Na jih Čech zavítá v sobotu vedoucí tým ČFL. Změřit síly s rezervou Dynama přijedou pražští Bohemians. Juniorka Dynama v uplynulém kole nestačila v Karlových Varech na místní Buldoky a rázem tak skončila série pěti zápasů ve kterých nepoznali Jihočeši pocit porážky. V sobotním zápase jsou hosté jasným favoritem, třetí ligu vedou s náskokem dvanácti bodů před druhým Varnsdorfem. Pražané jsou zároveň nejlépe skórujícím týmem soutěže, když v šestadvaceti odehraných kolech dokázali nastřílet 53 branek.
Zápas Dynama B s lídrem soutěže přinese náš web v tradiční online reportáži
Ve vzájemných zápasech má lepší bilanci celek ze Střížkova. Až na jednu výjimku zatím pokaždé využil proti Dynamu výhodu domácího prostředí (3:0, 5:1, 2:0, 1:2, 4:1). Na jihu Čech utkání končívá téměř pravidelně remízou (3:1, 3:3, 2:2, 0:0). Dá se říci, že jiný výsledek než výhra hostů by byl v sobotu velkým překvapením. Poslední vzájemné utkání obou soupeřů skončilo poměrně jasným vítězstvím Pražanů. Dvakrát se za Bohemians trefili Zoubek a Ibe, zatímco za Dynamo se dokázal prosadit pouze Ivan Dvořák.

Poslední vzájemný zápas:
Bohemians Praha - SK Dynamo České Budějovice B 4:1


Branky: 9.,43. Zoubek, 47., 55 Ibe, - 28. Dvořák
Rozhodčí: Berka - Pešek, Stančík
Diváci: 218

Sestava SK Dynamo České Budějovice B: Pešula - Kosobud, Martínek (82. Pintér), Dvořák Ivan, Průša - Hrbáč, Pouzar, Červenka, Picka (64. Mašek), - Myšák, Příhoda
Trenér: Karel Musil

Sestava Bohemians: Pavlík - Macháček, Galbavý, Birhanzl, Hajník - Bartolšic (66. Dvořák Lukáš), Lukeš, Zoubek, Šisler - Stanley Ibe (86. Janda), Majer (80. Kočí)

V sobotu čeká naší rezervu vedoucí celek třetí ligy. Co do síly kádru se od týmu Bohemians neočekává nic jiného než suverénní vítězství letošního ročníku ČFL. Překvapením je spíše fakt, že vedoucí pozici si tým z Proseka uzmul až v pokročilém stádiu rozehranosti celé soutěže. Není tajemstvím, že fotbal proti Bohemians Praha hodně bolí. Z kádru Pražanů má zkušenosti s první ligou hned několik fotbalistů. Miroslav Obermajer odehrál prvoligovou sezónu 2004/05 v dresu Dynamu, angažmá na jihu Čech ale rozhodně mezi jeho nejpovedenější. David Zoubek odváděl cenné služby v Hradci Králové, Bohemians Praha, ale například také v Jokeritu Helsinky. Zkušený fotbalista se momentálně dělí společně s karlovarským Vaněčkem o korunu krále střelců ČFL (12 gólů). Útočník Josef Galbavý působil dlouhá léta na Kladně. Miláčkem domácích fanoušků je potom nigerijský útočník Stanley Ibe, který v zimní přestávce zkoušel své štěstí v prvoligových Teplicích. Sobotní zápas bude mít zcela jistě zvláštní náboj pro Luboše Myšáka. Rozený kanonýr se pro podzim nevešel na soupisku A-týmu Dynama a celou podzimní část tak odehrál za rezervní tým. Střelecky se Lubošovi v Béčku velice dařilo a nejednou se díky jeho přesným zásahům juniorka radovala z cenného vítězství. Nebylo tedy příliš velkým překvapením, když se v zimní přestávce o služby českobudějovického kanonýra začali ucházet jiní. Nakonec byl Lubomír Myšák pro jarní část sezóny zapůjčen na hostování právě do Bohemians Praha. V prvních zápasech za Pražany se Lubošovi střelecky vcelku dařilo, poslední dobou však ryzí kanonýr spíše střídá. V dresu Bohemians nastupuje také odchovanec českobudějovické kopané – Lukáš Beer

Uplynulý víkend přijel k zápasu 25. kola do Horních Počernic rezervní tým Jablonce. A na hřišti se od úvodních minut strhla hotová kanonáda. Hosty poslal po necelých deseti minutách do vedení Hozda, za domácí srovnal v minutě 12. Zoubek. Těsně před odchodem do šatny získal pro Bohemians vedení přesným provedením pokutového kopu Penc. Když se za domácí v druhém poločasu trefili ještě Jiří Šisler a Macháček, zdálo se, že je o vítězi rozhodnuto. Severočeši se ale nemínili vzdát bez boje. V 71. minutě dával na 4:2 druhý z bratrů Šislerů – Jan, a v 82. minutě proměnil za hosty penaltu kanonýr Mičkal. Definitivu tří bodů tak dal týmu z pražského Proseka až čtyři minuty před koncem Galbavý.

Poslední zápas Bohemians:
Bohemians Praha - FK Jablonec 97 B 5:3


Branky: 12. Zoubek, 44. Penc (pen.), 49.Šisler Jiří, 64. Macháček, 86. Galbavý - 8. Hozda, 71. Šisler Jan, 82. Mičkal (pen.)
ŽK: Šisler Jan, Patka, Kulhánek (všichni JAB)
Rozhodčí: Bureš - Cupl, Theimer

Sestava Bohemians: Winter - Macháček, Obermajer (64. Birhanzl), Penc, Hajník, Zoubek, Fenyk (70. Majer), Šisler Jiří, Šindelář, Ibe, Galbavý.

Zápas mezi domácím Dynamem České Budějovice B a lídrem tabulky se odehraje v sobotu 5.5.2007 v tradičním čase 10:15. Z pozice hlavního rozhodčího bude zápas řídit pan Mareš, jeho asistenty na čarách budou pánové Navara a Svoboda.