Diváci by mohli vidět kvalitní podívanou. Oba týmy se již dávno pohybují v klidném středu tabulky. Budou tak moci hrát zcela uvolněně. Duel navíc okoření dvě statistické série. Dynamo dva poslední ligové zápasy prohrálo, Severočeši naopak získali plný počet šesti bodů. V kratičké historii lze nalézt i další podobu. Teplice dvakrát za sebou neinkasovali, Jihočeši zase vyšli v obou případech gólově naprázdno. Chcete-li vědět, jakým způsobem bude hádanka rozluštěna, přijďte ve středu v 18:00 hod. na E-ON stadion! Zároveň máte možná předposlední šanci, jak se nechat unést fotbalem v podání Karla Poborského. Utkání 27. kola Gambrinus ligy budeme samozřejmě sledovat na našem webu v tradiční online reportáži.
Pro tým Františka Cipra by to mohl být boj za navrácení psychické pohody. V Dynamu sice nepanuje žádná skepse, ale přeci jen dvě porážky ze dvou posledních utkání náladě mnoho nepřidávají. Jihočeši si také po delší době budou moci užít bezstarostného utkání z obou stran. Zápas nebudou doprovázet žádné urputné dostihy o ligové body. Po titulu prahnoucí Mladé Boleslavi a sestupem ohrožené Příbrami se totiž Dynamo střetne s Teplicemi. A mužstvo ze Stínadel má stejně jako Ciprovi svěřenci již dávno zajištěnu ligovou příslušnost i pro další ročník Gambrinus ligy. Navíc se letos už ani nesápe po umístění na pohárových příčkách.

Přesto, odmyslíme-li si elitní čtyřku tabulky, jsou Severočeši nejúspěšnějším týmem ze zbývající ligové společnosti. Stejně jako horní část tabulky, tak je ale nesmírně vyrovnaný i její střed. Na páté Teplice ztrácejí desátí Jihočeši pouhé čtyři body. Téměř vyrovnaná je i bilance týmů ze vzájemných utkání. Z patnácti zápasů si o jedno vítězství navíc připsaly Teplice. Aktuální bilanci 5-4-6 (z pohledu Dynama) ale může Ciprův tým o této středě vtisknout zcela rovnovážnou povahu. Zbývá jediné – vyhrát. Na Střeleckém ostrově však Severočeši nejsou nijak vítaným hostem. Z Českých Budějovic si totiž pravidelně odvážejí bodovou nadílku v jakékoliv podobě. S nulovým ziskem odjížděli z jihočeské metropole naposledy v sezoně 1999/2000, kdy Dynamu podlehli 1:3.

Stejný výsledek se zrodil i posledním utkání nadcházejících soupeřů. Větší radost z něj ale tentokrát měli Českobudějovičtí. A radost musel mít také rozhodně celý fotbalový národ, tedy vyjma teplických příznivců. Ať už přímo na stadionu nebo u televizních obrazovek mohl sledovat nepříliš obvyklou gólovou smršť v úvodu zápasu. Po šestadvaceti minutách hry totiž Dynamo vedlo právě již konečným výsledkem 3:1. Debut v základní jedenáctce si odbyl obránce Jiří Peroutka a ke svému křestu rovnou přidal i premiérový gól v lize. V soubojích Severu proti Jihu vůbec padá hodně branek. V sezoně 1996/97 viděli fanoušci Dynama výhru svých miláčků doma 5:4. Z divokého výsledku se mohli radovat i žlutomodří. V předloňské sezoně vyhrál na Stínadlech domácí tým 5:2.

Teplickým stadionem se v zimní přestávce prohnal pořádný vichr. Neminul kabinu A-mužstvu a bohužel ani kancelář jeho hlavního trenéra. Kvůli zdravotním problém musel funkci opustit uznávaný odborník Vlastislav Mareček. Následovníkem u kormidla se stal dosavadní asistent Jiří Bartl. Přímo uragán ale řádil na soupisce Teplic. Severočeský klub se rozhodl upřednostňovat mladší hráče. Ze Stínadel se tak museli pakovat zkušení Tomášové Poštulka a Hunal. Na půlroční anabázi do Příbrami také zamířil ostřílený Dušan Tesařík. Velký pozor si ovšem budou muset dávat českobudějovičtí obránci na Edina Džeka. Bosenský útočník se v této sezoně trefil do sítí soupeřů už desetkrát. Do teplické branky se zřejmě postaví Tomáš Belic. Brankář, který na podzim roku 2005 také oblékal dres Dynama ve druhé lize.

František Cipro si při pohledu do svého kádru může mnout ruce více než Jiří Bartl. Na jihu Čech se z teplických hráčů určitě nepředstaví karetní hříšník Jiří Sabou. Dále pak zranění brankář Martin Slavík, obránce Michal Valenta a záložník Petr Benát. Na straně domácích visí otazník nad starty Davida Homoláče a Karla Poborského. Zkušeného obránce stále trápí nakopnutý nárt a rekordmana v počtu reprezentačních startů zranění zadního stehenního svalu. Nejistý start je i u Davida Horejše, který musel v Příbrami kvůli zranění předčasně odstoupit.

Předpokládaná sestava Dynama: Křížek - Plocek, Horejš (Žižka), Homoláč (Peroutka), Kladrubský – Poborský (Hrbáč), Volešák, Dvořák, Černý - Táborský, Holenda

Zejména absence Karla Poborského by však přinejmenším nepotěšila celé obecenstvo na E-ON stadionu. Vyhlášený technik totiž dopředu ohlásil ukončení své bohaté kariéry společně s koncem letošní sezony. Utkání s Teplicemi je tak pro českobudějovické fanoušky předposlední možností jak vidět Karla Poborského nejen v českobudějovickém dresu, ale i na fotbalovém trávníku vůbec. Pak již následuje jen závěrečná domácí rozlučka v posledním kole s pražskou Slavií.