Už jenom opravdu málo lidí tomu věřilo, ale nakonec se to podařilo. Dnes odpoledne ČMFS rozhodl o tom, že se první domácí utkání SK České Budějovice odehraje na domácím stadionu na Střeleckém ostrově!
Minulý týden přišlo vedení Brna s tím, že na zápas s SK České Budějovice se chystá 1000 příznivců, což by znamenalo, že by na domácí fanoušky zbylo pouze 600 míst. Hned po této zprávě se Českomoravský fotbalový svaz rozhodl, že zruší výjimku, kterou klubu SK České Budějovice pro první domácí zápas povolil.

Každý stadion první ligy musí mít kapacitu minimálně 4000 sedících diváků, jenže na první zápas v Českých Budějovicích se mohlo dostat pouze něco okolo 2000.

Hned po výroku ČMFS se ale funkcionáři SK České Budějovice nevzdali a začali bojovat o to, aby se zápas s Brnem nemusel hrát v neděli v Příbrami. Vše mělo být rozhodnuto už o víkendu, Českomoravský fotbalový svaz si dal ale na čas a své rozhodnutí nechal až na dnešek. Většina fanoušků se již připravovala na to, že pokud budou chtít vidět první „domácí“ zápas, tak že budou muset cestovat do Příbrami.

Vše ale nakonec dopadlo úplně jinak... Před pár okamžiky bylo veřejnosti oznámeno, že první domácí zápas se nakonec opravdu odehraje na Střeleckém ostrově.

--------------------------------------------------------------

Ve zprávě od ČMFS stojí:

vhledem k tomu, že na stadionu SK České Budějovice, Střelecký ostrov 3 bude ke dni konání utkání č.01034 3.kola I.GL SK České Budějovice – 1.FC Brno instalován požadovaný počet samostatných sedaček a zabezpečeny sektory pro příznivce (vlajkonoše) domácích a hostů

povoluje

se utkání v původně stanoveném termínu, tj. 9.srpna 2003 – sobota – 17,15 hod. sehrát na stadionu v Českých Budějovicích.

--------------------------------------------------------------

Z tohoto je tedy patrné, že na první zápas v Českých Budějovicích bude kapacita stadionu požadovaných 4000 míst k sezení.

Doufejme, že ligová premiéra na nově zrekonstruovaném stadionu nám přinese body, o které se nás snažilo vedení Brna tak trochu nefotbalovou cestou obrat...