Opět prokázal, že kapitánskou pásku nenosí jen tak pro nic za nic. Ve prospěch týmu je schopen obětovat vše. Ač jej trápilo nepříjemné zranění kotníku, proti Teplicím nastoupil. Překonat bolest ale prostě nešlo. „Už asi od 30. min. jsem věděl, že to ve druhém poločase dál nepůjde,“ přiznal David Horejš. Pouze v civilu tak musel sledovat další nezdar svých spoluhráčů. Všichni příznivci Dynama ale pevně doufají, že se příkladný bojovník dá do kupy minimálně do příští středy, kdy je na programu semifinále poháru ČMFS s Jabloncem.
Jako kapitán jde ostatním příkladem. Žádné otřepané klišé, ale svatá pravda. Takový je přístup Davida Horejše (na snímku). Předcházející utkání v Příbrami nedohrál. Odstoupil kvůli zranění kotníku. O tři dny později však byl opět připraven válčit za purpurovou armádu. Kotník si nechal lékařsky ošetřit. Ale ani injekce nepomohla. V poločase jej nahradil Jiří Pravda. „Na podzim se nám dařilo dávat první gól, nyní se nám to už nedaří,“ nabízí zajímavý postřeh blonďatý stoper. Dynamo nevyhrálo tři zápasy v řadě a z těchto zápasů má nelichotivé skóre 1:6. „Od soupeřů nyní dostáváme strašně laciné branky,“ krčí bezmocně rameny. Jihočechy v poslední době trápí zranění zkušených hráčů. Vedle odstoupivšího Horejše sledovali utkání jen z tribuny Karel Poborský a David Homoláč. „Problémy se sestavou sice máme, ale už konečně musíme zabrat,“ vzhlíží už k dalšímu utkání ve Zlíně. „Doufám, že se dáme do pořádku a podáme zlepšený výkon,“ dodává. Konečný výsledek 1:2 notně ovlivnila první branka, která padla po jedenácti minutách hry. Jiří Kladrubský zasáhl nedovoleným způsobem ve vápně hostujícího Fenina a sudí Racek nařídil penaltu. „Penalta to byla, to se nedá nic dělat,“ utrousil zklamaně David Horejš. Edin Džeko se napřáhl a poslal svůj tým do vedení. To Severočechům vydrželo i po devadesáti minutách.

Scházeli tvrdší stopeři
Proti Teplicím se Dynamu nevyvedl hlavně začátek duelu. Pak ale Jihočeši přidali a mnohdy ani nebyli daleko od vstřelení gólu. „Hrajeme dobře. Vytváříme si i šance, ale bohužel se nám nedaří je proměňovat. Naopak ze čtyř střel na naši branku dostaneme dva góly. Dnes bylo strašně vidět, jak nám hlavně při standardtkách chyběli hráči jako Horejš a Homoláč. To jsou tvrdí stopeři, kteří tam do toho dokáží vlétnout a ten balon ukopnout,“ litoval záložník Jaroslav Černý (na snímku). Výborně technicky vybavený hráč byl nejlepším hráčem Dynama. Jak už poněkolikáté v jarní části Gambrinus ligy. Z jeho četných střeleckých pokusů si ale ani jeden jediný cestu do Belicovi sítě nenašel.
Střelecké kopačky si tentokrát obul pouze Ivo Táborský. V 78. min. se blýskl podařenou trefou za vápnem. „Bylo to spíše o štěstí,“ uvedl však skromně českobudějovický útočník. Jeho zásah už na konečném výsledku bohužel mnoho nezměnil.


V souboji s Teplicemi si ligovou premiéru odbyli dva hráči Dynama. Zdeněk Ondrášek a Jiří Pravda (na snímku). „Určitě jsem byl nervózní. Ale spíše zdravě a těšil jsem se. Čekal jsem na to, kdy to přijde. O půli mi pak trenér řekl, že tam půjdu. Tak jsem se rozcvičil a vlétl do toho. Pocity mám bohužel smíšené, protože jsme prohráli. Abych ale pravdu řekl, tak jsem to čekal horší, až do nějakého zápasu naskočím,“ popisoval svůj debut prachatický odchovanec. „David Horejš nemohl hrát kvůli tomu kotníku. Tak mi trenér řekl, že půjdu nalevo a Pery (ponz: Jiří Peroutka) se stáhne na stopera. Měl jsem se snažit hlídat Doležala, aby tam nedával tolik centrů jako v první půli,“ odtajňuje záměry trenéra Cipra. V sobotu proti Zlínu nebudou moci nastoupit karetní hříšníci Žižka a Peroutka. Starty obránců Horejše a Homoláče jsou kvůli zraněním nejisté. Mladý obránce tak má reálnou šanci nastoupit v duelu s Tescomou třeba i v základní sestavě. „Uvidíme. Bude to ale záležet hlavně na trenérovi. Rozhodně ale budu rád, když mi dá další šanci,“ říká Jiří Pravda.
Hráči jako on jsou nedostatkovým zbožím. Je po jich velká poptávka. Každý trenér by je chtěl mít ve svém kádru. Na výhře Teplic 2:1 s Dynamem zasloužil dvěma góly. „Radost mám. Hlavní je ale vítězství. Dnes jsme chtěli potvrdit výhru z Kladna,“ pověděl útočník Edin Džeko. První gól vstřelil z penalty. „Věřil jsem si, i když jsem jí proti Jablonci nedal. Chtěl jsem do trefit doprostřed a povedlo se. A druhý gól? Myslel jsem, že to Fenin trefí, ale gólman to chytil. Já už tam pak dal jen špičku,“ líčil své dva počiny v utkání bosenský kanonýr ve službách Teplic.