Odchovanec Dynama České Budějovice Jiří Kladrubský dnes dopoledne podepsal přestupní smlouvu do pražské Sparty! Mladý reprezentant, jehož kariéra šla velmi rychle nahoru, podepsal v letenském týmu čtyřletý kontrakt a okamžitě se zapojuje do letní přípravy. "Je to jeden z největší talentů českého fotbalu a pro Spartu může být již nyní a samozřejmě i do budoucna velkým přínosem. Jeho uplatnění na defenzivních postech je velmi široké," zdůraznil pro internetové stránky Sparty trenér Michal Bílek. Pro Jihočechy je to další citelná ztráta, Kladrubský je totiž desátým hráčem týmu, který v průběhu léta opustil budějovický celek.
O odchodu Jiřího Kladrubského se hovořilo již dlouhou dobu. Již v průběhu loňské sezony o jeho služby projevil zájem i Slovan Liberec, avšak předkupní právo nakonec získala Sparta Praha, která po skončení ligové sezony opci uplatnila a za blíže nespecifikovanou sumu hráče nakonec koupila. Ani v této době ale neměl Kladrubský o zajímavé nabídky nouzi. "Zájem měl například i anglický Portsmouth. Rozhodli jsme se s hráčem nakonec pro Spartu, tudíž pro postupné kroky a získávání zkušeností se zahraničním fotbalem v evropských pohárech. Až později se teprve uvidí, zda už vyčerpal svůj potenciál," řekl na webu společnosti ISM hráčův manažer Pavel Paska.

Kariéra Jiřího Kladrubského začala v posledních měsících strmě narůstat. Ryzí odchovanec Dynama České Budějovice působil v klubu od svých pěti let. Na podzim roku 2003 si připsal první start za třetiligovou rezervu Dynama Č. Budějovice a během zimní přestávky ho trenér Pavel Tobiáš napsal na soupisku A-mužstva.
Po krátké epizodě v Tatranu Prachatice se vytáhlý mladík prosadil až do A-týmu Dynama, kde sice v druholigové sezoně 2005/06 začal pravidelné příležitosti dostávat až v druhé polovině soutěže, avšak hned patřil mezi nejlepší hráče na hřišti a svou hrou tak upoutal nejednoho fotbalového odborníka. Výborně hodnocený ofenzivní bek si vysokou výkonnost udržel i v právě skončeném prvoligovém ročníku a svého osobního vrcholu dosáhl letos v červnu, když na mistrovství Evropy hráčů do jednadvaceti let podával jedny z nejlepších výkonů z celého národního celku.

"Zájem Sparty mě samozřejmě moc potěšil. Chtěl bych poděkovat Českým Budějovicím za to, že mi daly šanci a vychovaly mě pro velký fotbal. Sparta je obrovská šance, které si vážím, a těším se na mé nové angažmá," řekl po podpisu smlouvy jednadvacetiletý Jiří Kladrubský, který přestupuje do týmu, kde v současné době působí v ženském oddíle jeho sestra Lucie Kladrubská.

Jiří Kladrubský během své kariéry odehrál 31 prvoligových a 18 druholigových zápasů. Všechny tyto starty nasbíral výhradně v Českých Budějovicích..