Fotbalisté Dynama České Budějovice se představili ve svém dalším přípravném zápase na Složišti proti druholigové Marile Příbram a opět ze zápasu vyšli jako poražení, když prohráli 1:2. V zápase kouč František Cipro prostřídal kompletní kádr A-týmu a opět si tak udělal obrázek o testovaných hráčích. V dresu Dynama se poprvé představil také Michal Šmíd, s jehož výkonem byl trenér velmi spokojen. Naopak své působení v jihočeském klubu ukončil záložník Vojtech Horváth, který během testů nepřesvědčil a jede domů. Další přípravný zápas čeká svěřence Františka Cipra již tuto sobotu v 10:15 na Složišti proti Tatranu Prachatice.

Svěřenci Františka Cipra měli více ze hry především v první půli. První střelou se však ozvali již v 1. minutě hosté, kdy hostující hráč protáhl brankáře Kučeru krásnou střelou z dvaceti metrů. V 6 minutě se poprvé ozvali domácí. Po rozjeté akci aktivního Černého nebezpečně odcentroval Adamec do vápna, kde si míč hosté však uhlídali. Skóre se neměnilo ani po dvou přímých kopech Černého a Vozábala. Obě technické střely mířily totiž mimo. Domácí se dočkali gólu ve 23. minutě zakončením útočníka Jiřího Adamce. Mladý útočník obdržel vynikající centr od obránce Plocka a bez váhání excelentně zakončil do levé šibenice. Jihočeši si v průběhu první půle vytvořili trvalý tlak a několik dalších šancí, ke změně skóre to však nevedlo.

V druhé půli prostřídal František Cipro téměř celý kádr a nasadil především testované hráče, kteří si chvílemi nepočínali špatně. Na druhé straně ale hosté dostávali zápas postupně do svých rukou a měli více ze hry. V 72. minutě získali přímý kop. Otepka rozehrál míč, který se dostal až před brankáře Křížka, jenž byl tvrdým zákrokem příbramského hráče sražen k zemi. Budějovický gólman utrpěl krvavé zranění obočí a byl tak následně střídán opět Kučerou. První gól hostů padl v 76. minutě po nedorozumění v domácí obraně. Tečovaný míč se po dorážce Michala Klesy dostal za záda domácího brankáře a stav byl tak vyrovnaný 1:1. Hned na to v 80. minutě vstřelil Rudolf Otepka nádhernou nechytatelnou střelou z přímého kopu druhý gól. I přes velké snahy domácích se na výsledku nic nezměnilo a Příbramští si tak vítězství uhlídali. Další přípravný zápas čeká svěřence kouče Cipra již tuto sobotu v 10:15 na Složišti proti Prachaticím.

Fotogalerie