Od vyřazení českobudějovického Dynama z Poháru ČMFS uběhly necelé dva dny. Ve středu odjížděl z Jablonce autobus s jihočeskou výpravou ve velice ponurné náladě. Postup do finále poháru a především následná účast v Poháru UEFA mohla být pro klub více než historickým úspěchem. S odstupem času však možná bude po sezoně i probojování se do samotného semifinále hodnoceno velice pochvalně. Vedle pohárového zármutku mají ale Ivo Táborský a Ladislav Volešák také další kopu starostí. Prvně jmenovaný je v disciplinárním trestu a nad druhým Damoklův meč momentálně visí.
Oba na jihu Čech hostují z klubů pražských „S“. Přesto v Dynamo našli téměř domácí prostředí. „Pořád to ve mně je. Jsem z toho smutný. Chtěl jsem se do toho finále dostat a chtěl jsem ho vyhrát s touto partou kluků,“ přiznává Ivo Táborský. Dvaadvacetiletý útočník moc toužil po týmovém úspěchu. Po sezoně mu totiž v Českých Budějovicích vyprší hostování z pražské Slavie. „Nevím co bude příští sezonu, jestli tady například zůstanu, proto jsem chtěl s klukama něco dokázat. Vyhrát pohár byl můj sen a mrzí mě to opravdu hodně,“ neskrývá své zklamání. „Největší úspěch v mé dosavadní kariéře zatím pro mě byl postup s Dynamem do první ligy a toto by byl další můj velký úspěch,“ dodává.
V posledním ligovém kole navíc proti Zlínu obdržel čtvrtou žlutou kartu. V nadcházejícím utkání proti ostravskému Baníku tak nebude moci nastoupit. „Už jsem o tom přemýšlel, že letos už mě vlastně čeká pouze jediný zápas. S tím se ale musí počítat, že se to jednou, dvakrát do sezony stane. Nedá se nic dělat. Do Ostravy prostě nepojedu a kluci to určitě zvládnou i beze mě,“ říká Ivo Táborský. Končící sezonu si mohl obohatit právě vysněným finále Poháru ČMFS. Nyní jej tak v letošním ročníku čeká už jen pro něj speciálně pikantní duel se Slavií, jejímž je kmenovým hráčem.

V opačné roli se nachází Ladislav Volešák. Ten sice na Bazalech v pondělí nastoupit může, ale v posledním ligovém kole by svému týmu mohl chybět. Českobudějovický středopolař má na svém kontě sedm žlutých karet. Při případném karetním prohřešku by tak v rozlučce se sezonou proti Slavii musel povinně absentovat. „Určitě je to pro mě hrozba, ale nemůžu se na to nijak ohlížet a určitě budu hrát naplno,“ říká před zápasem na Baníku. „Utkání se Slavií bude určitě svátek a chtěl bych si proti ní zahrát,“ doufá zároveň, že se jakémukoliv provinění vyhne.
Smutek z konce Dynama v poháru jej také stále neopustil. „Navíc když včera postoupila Sparta, tak nás to mrzí ještě víc. Takový je ale fotbalový život,“ povzdychne si. Nic na tom nemění ani fakt, že Volešák zvedl pohárovou trofej nad hlavu už loni se Spartou. „Jednu medaili sice už z poháru mám, ale tam jsem se o to vůbec nezasloužil. V Budějovicích jsem naopak hrál všechny zápasy a určitě bych si to užil více,“ uvádí. Finálová účast byla opravdu nadosah. „Jak říkal trenér, kdybychom tam prohráli třeba 0:2... Sice jsme tam nehráli dobře, ale když už jsme to dotáhli k těm penaltám, tak byla škoda, že jsme neměli více štěstí a nedotáhli to dokonce,“ klopí smutně zrak. Vyřazení s Jabloncem hodně mrzí, ale na jihu Čech si cení už i účasti v semifinále. „Trenér nám poděkoval, do kabiny dal chlebíčky a říkal že je to škoda, ale život také jde dál,“ popisuje Ladislav Volešák, jak pohárové vystoupení hodnotí trenér Jihočechů František Cipro.