To je zklamání! Dynamo prohrálo doma druhý zápas za sebou. Co ale může mrzet ještě více, tak je počet diváků. V celé sezoně zatím divácká návštěvnost neklesla pod tři tisíce. Tentokrát ale rovnou nabrala pád o stupnici navíc. Na E-ON stadion ve středu dorazily pouze necelé dvě tisícovky fotbalových příznivců. „Jinak se ale hrál velice slušný fotbal. Šance byly k vidění na obou stranách. Z naší strany, si myslím, že byla docela kvalitní především druhá půle,“ pronesl na tiskové konferenci František Cipro. S výkonem svého mužstva z úvodu zápasu už tak spokojen nebyl.
Proti sobě nastoupily týmy z klidného středu tabulky. Na úkor Dynama ale také Teplice potvrzovaly své lepší umístění v tabulce. V úvodu duelu byli Severočeši znatelně lepším celkem. „Myslím si, že jsme nechytli začátek a prvních dvacet minut dnes od nás nebylo dobrých. I když jsme asi v 11. min. inkasovali, tak už předtím tam byly chyby,“ posteskl si František Cipro. Žlutomodří vstoupili do utkání naladění na dobré vlně a dokázali si vytvářet slibné příležitosti. „Převaha Teplic byla zřetelná a my jsme se chytli až za stavu 0:1. Dalších dvacet minut už pak bylo lepších,“ dodal hlavní kouč Jihočechů.
Zkušený stratég na severočeských Stínadlech v minulosti působil, a tak měl o soupeři dobré informace. „Upozorňoval jsem především na Michala Doležala, kterému jsme na pravé straně nechávali příliš volného prostoru. On má famózní kopací techniku a umí si najít i prostor pro odcentrování. Podle mě dokáže odcentrovat možná nejlépe v celé lize. Umí jak standardtky, tak i ze hry. Ten nás zlobil a na Džeka tam lítal jeden centr za druhým,“ všiml si František Cipro. A právě Edin Džeko dělal českobudějovické obraně velké potíže. „Už teď je to hráč evropské úrovně,“ uvedl na jeho adresu lodivod Dynama.
Ač se utkání odehrálo za téměř zcela shodných podmínek jako minulý zápas Jihočechů, kdy stejně jako v Příbrami místy pršelo, počet udělených žlutých karet byl diametrálně odlišný. V Příbrami za celé utkání žádná, s Teplicemi dohromady osm. „Na to, že vlastně o moc nešlo, tak žlutých karet bylo rozdáno docela dost. My jsme jich zase tradičně dostali více,“ hořekoval František Cipro. Sice se mýlil, na karty to bylo 4:4, ale ani to mu náladu rozhodně spravit nemohlo. „Žižka s Peroutkou dostali čtvrté karty, proto budou ve Zlíně stát,“ dodal kouč. Proto Teplicím se Cipro rozhodl dát příležitost řadě mladých hráčů. Křest v první lize si odbyli obránce Jiří Pravda a útočník Zdeněk Ondrášek. „Vždyť ve druhém poločase naše obrana navíc hrála ve složení Kladrubský, Peroutka, Pravda. Nepočítám-li Jardu Plocka, tak mají v lize odehráno několik minut. Na zápasy to ani nepočítám,“ připomněl sázku na českobudějovické mládí. Na body to však nestačilo. „Myslím si, že remíza by byla spravedlivá, ale bohužel se tak nestalo,“ uvedl na závěr František Cipro.

Na tiskové konferenci mohl být nejspokojenějším mužem ze všech přítomných. Byl totiž trenérem vítězného mužstva. „Jeli jsme do Budějovic s vědomím, že domácí mají před sebou především pohárové utkání příští středu. Přesto jsme ale nečekali lehké utkání, což se také potvrdilo,“ načal hodnocení utkání Jiří Bartl. Jeho svěřenci drží v tabulce velice lichotivou pátou příčku. A své postavení si upevnili i na jihu Čech. „V prvním poločase se nám dařilo ohrožovat branku soupeře z křídelních prostorů. Podařilo se nám nastřelit břevno Štohanzlem a pak dát i branku z penalty. Pro druhý poločas bylo jasné, že pokud se nám nepodaří vstřelit druhý gól, tak domácí se budou snažit všemi silami to utkání otočit,“ dále pokračoval.
Úsměv na rtech ale přeci jen tolik neměl. „Druhý gól mohl padnout daleko dřív. Obrovskou šanci měl Fenin. Ale bohužel neproměnil. Po rohu jsme pak vedli už 2:0 a zdálo se, že zápas už bude klidný. Domácí ale s výsledkem nebyli evidentně spokojení a zatlačili nás.“ Dynamo skutečně ve druhém poločase přitlačilo na pilu. Teplická obrana před brankářem Belicem ale fungovala téměř dokonale. Skulinku našel až dvanáct minut před koncem Ivo Táborský. „Domácí dali zaslouženě gól a remíza pak ležela na miskách vah. A musím říct, že zejména v tom závěru, hlavně v tom závěru, jsme měli i trochu štěstí,“ byl si vědom Jiří Bartl. Tomu dělá radost především jeho klenot v útoku. Bosňan Edin Džeko je opravdu kanonýr k pohledání. Svou střeleckou potenci prokázal i tentokrát a dvěma góly skolil Jihočechy. V probíhajícím ročníku si na své konto připsal již dvanáct branek. „Na naší ligu je to velice mimořádný hráč. V létě o něj přijdeme,“ prohlásil smířlivě teplický trenér. Už nyní totiž tuší, že o velmi nadějného útočníka bude ze zahraničí velký zájem.