Další anglický týden má před sebou rezervní celek Dynama. Na úvod náročného týdne čeká juniorku cesta do Prahy k zápasu se Spartou Krč. Po Bohemians Praha tak vyzve B-tým Českých Budějovic dalšího těžkého soupeře. Pražané jsou v tabulce momentálně na čtvrtém místě, když mají stejný počet bodů (46) jako druhý Kolín. Dynamo ztrácí na svého sobotního soupeře osm bodů a v tabulce je desáté.

Minulou sobotu předvedla rezerva Dynama na Složišti velice bojovný výkon proti vedoucímu týmu tabulky. Obětavost a výkon na hranici sebeobětování strhnul dokonce i jindy chladné publikum k občasnému povzbuzování. Mladíci Budějovic sahali po třech bodech, ale tým Bohemians prostě neprohrává a tak si oba celky nakonec rozešly smírně. Z tribuny sledoval zápas uzdravující se Tomáš Stráský, zdravotní problémy naopak stále trápí Tomáše Sedláčka.

Na domácí půdě jsme zatím Spartu Krč přivítali čtyřikrát a ani jednou jsme neodcházeli ze zápasu se sklopenými hlavami (3:1, 2:0, 0:0, 1:1). Domácí neporazitelnost drží ve vzájemných duelech také Sparta (0:0, 3:2, 1:0). Prostředí hraje v zápasech Dynama s Krčí důležitou roli. Poslední měření sil obou celků skončilo na Složišti remízou 1:1. Vyrovnání zařídil pro Dynamo tři minuty před koncem Jeslínek.

Poslední vzájemný zápas:
SK Dynamo České Budějovice B  - Sparta Krč 1:1


Branky: 87. Jeslínek - 71. Viskup
ŽK: Gruber, Homoláč, Hrbáč, Jeslínek, Martínek, Příhoda - Kordiak, Waldhauser, Krejcar, Šilhavý
Diváci: 300

Sestava SK Dynamo České Budějovice B: Křížek - Kosobud, Martínek, Homoláč, Peroutka - Pouzar (46. Myšák), Dvořák, Mašát, Hrbáč - Jeslínek, Gruber
Trenér: Karel Musil

Sestava Sparty Krč: Šilhavý - Kordiak, Havlíček, Soukup, Waldhauser - Viskup, Jandzík (88. Hubený), Krejcar, Kounovský (73. Jungman) - Houštecký, Vojtíšek (83. Matějka)

Sparta Krč má v současné době velice silný kádr, což se promítá při pohledu do tabulky. Trenérem Krče je bývalý vynikající brankář Juraj Šimurka. Mezi nejzkušenější hráče potom patří brankář Michal Šilhavý (2. liga Benešov) a záložník Zdeněk Houštěcký (1. liga Žižkov, 2. liga v Chrudimi, Xaverově a Neratovicích).

V posledním zápase řádila Krč v Jablonci. Již v prvním poločase odskočili hosté na dvoubrankový rozdíl, když se trefili Houštecký a Hubený. Další dvě branky přidali v druhém poločase opět Houštecký a Colin Beset. Teprve až poté se probrala také rezerva Jablonce. Branka Jana Svátka z penalty a trefa kanonýra Mičkala už ale výsledek upravily spíše kosmeticky.

Poslední zápas Sparty Krč:
FK Jablonec 97 B - Sparta Krč 2:4


Branky: 69. Svátek (pen.), 73. Mičkal - 11. Houštecký, 39., 57.Hubený, 68. Beset
ŽK: Bobok - Waldhauser
Rozhodčí: Slavíček - Novotný Z., Moník

Sestava Sparty Krč: Šilhavý - Beset, Švejda, Soukup, Waldhauser - Štach (Kunt), Hubený (Dušek), Houštecký, Kordiak, Kounovský (Budeki) - Matějka

Utkání mezi Spartou Krč a rezervou Dynama se odehraje v sobotu 12.5.2007 od 10:15. Hlavním rozhodčím zápasu bude pan Schröter, na čarách mu budou pomáhat kolega Zeman a kolegyně Šecová.

Historie týmu SK Sparta Krč

Podle ústního podání pamětníků se v Krči hrál rekreační fotbal od roku 1910. Žádné podrobnější písemné záznamy však z té doby nejsou, aktivity byly navíc přerušeny I. světovou válkou. Zahájení činnosti se proto v některých pramenech počítá až od doby, kdy se dochovaly doklady o založení oddílu kopané v Krči, tj. od roku 1919. Tehdy se také poprvé objevilo slovní spojení Sparta Krč.

Po čtyřech letech, v listopadu 1923, se valná hromada klubu usnesla změnit název klubu na RH Praha XIV, předsedou byl zvolen Josef Voděsil. Pod tímto novým názvem se klub prezentoval až do ledna 1927, kdy rozhodnutím členstva na valné hromadě změnil název na AFK Sparta Praha XIV, aby již za rok v roce 1928 obdržel název AFK Sparta Krč. V padesátých letech, kdy docházelo ke slučování oddílů pod tělovýchovné jednoty, se Krč dohodla s tehdejší Jiskrou Michle a vznikl nový klub – TJ Montáže. V devadesátých letech se opět do názvu oddílu vrátilo tradiční slovní spojení Sparta Krč.

Chronologický přehled názvů krčského oddílu podle dochovaných pramenů pak vypadá takto: založ. 1910 jako RH Krč 1919 – AFK Sparta Krč 1923 – RH Praha XIV 1927 – AFK Sparta Praha XIV 1928 – AFK Sparta Krč 1945 – Sokol Sparta Krč 194??– Sokol Ústředí Krč (nedoloženo) 1953 – TJ Montáže Krč 1957 – TJ Jiskra Montáže Praha 1961 – TJ Montáže Praha 1992 – FC Sparta BB Krč 1995 – SK Sparta Krč

Soutěže Roku 1919 se klub přihlásil do soutěže organizované tehdejší Středočeskou fotbalovou župou a byl jako nováček zařazen do nejnižší IV. třídy. První postup (do III. třídy) přišel až v roce 1927, do II. třídy klub postoupil v roce 1929, v roce svého desetiletého trvání. Hned v další sezóně postoupil do I. A třídy (I. B tehdy neexistovala), jež byla tehdy nejvyšší soutěží, kterou organizovala Středočeská fotbalová župa. Doby slávy prožil oddíl kopané v letech 1951-1960, kdy A mužstvo hrálo českou divizi. Po sestupu se několik let hrál Pražský přebor, od roku 1967 I. A třída a v roce 1969 krčský fotbal dokonce klesl do I. B třídy. V roce 1970 však přišel znovu postup, ale návrat do Pražského přeboru se podařil až v roce 1977. Rok 1977 patří mezi nejúspěšnější vůbec, B mužstvo postoupilo do II. třídy, starší žáci do I. třídy, dorost měl k postupu jen krůček, když skončil až třetí.

V osmdesátých letech minulého století se Áčko pohybovalo na úrovni Pražského přeboru a pak divize. V letech 1990-1991 se krčský tým poprvé zúčastnil II. České národní ligy (třetí nejvyšší soutěž), v roce 1993 postoupil už do České fotbalové ligy. V roce 1995 Sparta Krč z ČFL sestoupila, aby se znovu vrátila hned v roce 1996. Podobným osud stihl Pražany také v sezóně 2003/04. Od okamžitého návratu do třetí ligy v roce 2005 hraje Sparta Krč důstojnou roli.