Rok se s rokem sešel a do českobudějovického Dynama se vrací ikona v podobě Martina Vozábala, jenž poslední sezónu strávil ve fotbalových klubech Slovácka a Mostu. Osmadvacetiletý fotbalista ale jinak patří k jihočeským patriotům, v budějovickém dresu nastoupil v dosavadní kariéře k 220 prvoligovým a druholigovým zápasům a ročník 2007/2008 bude jeho jedenáctou sezonou v A-týmu Dynama České Budějovice! Na pondělním srazu hráčů před odjezdem na soustředění na Hluboké nad Vltavou se objeví i dvě další nové tváře - mostecký Petr Jendruščák a Slávista Michal Šmíd.

O příchodu Martina Vozábala se spekulovalo již delší dobu. Sám hráč s rodinou dostavěl dům v Hluboké nad Vltavou a pomalu se chystal domů. Situaci mu ulehčil dosavadní zaměstnavatel SIAD Most, který začal v průběhu letní přestávky rozprodávat kádr. Během krátké doby tým opustili Vaniak, Gašparík, Pešír, Pikl, Brzezina, Krejčík, Macek a Zbončák. Nejistá je navíc budoucnost kolem Hainaulta a Alexe Mendyho. "K přestupu Vozábala došlo na popud samotného hráče, který preferuje návrat domů, ale souvisí i s návratem Tomáše Pilaře. I proto jsme souhlasili, v sobotu došlo k dohodě," uvedl mostecký šéf Petr Kabíček.

Z návratu jedné z největších budějovických legend mají pochopitelně Jihočeši radost. "Získat Martina bylo přáním trenéra Cipra, tenhle typ hráče po těch odchodech určitě potřebuje. Navíc sám hráč projevil zájem hrát za Dynamo, bylo to i v jeho zájmu," řekl sportovní ředitel Jiří Kotrba. Podrobnosti kontraktu kluby nezveřejnily, faktem ale je, že licitace o přestupové částce probíhala již delší dobu.

Martin Vozábal se ke svému přestupu do Dynama vyjádřil navečer jen ve velkém spěchu. "Ještě asi v půl šesté odpoledne jsme seděli s manažerem Kotrbou, podepsal jsem smlouvu a okamžitě jsem rychle odjel do Mostu, abych vyřešil veškeré potřebné věci. Tam se sbalím, vrátím byt a další věci a v noci pojedu hned zase zpět, abych mohl v osm ráno nastoupit do přípravy Dynama. Hned ráno totiž odjíždíme na Hlubokou na soustředění," popisoval náplň svého nedělního podvečera.

Na Hlubokou odcestují také Šmíd a Jendruščák

Trenér Dynama České Budějovice bude během letní přípravy skládat téměř nový tým. Kádr opustilo celkem devět fotbalistů, což je téměř půlka týmu. Vedle již přestupujícího Kučery nastoupili do přípravy čtyři slovenští fotbalisté, dva Brazilci a před soustředěním na Hluboké tým doplní mostecký Petr Jendruščák a Slávista Michal Šmíd. Příchod mladíka z pražského týmu je v současné době jistý, což potvrdil i sportovní manažer Jiří Kotrba: "Zítra jedeme zaregistrovat smlouvu. Je to vysoký hráč na levou stranu obrany nebo levého stopera. Navíc je jako všichni mladí slávisté velmi perspektivní." Naopak o případném příchodu mosteckého Petra Jendruščáka se bude ještě v následujících dnech jednat, protože se oba týmy zatím nedohodly na přestupové částce.