Napráskaný program Jihočechů se opět rozjíždí naplno. V sedmi dnech je čekají hned tři ligové zápasy. Slevovat ze svých cílů však rozhodně nehodlají. „V Příbrami chceme vyhrát, doufám, že se nám to povede a přijedeme s vítězstvím,“ říká brankář Zdeněk Křížek před cestou k Litavce. Existenční zápas z pohledu domácích přinese i jeden velmi zajímavý souboj. Na hřišti se potkají jedni z nejlepších exekutorů přímých kopů v celé lize. Na straně hostů to bude Ladislav Volešák a v dresu Marily nastoupí Rudolf Otepka.
Fotbalisté Dynama museli naposledy vstřebávat vysokou porážku od Mladé Boleslavi. Ale ani prohra 0:3 na pohodové náladě v kabině Dynama nic neubrala. „Zaplaťpánbůh jsme v klidném středu tabulky,“ přiznává brankář Zdeněk Křížek. Nejen on, ale s ním i jeho ostatní spoluhráči se snažil na domácí nezdar rychle zapomenout. Už v neděli totiž Jihočechy čeká další ligové střetnutí. „Na Příbram jsme se připravovali jako na každý jiný zápas. Ale protože jsme předtím hráli pořád středa – víkend, tak jsme na pondělí a úterý od trenéra dostali volno,“ odtajňuje tréninkový plán Dynama jeho muž číslo jedna mezi tyčemi. Středočeši pod vedením kouče Jiřího Kotrby se nacházejí ve velice složité situaci. Pomalu se za nimi zavírá propast znamenající sestup do nižší soutěže. „Příbram bude určitě hrát pod tlakem, je to pro ni jedna z posledních šancí,“ je si vědom záchranářských starostí Marily Zdeněk Křížek.
Českobudějovický brankář bude muset být ostražitý zejména při standardních situacích. „Podle mě na ně budou hodně spoléhat. Velké nebezpečí hrozí od Rudy Otepky, který je kope velmi dobře. Proto se musíme vyvarovat veškerých zbytečných faulů,“ upozorňuje zřejmě na největší zbraň Středočechů. Trenér František Cipro zahrne bránění těchto situací jistě i do své taktické přípravy. „Na to se zaměříme zítra, den před zápasem, kdy se společně podíváme na video a všechno probereme,“ potvrzuje odchovanec Českých Budějovic, který má na svém kontě vedle osmi ligových startů už i čtyři vychytané nuly.

Volešák vs. Otepka
Duel nabídne jeden velmi pikantní souboj. Proti sobě se postaví Ladislav Volešák a Rudolf Otepka. Ač je mezi nimi věkový rozdíl deseti let, mají mnoho společného. „Určitě nás spojuje kopací technika. On ji má také skvělou,“ hlásí na adresu příbramského špílmachra Ladislav Volešák. Autor šesti branek v této sezoně zároveň přiznává i větší všímavost o kapitána Marily. „Do Příbrami jsem se na fotbaly jezdíval dívat a jeho jsem sledoval obzvlášť,“ vypráví, jak se od Otepky možná snažil něco odkoukat. Nyní budou stát proti sobě. Na jejich umění budou trenéři obou mužstev hodně spoléhat. „Dalo by se říct, že to vlastně bude zápas o standardtkách. Bude záležet kdo je bude lépe zahrávat a zrovna tak bránit. My se na zápas těšíme a pokusíme se tam vyhrát,“ tvrdí odhodlaně Ladislav Volešák.

Oproti původně plánovaných 17:00 hod., se u Litavky začne hrát již o hodinu dříve v 16:00 hod.