Odhodlaný a agresivní soupeř z Ovčár se v sobotním dopoledni postavil do cesty rezervnímu týmu Dynama. B-tým Budějovic přišlo proti zachraňujícímu se týmu vypomoci hned několik fotbalistů z A-týmu. Pohříchu již do poločasu byla veškerá výhoda ta tam, když Tomáš Stráský, Ivan Dvořák a Jiří Pravda museli střídat pro zranění. Fotbalových momentů bylo v zápase celkem poskrovnu, vyložená šance nebyla vidět za celý zápas, dramatických momentů však bylo mnoho. O agresivní hře Ovčár vypovídá fakt, že hned dvojici fotbalistů Dynama musela ještě v průběhu zápasu převážet do českobudějovické nemocnice sanitka.
Prodloužit sérii čtyř zápasů bez porážky přišla juniorce vypomoci hned čtveřice hráčů A-týmu. A hned od úvodních minut bylo patrné postavení obou týmů v tabulce. Zatímco Dynamo se snažilo kombinovat a vymýšlet pohledné akce, hosté z Ovčár se spoléhali především na důraznou obranu. Hostům činili problémy především rychlonozí a techničtí fotbalisté Dynama. Konkrétně Jan Gruber dělal poměrně často z hostujících hráčů statisty. Ve středu pole byla znát zkušenost a důslednost Ivana Dvořáka, kterému nedělalo problém udržet balón a rozehrát slibné akce. První důrazné osmělení předvedl ve dvanácté minutě Tomáš Stráský, který svou přímočarostí překvapil hostující zadáky, jeho střele z hranice vápna ale scházela přesnost. Na druhé straně o sobě dal poprvé vědět Šimek, když v závaru před Miskiho bránou vyskočil nejvýš, míč z jeho hlavy nemířil na bránu. V 15. minutě vyskočil na Mašátův roh nejvýše Tomáš Stráský, v hlavičkovém souboji ale utrpěl krvavé zranění. Jak se následně ukázalo, jednalo se zlomeninu nosu a Tomáš Stráský tak nedokončil ani své druhé jarní domácí utkání. Značně otřesený útočník Českých Budějovic sice dokázal odejít po svých, na hrací ploše jej musel nahradit Michal Schön. Jen o pár minut později utrpěl další krvavé zranění Ivan Dvořák, když mu soupeř v hlavičkovém souboji rozsekl obočí. Se zajímavou tezí přišel ještě do poločasu jeden z beků Ovčár, když pohotově pronesl směrem k rozhodčímu: „Vždyť se zranili sami.“ Po ošetření zkoušel ještě Ivan Dvořák pokračovat s ovázanou hlavou, zranění však bylo takového rázu, že také důrazný defenzivní hráč musel opustit plochu. Oba zranění byli následně převezeni sanitkou do českobudějovické nemocnice. Ivan Dvořák se po skončení zápasu ještě vrátil na Složiště. „Jsem na tom celkem dobře, to Stráďa (Tomáš Stráský – pozn. red.) je na tom hůř. Převáželi ho na vyšetření asi na ORL,“ prozradil Ivan Dvořák, jehož po ošetření lékařů zdobilo hned několik stehů nad levým okem. Nepříjemná hra Ovčár domácí zaskočila a Sokol si začal postupně vynucovat převahu. Nejprve pálil ve 38. minutě Studený a Miski jeho střelu pohotově lapil. Následně si hosté dokázali vynutit sérii rohových kopů. Aby toho nebylo na Karla Musila málo, hřiště musel se zraněním opustit také Jiří Pravda. Českobudějovický obránce utrpěl zranění poté, co odkopával balón a soupeř dohrál souboj. Ve 41. minutě měl tedy domácí trenér nuceně využity všechny možnosti ke střídání. Ještě do poločasu mohl srazit Ovčáry do kolen Aleš Červenka, když se hezky položil do Pickova centru. V obtížné situaci ale mladý záložník nezamířil přesně.

Okamžitě po začátku druhého poločasu zamířil k bráně Ovčár Jan Gruber, pohrál si s trojicí obránců a následně napálil míč pouze do boční sítě. Dynamo mělo v úvodu druhé půle územní převahu, rozhodčí Koval však svými nepřesnými výroky kouskoval hru a jakýkoliv kontakt domácího hráče se soupeřem posuzoval jako faul. Od 50. minuty hosté přebrali aktivitu, fotbalovost jim na rozdíl od nasazení a bojovnosti scházela. Tristní výkon sudích korunoval zhruba po hodině hry pomezní, když odmával ofsajd v momentě, kdy se všichni hráči Dynama nacházeli na vlastní polovině hřiště. Snad jediný pohledný fotbalový moment předvedli hosté v 63. minutě. Pechar zatáhl míč po pravé straně, přesným centrem našel Šimka, který pohotovou ránu nasměroval pouze do gólmana Miskiho. S přibývajícími minutami udělovala hostující lavička směrem ke svým hráčům čím dál hlasitější pokyny. Ovčárům ale začínaly rychle ubývat síly a Dynamo opět přebralo aktivitu. Nejblíže měli Jihočeši ke gólu v 78. minutě, když Martin Leština vysunul Jana Grubera, jeho nahrávku na malé vápno ale stačili zadáci hostí včas uklidit do bezpečí. Také poslední minuty utkání patřily Dynamu, finální fáze se však dnes rezervnímu týmu nedařila. Dynamo bylo v průběhu zápasu lepším celkem, hosté ubránili bezbrankovou remízu a odvážejí si z jihu Čech kýžený bod.

Fotogalerie


Ohlasy trenérů

Karel Musil: „Očekával jsem těžké utkání, protože jsem věděl, že Ovčáry hrají důrazně a agresivně, někdy až za hranicí pravidel. Rozhodčí jim podobný trend tolerují a my jsme na to dneska doplatili. Díky toleranci sudích jsem měl už po skoro po půl hodině vystřídané všechny tři hráče. Do utkání jsme vstoupili dobře, ale scházela mi tam útočná fáze. Závěr poločasu byl z naší strany dobrý. Nedokázali jsme dotáhnout do konce dobře rozjeté akce. V průběhu zápasu nám potom hodně scházela přímočarost Tomáše Stráského, který nedohrál kvůli zranění. Kluci by si za dnešní výkon výhru zasloužili.“