Pouze tři dny odpočinku mají fotbalisté juniorky po sobotním zápase v Krči. Nezvykle ve středu přivítáme v Tréninkovém centru mládeže v Mladém tým Náchoda. Zatímco Jihočechům se v sobotu nedařilo, Náchod dokázal zvítězit na hřišti teplické rezervy. Také díky tomu se v tabulce dotáhl na Dynamo. Béčku Českých Budějovic patří v tabulce jedenáctá pozice za 38 bodů, Náchod je dvanáctý se ztrátou dvou bodů.
Zápas SK Dynamo ČB B – FK Náchod-Deštné vám náš web přinese v podrobné online reportáži.
Trenér Dynama B Karel Musil si musí v jarní části sezóny neustále lámat hlavu nad složením útočné dvojice. Sotva se po zranění vrátil do sestavy Tomáš Stráský, nechal se v Krči vyloučit Michal Schön a zcela jistě obdrží od disciplinární komise několikazápasový trest. A-tým Českých Budějovic hraje ve středu semifinálové utkání poháru ČMFS a juniorka se tak bude muset spoléhat pouze na vlastní síly.

Domácí prostředí hraje při duelech Dynama s Náchodem velice důležitou roli. V podhůří Orlických hor jsme dokázali bodovat pouze v podzimní části letošní sezóny (0:1, 2:4, 1:3, 0:0). Na domácí půdě se nám daří o trochu lépe (1:0, 1:1, 0:1). Při posledním vzájemném zápase bylo Dynamo velice blízko vítězství. Jihočeši předváděli v Náchodě takticky vyzrálý výkon založený především na bezchybné defenzivě. Za bezbrankového stavu měli mladíci Budějovic v 87. minutě výhodu pokutového kopu, ale kanonýr Lubomír Myšák napálil pouze břevno.

Poslední vzájemný zápas:
FK Náchod-Deštné - SK Dynamo České Budějovice B 0:0


Rozhodčí: Koval - Mareš, Kozlík

Sestava SK Dynamo České Budějovice B: Pešula - Pintér, Martínek, Peroutka, Průša - Mašek (60. Myšák), Příhoda, Červenka, Pouzar, Hrbáč - Stráský (70. Skopalík)
Trenér: Karel Musil

Sestava FK Náchod-Deštné: Vacho - Nejman, Kopřiva, Přibyl, Michal - Zinke, Moník, Jirman, Zelený - Vácha, Hájek

Prvoligové zkušenosti má z fotbalistů Náchoda Martin Merganc, jenž hrával v Hradci Králové. Merganc je také momentálně s deseti góly nejlepším střelcem týmu. Spolupráce Hradce Králové a Náchoda funguje i nadále. Z Hradce momentálně hostují v příhraničním městě Ondřej Jirman a Stanislav Vacek. Spoustu fotbalistů Náchoda má zkušenosti s druhou ligou také v dresu Pardubic – David Hudec, Jaroslav Moník (Hradec Králové, HFK Olomouc) a nám dobře známý Marek Kopecký (Kolín, České Budějovice).

Minulou sobotu dokázal Náchod přivést plný bodový zisk ze hřiště topících se Teplic. Rezerva Severočechů pustila Náchod ještě v prvním poločase do dvoubrankového vedení (branky Moník a Merganc). Ve druhém poločase stačili domácí již pouze snížit Veverkou.

Poslední zápas Náchoda:
FK Teplice B - FK Náchod-Deštné 1:2


Branky: 63. Veverka - 11. Moník, 40. Merganc
ŽK: Kopecký - Kopřiva, Hudec, Kobos
Rozhodčí: Moudrý - Koval, Ochotnický

Sestava Náchoda: Kobos - Zdeňka, Hudec, Kopřiva, Zelený Pavel (46. Koňušík), Kilevník (88. Zelený Petr), Nejman, Hubička, Moník, Merganc, Udod (64. Gross).

V předehrávaném 34. kole ČFL vyzve rezerva Dynama ve středu 16.5.2007 k poměření sil Náchod. Utkání bude mít výkop v 17:00 a jako hlavní sudí jej bude řídit pan Berka. Kolem hřiště se budou s praporky prohánět pánové Pešek a Stančík.

Historie FK Náchod-Deštné

zdroj: www.fknachod-destne.cz

Fotbalový oddíl byl v Náchodě založen v roce 1901. Tehdejší SK Náchod byl v předválečné době nejúspěšnějším celkem českého venkova, neboť ve 30.létech hrával stabilně I.ligu,což dokumentuje i dnešní umístění na 26.místě historické tabulky I.ligy. Po 2.svět.válce se v Náchodě dvakrát marně pokoušeli v kvalifikaci vrátit do nejvyšší soutěže.Dlouhá léta nesl klub název textilního podniku Tepna. Od roku 1973 do roku 1992 hrával pod hlavičkou TJ Náchod. Jednu sezónu nesl klub název SK SomoS Náchod,od roku 1994 se jmenoval SK Náchod. Od 1.7.2001 vstoupil klub do soutěží pod novým názvem FK Náchod-Deštné s.r.o.,kdy došlo ke sloučení klubů SK Náchod a TJ Sokol Deštné v Or.horách.Zde byl klub založen v roce 1980 a začal v okresní soutěži. Počátkem 90.let vstoupil do klubu hlavní sponzor SPORTPROFI a tím začal vzestup fotbalu na Deštném v OLh. V sezóně 1999-2000 vyhrál celek oblastní přebor a postoupil do divize. V sezóně 2002-2003 postoupil celek do ČFL.

V minulosti i v současné době působí náchodští odchovanci nejen v I.lize,ale i v zahraničí: Lokvenc, Ulich, Vodehnal, Ondřej Herzán, Pavel Krmaš a Ondřej Szabo.

FK má k dispozici 2 travnaté plochy v Bělovsi a 1 trav. plochu na Deštném v Or.h. Kapacita stadionu, kde hraje A mužstvo svoje mistr.utkání, je okolo 5000 diváků. Klubové barvy modrá, bílá, červená. Čestným předsedou klubu je poslankyně Parlamentu ČR Mgr. Zdeňka Horníková

Klub má v soutěžích: 3 celky mužů /1.ČFL.kraj.přebor,okr.přebor / 3 celky dorostu/ ČDSD+ČDMD,kraj,soutěž / 5 celků žáků /ČDSŽ+ČDMŽ,kraj,přebor SŽ+MŽ,okr.přebor MŽ/ 4 celky přípravek /kraj.přebor st. + ml.,okr.přebor st.+ml./ předpřípravka /nejmenší adepti fotbalu! Ve spolupráci se ZŠ Náchod-Plhov má klub sportovní třídy od 5.roč. do 9.roč. se zaměřením na fotbal