Již čtyři kola před koncem sezóny má rezerva Dynama jistou záchranu ve třetí lize i pro další ročník a do dalších bojů třetí ligy tak může nastupovat juniorka s naprostým klidem. Ze čtyř zbývajících zápasů ale čekají B-tým Budějovic hned tři utkání s týmy bojujícími o záchranu. První z duelů s mužstvy bojujícími o záchranu čeká svěřence Karla Musila tuto sobotu, když k utkání 29. kola ČFL zajíždí Dynamo B do Hradce Králové ke střetnutí s místní rezervou. Jihočeši momentálně okupují osmou pozici se ziskem 44 bodů, zatímco hradecké rezervě patří předposlední sedmnáctá příčka za zisk 26 bodů.

Po odpykání trestu může trenér Karel Musil počítat se službami Michala Schöna. Není však vůbec jisté, zdali tento talentovaný útočník dostane důvěru. Na post druhého útočníka se skvělými výkony tlačí Zdeněk Ondrášek a jeho spoluhráč z dorostu Michal Kaňák. Ještě na podzim patřil útok k nejslabším místům rezervy. Tomáš Stráský ale dokáže přivést diváky v úžas a svými výkony tak doslova vyvrací několikaleté tvrzení, že v Dynamu vyrůstají pouze dobří obránci.

Od postupu rezervního týmu Dynama do ČFL se oba týmy potkaly jedenáctkrát, jedná se tedy o zápas dvou tradičních účastníků třetí ligy. Ve vzájemných zápasech se prozatím lépe daří Dynamu, které vyhrálo šestkrát. Oproti tomu Hradec dokázal naší rezervu porazit třikrát, dvakrát se mužstva rozešla nerozhodně. Naposledy se obě mužstva potkala na podzim v TCM Mladé. Po prvním poločase byli hosté doslova na ručník, když hned ve 2. minutě skóroval Mašát a v 16. minutě proměnil pokutový kop, nařízený po faulu na Stráského, Petr Martínek. Když přidal krátce po začátku druhého poločasu třetí branku Tomáš Stráský, zdálo se, že není co řešit. Juniorka ale následně ubrala na obrátkách a pustila Hradec do hry. O korekci výsledku na 3:2 se potom postarali Plašil a minutu před koncem Sedlák.

Poslední vzájemný zápas:
SK Dynamo České Budějovice B - FC Hradec Králové B 3:2


Branky: 2. Mašát, 16. Martínek (pen.), 46. Stráský - 59. Plašil, 89. Sedlák
ŽK: Mašát - Sedlák
Rozhodčí: Šedivka - Tereba, Ochotnický

Sestava SK Dynamo České Budějovice B: Pešula - Kosobud, Martínek, Bureš, Picka - Pouzar (88. Mašek), Skopalík, Mašát, Hrbáč - Stráský (74. Příhoda), Myšák
Trenér: Karel Musil

Sestava FC Hradec Králové B: Ottmar - Šimek, Plašil, Marek, Belák (46. Škvrňák)- Jelínek, Hable (67. Melek), Gavula, Pacák - Sedlák, Mach (61. Janouch)

Juniorce Východočechů letošní sezóna rozhodně nevychází podle přestav a tým se kymácí nad hranicí sestupu. Slabinou je především střílení gólů. Ze třiceti zápasů rozvlnila hradecká rezerva síť soupeřovi brány pouze pětadvacetkrát. Zároveň si svěřenci trenéra Šmardy připsali na své konto pouhých šest vítězství. O to těžší utkání čeká na mladíky Dynama. B-tým Hradce bojuje o holé přežití a v jednom z posledních zápasů sezóny podá výkon na samém maximu svých sil. Oproti tomu může A-tým Hradce dohrávat svou druholigovou sezónu v naprosté pohodě. I to je důvod proč by mohli rezervě vypomoci pendlové.

B-týmu Hradce poměrně často vypomáhá zkušený brankář Karel Podhajský, který odchytal na 160 zápasů v první lize. Obraným liniím zase pomáhají Jiří Poděbradský a Juraj Hrmo. Pár zápasů ve druhé lize odehrál také Vladimír Gavula, který je momentálně společně s Tomášem Sedlákem nejlepším střelcem týmu. K dosažení tohoto primátu oběma hráčům stačily pouhé čtyři přesné zásahy. Trenérem hradecké rezervy je bývalý ligový fotbalista Milan Šmarda.

Poslední zápas FC Hradec Králové B:
FK Jablonec 97 B - FK Hradec Králové B 1:0


Branky: 84. Šisler
Rozhodčí: Kabyl - Zeman, Duchoň

Sestava FC Hradec Králové B: Podhajský - Poděbradský, Kašpar, Ferčák, Gavula - Špidlen, Duchnič, Jelínek, Pacák (84. Zinke) - Hašler (59. Sedlák), Čech (46. Dvořák)

Utkání rezervních týmu Hradce Králové a Českých Budějovic se odehraje v sobotu 26.5.2007 na umělé trávě Všesportovního stadionu v Hradci Králové. Výkop byl stanoven na 10:15. Hlavním rozhodčím zápasu byl jmenován pan Zeman, jeho asistenty pánové Mareš a Pospíšil.