Jeden mýtus se Jihočechům v sobotu zbořit podařilo. Po třech zápasech šli v utkání se Zlínem do vedení. Těsně před koncem prvního poločasu se trefil Jiří Adamec. Po obrátce však domácí záhy kontrovali stejnou mincí. „Kdybychom v prvních patnácti minutách po přestávce neinkasovali, tak by domácí možná znervózněli a dostali by se pod obrovský tlak. Vyrovnávací branka byla pro další vývoj utkání hodně důležitá,“ myslel si František Cipro. Kouč Dynama nyní hlavně spřádá myšlenky na to, jak ve středu vyzrát na Jablonec v semifinále poháru ČMFS.
Pře utkáním 25. kola Gambrinus ligy měl Zlín na předposlední Příbram náskok pouhé dva body. Domácí souboj s Českými Budějovicemi tak pro něj byl velmi klíčový. „Utkání pro nás bylo strašně moc těžké. Ziskem tří bodů jsme ale udělali obrovský krok k záchraně,“ oddychl si na tiskové konferenci Pavel Hoftych. Triumf domácí Tescomě ale značně ulehčil aktuální stav českobudějovického kádru. „Dynamo k nám přijelo bez svých největších opor, přesto nám ale dělalo velké problémy,“ ocenil výkon oslabeného soupeře. Po prvním poločase Hoftychův tým prohrával o jednu branku. To pro něj nebyl nikterak příznivý výsledek. „Scházel nám pohyb a ke konci první půle jsme vypadli z tempa. Soupeř nás za to potrestal gólem do šatny. Po přestávce nás ale naštěstí vyrovnáním vrátil do hry Zbožínek,“ přemítal si scénář utkání v hlavě zlínský kouč. Při střídání měl tentokrát hodně šťastnou ruku. Erupce nadšení u něj vypukla v 88. min, kdy dalekonosnou bombou strhl vítězství na stranu jeho týmu náhradník Dian. „Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě, k čemuž nám dopomohli svým povzbuzováním i diváci,“ liboval si již na klidnou vlnu evidentně naladěný Pavel Hoftych.

V posledních dnech si musí připadat zcela bezmocný. Přímo pod rukama se mu totiž rozpadá ideální složení jeho jedenáctky. Zranění vyřadila ze hry Poborského, Homoláče, Horejše a Černého. Kvůli čtyřem žlutým kartám nemohli nastoupit Peroutka a Žižka. Snad jen Volešáka se trenér František Cipro už při té nouzi rozhodl šetřit pro středeční pohár v Jablonci, nebo jej také uchránit před karetním ohrožením. „Do Zlína jsme přicestovali bez sedmi hráčů základní sestavy. Přesto jsme to domácím chtěli co nejvíce znepříjemnit. V prvním poločase se nám to dokonce dařilo. Navíc jsme jako bonus přidali i vedoucí gól,“ uvedl po zápase lodivod Dynama. Radost mu ale vydržela téměř jen přes přestávku. „Branka Zlína na začátku druhého poločasu byla jedním z klíčových okamžiků duelu,“ shodl se s trenérem domácích Hoftychem. „Zápas pak rozhodla krásná střela Diana,“ dodal František Cipro. Zkušený stratég si málem mohl připadat jak trenér juniorky. Od první minuty hrál v lize Jiří Pravda. Další debuty si v nejvyšší soutěži odbyli Michal Mácha a Martin Tischler. Na lavičce pak zůstal připravený Zdeněk Ondrášek, stejně jako Tischler také stále dorostenec. „Konec jsme navíc dohrávali v devíti hráčích. Kromě vyloučeného Dvořáka byl mimo hrací plochu i zraněný Skála a střídat jsme už nemohli,“ na závěr si posteskl František Cipro. Jeho svěřence nyní čeká prakticky „zápas jara“. Ve středu budou na hřišti Jablonce bojovat o finálovou účast v poháru ČMFS. Toužebným přáním nejen fanoušků je pak zejména vyprázdnění marodky českobudějovického mužstva.