Zmar českobudějovických fotbalistů nebere konce. Na svém kontě mají šňůru již pěti porážek v řadě. Necelý půltucet utkání bez získání jediného bodu zakončili v předposledním kole letošního ročníku Gambrinus ligy. Z letargie Jihočechy neprobralo ani zastavení se ostravských Bazalech. Domácí Baník tým Františka Cipra v prvním poločase doslova smetl ze hřiště. „Po čtvrthodině jsem se bál, abychom tady neutrpěli velký debakl,“ uvedl hlavní kouč Dynama. Jeho zlý sen se však nakonec do své podoby dozajista vykreslil. Jihočeši Baníku podlehli výsledkem 1:5.
Na Bazalech si musí mnout ruce. Baník v dosavadních dvanácti zápasech na jaře vyšel bodově naprázdno pouze ve dvou případech. Doma s Brnem a v Mladé Boleslavi. Hra Ostravských v lecčems připomíná památnou jízdu za mistrovským titulem v sezoně 2003/2004. „Podali jsme dobrý výkon a dosáhli výborného výsledku. V prvním poločase jsme předváděli i kvalitní fotbal,“ zářil Karel Večeřa úsměvem na tiskové konferenci. V letošním roce však jeho tým už vydoluje při nejlepším účast jen v Intertoto poháru. Vydařenější začátek, než proti Dynamu, si domácí mohli jen stěží představit. Po dvaadvaceti minutách vedli nad svým sokem 3:0. Tento náskok byl pro další vývoj utkání rozhodující. „Jeho získání nám ale hodně umožnili i hosté, kteří v úvodu zápasu nezvládli standardky,“ uvedl bývalý trenér Jihlavy. Magera pak ještě svým druhým gólem stanovil skóre do přestávky na čtyřbrankový rozdíl. „Pod dojmem velkého náskoku jsme po přestávce polevili, nehráli jsme už tak zodpovědně. K přidání dalších branek nám chybělo více jednoduchosti a důrazu v zakončení,“ nechal se slyšet Karel Večeřa.

Cesta z Ostravy na jih Čech je nesmírně dlouhá. A tentokrát byla stejně tak i velice pochmurná. Pět ligových porážek v řadě v součtu s penaltovým vyřazením v semifinále Poháru ČMFS rozhodně v souboru Dynama nevytváří žádné příznivé klima. Jak se stalo již tradicí, trenér František Cipro opět postrádal z různých důvodů hned několik členů svého základního kádru. „Sice jsme přijeli v nekompletní sestavě, ale na to se nevymlouvám,“ řekl zkušený kouč. S jihočeskou výpravou cestovala přes celou republiku řada mladých hráčů. Zanedlouho devatenáctiletý obránce Martin Tischler nastoupil dokonce v základní sestavě a nedávno dvacetiletý útočník Tomáš Stráský nahradil ve 26. min. zraněného Jana Holendu. V prvním poločase nevyšlo hostujícímu celku vůbec nic. „Připravovali jsme se na standardky, o kterých jsme věděli, že jsou silnou zbraní Baníku. Přesto jsme z nich dostali góly,“ posteskl si František Cipro. Do kabin odcházeli Jihočeši po prvním poločase se čtyřgólovým mankem. „Skóre 0:4 se nám již jen těžko mohlo podařit otočit, navíc za takového horka,“ připomněl téměř tropické počasí. Jiskérku naděje vykřesal v 64. min. z přímého kopu Jaroslav Černý, když mířil přesně k levé tyči ostravské branky. „Mohli jsme přidat i další branku,“ vyrojí se Františku Ciprovi vzpomínka na samostatný únik Hrbáče. Ze souboje ale vyšel vítězně brankář domácích Vašek. Následně pak naopak hostující tým inkasoval popáté. Utnout velice nepříznivou bilanci se bude Dynamo snažit příští pondělí v domácím utkání se Slavií Praha. Vedle rozlučky s ligovou sezonou dá sbohem své bohaté kariéře ikona českobudějovického klubu Karel Poborský!