V plném zbrojení na novou sezonu je už i B-tým SK České Budějovice. Z dosavadních třech přátelských zápasů svěřenci trenéra Karla Musila neprohráli jediné. Nepočítáme-li však utkání, ve kterém proti LASK Linz zastoupila rezerva neočekávaně první tým Dynama. Rakouskému soupeři sice podlehla čtyřbrankovým rozdílem, jinak si ale na své konto připsala bezbrankovou remízu s druholigovým Sokolovem a výhry nad divizní Kaplicí a třetiligovou Slavií B.
Během letního období došlo k mírnému zemětřesení i v kabině B-týmu Dynama. Pětice hráčů se vypravila hledat štěstí v klubech hrající druhou nejvyšší soutěž. Vybojovat si angažmá v Čáslavi zkoušejí Michal Skopalík a Josef Příhoda. V dresu Vítkovic se snaží zaujmout Michal Schön a Milan Šafránek, na jaře ještě dorostenec. Z testů v Sokolově se již vrátil Michal Mašát.

Z dorostu přešli mezi dospělé Tomáš Trněný, Lukáš Adam, Ondřej Janoušek a Radim Košík. Trenér Karel Musil si k testování vybral prachatického Kamila Ryšánka, píseckého Dolejše, z Týna Dobala, z Kaplice Lesňáka, velešínského Švamberga a z Tábora Stozska. Dva hráči ukončili hostování v jiných klubech. Jaro strávil v dresu Písku Legdan a za Sezimovo Ústí nastupoval Mašek. Dále už trenér Karel Musil nemůžete počítat s obráncem Burešem, kterému skončila smlouva a prodloužena mu nebyla.

Přípravné zápasy SK České Budějovice B:

6.7.2007
LASK Linz – Dynamo B 4:0 (2:0)

14.7.2007
Sokolov – Dynamo B 0:0
Sestava: Pešula (46. Vršecký) – Trněný (46. Červenka), Kosobud (Legdan), Leština, Picka – Pouzar (46. Adam), Dobal (46. Švamberk), Švehla, Dolejš – Lesňák (46. Ondrášek), Stozsek (46. Kaňák).

15.7.2007
Dynamo B – Kaplice 6:0 (3:0)
Branky: Kaňák 2, Mašek, Ondrášek, Stozsek, Červenka
Sestava: Vršecký (46. Pešeula) – Švamberk (46. Červenka), Kosobud, Švehla (46. Mašát), K. Ryšánek – Adam (65. Mašek), Pouzar (65. Treněný), Legdan, Mašek (46. Dolejš) – Ondrášek (38. Stozsek), Lesňák (46. Kaňák).

17.7.2007
Dynamo B - Slavia Praha B 3:0 (2:0)
Branky: Švehla, Mašek, Stozsek.
Sestava: Pešula (46. Vršecký) - Trněný (46. Červenka), Kosobud (46. Legdan), Leština, Ryšánek - Dolejš, Švehla (46. Stozsek), Dobal, Mašek (46. Adam) - Kaňák (46. Lesňák), Ondrášek (46. Weinhard).