém rozestavení se cítil na hřišti lépe? „Podle mě jsme odehráli lépe první poločas. Zase bych to ale nechtěl nějak přehnaně hodnotit. Po přestávce se sestava prostřídala a když se vedlo už o dva góly, hrálo se také jinak,“ říká strakonický rodák. Během druhého poločasu se začal na fotbalisty snášet silný déšť. „Podobné počasí jsem zažil nedávno. V posledním ligovém kole loňské sezony, kdy jsme prohráli s Příbramí doma s Brnem 0:1,“ utrousil. Pro Jihočechy to však byly nakonec kapky vítězné. „Mně to nevadilo. Šlo spíše o osvěžení,“ také poznamenal dvacetiletý záložník.

Do začátku ligové soutěže zbývá přesně týden. Generálka na premiéru s Olomoucí se Dynamu nadmíru vydařila. Na cenném skalpu předloňského mistra už nic nezměnila ani branka Slovanu sedm minut před koncem. Tečovaná střela za Křížkova záda totiž znamenala pouhé snížení dvoubrankového náskoku domácích. Marek Jungr by ale ještě nějaké mouchy ve hře Jihočechů našel. „Chtěli bychom ještě více podržet balon, plus zlepšit a zvýšit kombinaci ve středu hřiště,“ tvrdí odchovanec pražské Sparty. Další příležitost budou mít svěřenci trenéra Cipra příští neděli proti Olomouci. To už půjde o ligové body. „Na Olomouc zatím vůbec nemyslíme. Jen z novin se dozvídáme jak trenér Pulpit chodí k zubaři a na pedikúru,“ říká na závěr Marek Jungr.


Marek Jungr (vpravo) se snaží v přátelském utkání s Prachaticemi překonat brankáře Tatranu Ruzinu