Šéf klubu, Karel Poborský, odstoupil z posledního ligového utkání přesně v jeho polovině. Důvodem bylo zranění zadního stehenního svalu. Nemělo by se ale jednat o nic vážného. Poborský dnes absolvoval vyšetření, které až teprve ukázalo, zda se jedná o natažení nebo dokonce přetržení svalu. „Léčení si ale přesto vyžádá minimálně týden,“ uvedl trenér Jihočechů František Cipro Ten již své myšlenky spřádá k nadcházejícímu utkání, ke kterému budou jeho svěřenci cestovat do Příbrami.
Zdravotní patálie své největší hvězdy však kouče Dynama nemusí až tolik „mrzet“. I kdyby Karel Poborský byl zdráv, tak by stejně v neděli proti Marile nemohl nastoupit. Vlna emocí těsně před přestávkou utkání s Mladou Boleslaví, kdy Luboš Pecka vsítil branku na rozhraní ofsajdového postavení, mu přinesla čtvrtou žlutou kartu v sezoně. Následuje tak stejně automaticky pauza v jednom utkání. „Ještěže je téměř konec soutěže a zaplaťpánbůh máme bodů dost. Myslím totiž, že máme také dalších šest hráčů ohrožených kartami,“ říká o situaci v týmu František Cipro.

Hlavní kouč dopřál svým svěřencům v tomto týdnu dva dny volna. Nabírat nové síly mohli fotbalisté během pondělí a úterý. „Bylo to naplánované již dlouho dopředu. Tři týdny totiž neměli žádné volno. Pořád jsme hráli neděle – středa a podobný systém bude následovat i nyní,“ připomíná rovněž sportovní ředitel Dynama nabitý program svého mužstva. Po Příbrami hostí Jihočeši hned o tři dny později na svém stadionu Teplice, následuje nedělní liga ve Zlíně a pak opět ve středu semifinále poháru v Jablonci. Zkušený kouč mírně pozměnil i způsob přípravy svého mužstva. Dynamo totiž k utkání nebude cestovat den předem. „Do Příbrami je to kousek, takže pojedeme až ráno v den zápasu. Ale i do jiných destinací nyní budeme cestovat asi až přímo k utkání,“ tvrdí František Cipro. Výkop duelu, který bude zřejmě velice pikantní pro současného kouče Marily Jiřího Kotrbu, jinak šéftrenéra mládeže Dynama, má oproti původnímu rozpisu posunut začátek utkání. Místo od 17:00 hod. se u Litavky bude hrát už od 16.00 hod. Důvodem je utkání národního týmu České republiky na hokejovém mistrovství světa v Rusku.