Kámen na kameni nezůstal v kádru budějovického Dynama. Bezprostředně po skončení prvoligové sezony opustilo kádr A-mužstva devět fotbalistů a trenér František Cipro tak začal stavět téměř nový tým. Během úvodního týdne přípravy kouč přivítal v Českých Budějovicích řadu nových fotbalistů a s početnou skupinou hráčů se vydá na soustředění na Hlubokou nad Vltavou. Ke čtyřem slovenským fotbalistům a dvěma Brazilcům se v posledních dnech přidali přestupující Martin Vozábal s Michalem Šmídem a hlubocké soustředění absolvují také mostecký Petr Jendruščák a ostravský útočník Jan Svatonský. Desátým odcházejícím hráčem bude s největší pravděpodobností Jiří Kladrubský, na něhož Sparta uplatnila opci a v následujících dnech se bude jednat o detailech přestupní smlouvy.

Jihočeši soustředěním na Hluboké vstoupili do další fáze přípravného období, která bude navíc již okořeněna zápasu. Hned v úterý Jihočeši nastoupí v Rakousku proti Austrii Vídeň a o den později se v Sedlci střetnou s ligovým Kladnem. Týden zakončí v sobotu tradičním letním turnajem v Nové Včelnici, kterého se účastní Olomouc (soupeř Dynama v semifinále), Žižkov a Teplice.

Trenér Dynama České Budějovice bude během následujícího týdne tedy testovat celkem osm nových fotbalistů a právě po turnaji v Nové Včelnici se bude rozhodovat o tom, kdo v týmu zůstane a kdo se naopak s Dynamem rozloučí. S relativním klidem mohou přípravu absolvovat pouze Pavel Kučera, Martin Vozábal a Michal Šmíd, kteří mají již podepsané smlouvy. Ostatní hráči budou o svou šanci bojovat a v chystaných přípravných zápasech se dá očekávat mnoho zajímavého. Pouze u Petra Jendruščáka oba týmy zatím licitují o přestupové částce, Dynamo má o hráče zájem, avšak zatím se s Mostem nedohodlo na přestupových podmínkách. O jeho případném příchodu se ale bude dále jednat..

Právě dnes také vyšlo na veřejnost jméno dalšího fotbalisty, který se bude ucházet o služby v Dynamu České Budějovice. Kouč František Cipro bude v následujících dnech zkoušet třiadvacetiletého útočníka Baníku Ostrava Jana Svatonského, který si v průběhu podzimní části sezony připsal na konto první dva starty v nejvyšší soutěži. Jinak ale víceméně oblékal celou sezonu dres druholigových Jakubčovic.

Naopak desátým fotbalistou, který během léta řady Dynama s největší pravděpodobností opustí, bude reprezentant do jednadvaceti let Jiří Kladrubský, který během několika nejbližších dnů podepíše přestupní smlouvu do týmu mistrovské Sparty Praha. Letenský tým na něj uplatnil opci a právě dnes by mělo dojít k jednání zástupců pražského klubu s hráčem a jeho manažerem.