Seniorský A-tým českobudějovického Dynama je jen špičkou ledovce, na jeho vrchol vede dlouhá cesta a zdolat ji dokážou jen ti nejpilnější a ve fotbalovém životě nejšťastnější fotbalisté. Je to cesta od prvních fotbalových krůčků přes žákovské a dorostenecké týmy, piplání a zároveň prosívání velmi hustým sítem. Aby šanci vystoupat na pomyslný jihočeský vrchol dostalo co nejvíce fotbalistů, vzniká E.ON Fotbalová akademie Karla Poborského. Ta byla slavnostně spuštěna na Střeleckém ostrově během přestávky pondělního závěrečného utkání 1. fotbalové ligy a v nejbližší době začne nabírat na obrátkách. Uvnitř článku naleznete zjednodušený princip fungování tohoto projektu.
E.ON Fotbalová akademie Karla Poborského je nadstavbou "běžného" zázemí mladých fotbalistů, jejíž kvalitu je možné zajistit nejlépe v centralizované podobě. Aby mohla být nabídnuta možnost být členem akademie všem potenciálním hráčům jihočeského regionu, jsou do tohoto projektu zakomponovány jednotlivé regionální fotbalové kluby.

Mladé hráče z regionu vybírají profesionální hledači talentů SK Dynamo ČB. Po prokázání patřičných kvalit se tito hráči mohou stát kmenovými hráči SK Dynamo ČB. Za tento přestup získává mateřský klub stanovenou platbu.

Po prokázání dobrých studijních výsledků a na základě doporučení vedení E.ON Fotbalové akademie Karla Poborského, respektive následným schválením vedením klubu SK Dynamo ČB jsou vybraní hráči od 14ti let přijati do akademie.

Do dovršení věku 19ti let mají hráči možnost uplatnit se v profesionálním fotbale SK Dynamo ČB "A". V tomto případě je mateřským regionálním klubům opět vyplacena platba dle standardních pravidel. Toto platí i v případě následného přestupu do jiného klubu. E.ON Fotbalová akademie Karla Poborského tak přispívá k výrazně vyššímu ocenění hráčů původních regionálních klubů.

V případě nenavázání další spolupráce s SK Dynamo ČB se hráč může vrátit do svého mateřského regionálního klubu, který takto získává hráče zhodnoceného E.ON Fotbalovou akademií Karla Poborského.

E.ON Fotbalová akademie Karla Poborského nabízí:

Nadstavbu sportovních tříd (žákovská kategorie) a sportovního centra mládeže (dorostenecká kategorie).

Zajištění vzdělání ve sportovních třídách ve spolupráci se ZŠ Grünwaldova, se zohledněním tréninkového plánu, včetně zajištění dopravy klubovým autobusem.

Zabezpečení ubytování na internátu pro mládež - U Hvízdala, v plánu je výstavba internátu v areálu tréninkového centra mládeže SK Dynamo ČB na Složišti.

Zkvalitnění práce s talentovanými hráči.

Sportovní růst, přípravu na další uplatnění v profesionálním fotbale prostřednictvím speciálního tréninkového procesu s trenéry s nejvyšším trenérským vzděláním - PROFI licence.

Zajištění materiálního vybavení.

Zvyšování úrovně fotbalu v kraji.

Nabídku sociálního programu dle zařazení do výkonnostních kategorií.

Další informace poskytne SK Dynamo České Budějovice, Střelecký ostrov 3, České Budějovice