Šest zápasů a osm bodů. S takovou jarní vizitkou vstupovali do nedělního zápasu proti Viktorii Plzeň fotbalisté Dynama České Budějovice. Jihočeši, kteří na západě Čech nastoupili bez tradičních opor Poborského s Volešákem, přidali do jarní bilance další příjemný bodík za remízu 2:2. S bodovým ziskem byl po skončení zápasu spokojen i kouč Dynama František Cipro. "Myslím si, že remíza byla asi nakonec spravedlivá. V prvním poločase jsme byli lepší, Plzeň hrála hodně nervózně a publikum jim také vůbec nepomohlo. Hráči tak spoléhali pouze na standardní situace a my jsme v těch fázích mohli dát tři góly. Pak měl za stavu 1:1 ještě jsme nastřelili dvě břevna a Holenda promarnil vyloženou šanci. Tam se lámal chleba. Kdybychom dali druhou branku, odvezli bychom všechny body," popisoval budějovický kouč své dojmy z nedělního zápasu.
Jihočeši vlétli do utkání jako velká voda. Bez větších problémů přežili úvodní mírný tlak domácích a v následující půlhodině excelovali. Svému soupeři prakticky nepůjčili balon a pohodlně kombinovali ve středu pole. Již ve 13. minutě se dočkali branky a nemuselo zůstat pouze u ní. Hosté se do šancí dostávali jak na běžícím páse a při domácích stáli všichni svatí. Plzeň se ale v závěru poločasu díky šťastné brance zmátořila a druhý poločas patřil zase jí. V 80. minutě dokonce vstřelila vedoucí branku a rázem byla na koni. "V závěru už jsem nevěřil příliš, že vyrovnáme, zejména když už jsme všechno prostřídali. Když jsme inkasovali po naší hrubé chybě a dlouhém autu Šímy, nevypadalo to s námi dobře," všiml si kouč Cipro. Jedním dechem ale budějovický kouč také dodal, že právě nerozhodný výsledek zápasu slušel asi nejvíce. "Mohli jsme vyhrát, mohli jsme prohrát, remíza je spravedlivá. Jsme na tom s Plzní víceméně stejně, nikdo s námi před sezónou příliš nepočítal, nyní máme oba dostatek bodů a jsme spíše překvapením," přikyvoval Cipro uznale.

Fotbalisty Dynama zápas proti Plzni hodně bolel. Hned několikrát musela na hřiště pojízdná nosítka a v určitých fázích se dlouhé minuty nehrálo. Největší zdravotní problémy měli Plocek s Homoláčem. Druhý jmenovaný musel dokonce předčasně střídat, když po střetu ve vlastním pokutovém území jen těžko hledal síly, aby se vůbec zvedl. "Homoláč má pohmožděný nárt a v pondělí ráno půjde na rentgen," přišel po zápase s nemilou zprávou kouč Cipro. Nehledě na zdravotní stav Davida Homoláče čeká na Jihočechy již ve středu další soutěžní zápas. V rámci poháru ČMFS přivítají hráči z jihočeské metropole poslední tým první ligy 1.FC Slovácko. "Z tohoto důvodu jsem šetřil Volešáka s Poborským. Nečeká nás lehký zápas, ale chceme určitě postoupit. V neděli navíc přivítáme dalšího těžkého soupeře Mladou Boleslav a čeká nás také Slavia. Mám v týmu spoustu hráčů, kteří mají žluté karty a nejsou úplně fit, z těchto důvodů odpočívali dnes zmiňovaní dva," řekl na závěr budějovický trenér.


Domácí trenér Stanislav Levý na pozápasové tiskové konferenci víceméně souhlasil s Františkem Ciprem: "Remíza je zasloužená a pro oba týmy spravedlivá. V první půli Budějovice ukázaly, že nebyla náhoda, když porazily Spartu. Podaly opravdu vynikající výkon a k míči nás příliš nepustily, vyrovnali jsme pouze se štěstím. Ve druhé půli se nám podařilo dostat soupeře pod tlak, vytvořit si několik šancí, které jsme však už poněkolikáté zkazili nepřesným centrem nebo nepovedenou finální přihrávkou." Plzni skutečně patřil druhý poločas a deset minut před koncem měla dokonce nakročeno k zisku tří bodů. "Podařilo se nám sice utkání otočit, vedli jsme 2:1, ale nadále jsme měli obrovské problémy především při standardních situacích soupeře. A nakonec ta poslední přinesla dělbu bodů," dodal dále Levý.

Trenér domácího celku trochu překvapivě poslal do zápasu jedenáctku, v níž na hrotu operoval pouze jediný útočník. Takovéto herní rozestavení mělo své opodstatnění, přesto ale mělo v zápase s Dynamem i určité rezervy. "Postavil jsem stejnou sestavu, jaká byla úspěšná proti Slavii, tedy nikoliv defenzivní. Očekával jsem od Jarolíma, že bude více podporovat útok, což splnilo účel, ale zase nám tím vypadly obě strany. Oba naši krajní záložníci nedokázali vytvořit na soupeře tlak. Byl to pro nás problém, proto jsem brzy střídal," vysvětloval Levý stažení Malára, ke kterému došlo již ve dvacáté minutě hry. Plzeň do zápasu vstoupila s pěti záložníky, přesto ale právě střed pole patřil překvapivě Jihočechům, kteří ve středu zálohy nastoupili bez klasického špílmachra. "Měli jsme problémy s předáváním hráčů ve středu pole, na můj vkus měl příliš prostoru Táborský, což jsem chtěl samozřejmě kompenzovat. Proto ta střídání. Navíc jsme nechtěli za nepříznivého stavu pouze vyrovnat, ale zápas vyhrát, proto přišel na hřiště také Borek, což je také ofenzivnější fotbalista," dodal Stanislav Levý. Sázka na totální ofenzivu kouči Viktorie málem vyšla. Všechna střídání měla posilnit především útočnou formaci a to se také projevilo na hřišti. Přesto ale zkušený trenér trochu zalitoval toho, že se musel opět obejít bez tradiční opory, která se zotavuje z artroskopie menisku.: "Máme úzký, ale vyrovnaný kádr. Kluci, kteří dostanou šanci se o ní musí poprat a doposud se jim to včetně dnešního zápasu dařilo. Samozřejmě David Limburský hlavně v domácích zápasech nám schází, má ohromnou sílu směrem dopředu a takového hráče jen těžko můžeme nahradit, Přesto si myslím, že se s tím zbytek týmu popral slušně." Velmi slušně odehrála celý zápas obě mužstva a právě proto si oba celky rozdělily spravedlivě po bodu...