V neděli odpoledne zaregistrovali příznivci Dynama informaci, která je nemohla nechat klidnými. Po roční odmlce oblékne dres Českých Budějovic záložník Martin Vozábal, jenž v sezoně 2005/06 dotáhl tým do první ligy. Jihočeský odchovanec, který má na svém kontě aktuálně 190 ligových startů, se po angažmá ve Slovácku a Mostu vrací zpět domů, kde se bude snažit prosadit i nefotbalově. "Chtěl bych, abychom nějakým způsobem obnovili kotel na Dynamu. I na tohle téma jsem se s manažerem Kotrbou bavil a snad něco vymyslíme," slibuje Marin Vozábal.
U Vašem návratu do Dynama se spekulovalo již v průběhu června, kdo a kdy Vás skutečně z Dynama jako první kontaktoval?
Asi den, dva po skončení ligy mě kontaktoval pan Kotrba. Následně jsme se dvakrát sešli a každý jsme si k tomu něco řekli. Zavolal mi také pan Cipro a řekl, že má zájem. Postupně se to vyvíjelo, až to dospělo do zdárného konce.

Prostředí doma v Českých Budějovicích znáte dobře, za ten rok se ale hráčský kádr hodně změnil, že?
Kádr se změnil celkově už po postupu do první ligy, ale to je asi přirozený jev. Není na tom nic zvláštního a podobně se to děje všude, takže věřím, že to nebude žádný problém.

Jak hodnotíte své podzimní působení ve Slovácku?
Mám tam kamarády, mezi trenéry i hráči, se kterými jsem hrál. Víc to teď nechci rozebírat.

Před začátkem sezony mělo Slovácko velké ambice, avšak během podzimu se vše změnilo a klub byl na odpis. Ještě v zimě prosákla informace o tom, že Vám klub dluží hodně peněz.
Vznikly určité problémy, které se nabalovaly. Pak už se nejednalo pouze o finance. Vše se zvedlo příchodem trenéra Malury, ale bylo příliš pozdě. Klub se dostal do finančních problémů, takže nedlužil jen mě. Naštěstí však existuje instituce jako je Arbitrážní komise ČMFS. Těžko se o tom mluví, je to pryč, víc nechci teď rozebírat.

Co jarní působení v tak trochu mezinárodním týmu Mostu?
V Mostě mi vůbec nic nechybělo, pan Kabíček (předseda představenstva pozn. autora) je opravdu fotbalový fanatik a bojoval o můj přestup neuvěřitelně dlouho. Jsem mu hodně vdečný a celkově na Most budu strašně rád vzpomínat. Cizinců tam bylo opravdu na naše poměry dost, a někteří mají opravdu velke předpoklady. Teď přibylo hodně dalších, takže jsem sám zvědav.

Klub po skončení sezony začal rozpouštět kádr, dostalo se Vám hráčům nějakého vysvětlení?
Ano, každý hráč který se dostal na transferlistinu dostal vysvětení jaké jsou důvody. Vím, že to bylo s každým probíráno osobně právě s panem Kabíčkem. Důvody byly opravdu různé a u každého jiné. Mně ujistil že na listině nejsem a několikrát mi to zoopakoval. Před měsícem při schůzce mi řekl, že má na mě nabídku z Dynama a co si o tom myslím. Řekl jsem mu, že mě to táhne kam patřím, ale pokud se kluby nedomluví, nebude na mě vidět ani trošku hořkosti a budu pracovat dál. Následně mi minulý pátek pan Kabíček při jedné z našich mnoha schůzek řekl, že má na mě nabídku z Teplic, ale že na mně vidí kam mě to táhne a že mě chápe. V kabině jsem uviděl Tomáše Pilaře, v tu chvíli jsem pochopil, že je to blízko.

Nyní je Váš přestup do ČB definitivně vyřešen, smlouva podepsána a jste hráčem Dynama?
Smlouvu jsem podepsal v neděli večer u pana Kotrby a okamžitě za asistence Jardy Hrubého (manažer fotbalistů Hluboké, pozn. autora), jsem odjel do Mostu vrátit služební auto, byt a odstěhovat věci domů.

Na jak dlouho jste v klubu podepsal smlouvu?
Smlouvu jsem podepsal na dva roky s opcí.

S jakým vaším osobním cílem se do ČB vracíte?
Chci pomoci klukům a pracovat na plný plyn. Ne pokaždé to jde, ale motivaci mám velkou.

Jaký máte po Vašem prvním tréninku pocit z nových hráčů v Dynamu? Každého českého fanouška budou asi hodně zajímat oba brazilští hráči..
Můj první dnešní trénink v Dynamu byl hlavně o běhání, druhý trénink byla posilovna, pak zase běhání. No hrůza, ale to je dobře. Brazilci běhají dobře, víc zatím nevím (s úsměvem).

Hned zítra a ve středu hrajete první přípravné zápasy, jak v takovéhle době vypadají tréninky mužstva?
Celý týden jsme na soustředění na Hluboké, potrénujeme kondici a v sobotu vyrazíme na turnaj do Nové Včelnice.

Sledujete historické statistiky Klubu? Víte o tom, že jste v počtu ligových startů za Dynamo na čtvrtém místě? A že na třetího Radka Tejmla ztrácíte 5 zápasů . Je reálné se dotáhnout až na prvního Ladislava Fujdiara, který má na svém kontě v dresu Dynama 190 zápasů, o 52 více než vy?
Ne nesleduji, ale vážím si teď toho, že jsem mezi takovými hráči, kteří toho za Dynamo hodně odehráli. Spíš si přeji, aby jsme nějakým způsobem obnovili kotel na Dynamu. Také na tohle téma jsem se s manažerem Kotrbou bavil a snad něco vymyslíme.