Po nepříliš zdařilém vstupu do jarní části ČFL zažívá juniorka Dynama velký boom. Z posledních čtyř zápasů získala rezerva deset bodů a v tabulce se rázem vyhoupla na osmé místo. V sobotu bude mít B-tým příležitost přidat k sérii čtyř zápasů bez porážky další zářez, když V TCM Mladé přivítá nováčka soutěže SK Sokol Ovčáry. Středočeši okupují čtrnáctou příčku a jsou nebezpečně blízko sestupovému pásmu. Mladíky Dynama čeká velice odhodlaný a houževnatý soupeř. Náš web bude zápas přenášet v tradiční online reportáži.
Trenér Karel Musil už může počítat se službami Michala Skopalíka, jenž si odpykal třízápasový distanc za vyloučení v Mladé Boleslavi. Kromě dlouhodobě zraněného Tomáše Sedláčka by měl mít k dispozici kompletní kádr.

Na historicky první vzájemné měření sil nevzpomínají Jihočeši ani trochu v dobrém. Po prvním poločase nasázeli Ovčáry Dynamu čtyři branky a druhá půlka se dohrávala spíše z povinnosti. Čestný úspěch Budějovic zaznamenal v samotném závěru zápasu dnes již hráč Chebu Petr Martínek.

Poslední vzájemný zápas:
Sokol Ovčáry - SK Dynamo České Budějovice B 4:1


Branky: 10. Kreuz, 17. Hyka, 38. Maršner, 42. Šimek - 89. Martínek
Rozhodčí: Schröter - Bílek, Bohatý
Diváci: 428

Sestava SK Dynamo České Budějovice B: Skála (45.Vršecký) - Průša, Martínek, Kosobud, Pintér (39. Skopalík)- Hrbáč, Mašek, Pouzar, Červenka (78.Picka), Příhoda - Myšák
Trenér: Karel Musil

Sestava Sokol Ovčáry: Straka - Pechař, Ondrák, Herda, Viskup, Walter, Marsner (84.Matejček), Kovařík, Šimek (68.Trutnovský), Kreuz, Hyka (78.Turek).

Sokol Ovčáry je ve třetí lize nováčkem a o udržení třetiligové příslušnosti budou muset fotbalisté Sokola ještě hodně bojovat. V kádru Ovčár lze najít hned několik hráčů se zkušenostmi z druhé ligy. Hned dvojice hráčů je v Ovčárech na hostování z Kladna. Antonín Holub má na svém kontě dokonce jednu druholigovou branku, stejně jako Filip Herda, který patří mezi zkušené druholigové kopálisty. Jan Hubka hrával druhou ligu v HFK Olomouc, obránce Švamberg kopával ČFL v dresu pražské Slavie. Největší bolestí Ovčár je pravděpodobně defenziva. Ve 24 utkáních inkasoval Sokol 45 branek, což je řadí v nelichotivé bilanci obdržených gólů na druhé místo za teplickou rezervu.

Lépe rozjetý zápas než ten středeční v Hradci Králové asi jen tak Středočeši nepamatují. Již ve třetí minutě poslal Ovčáry do vedení Douděra. Aby toho nebylo na domácí málo od 10. minuty hráli bez vyloučeného kapitána Ferčáka. Další ránu inkasoval Hradec v minutě 20., když přidal druhou branku Ovčár Herda. Ještě před odchodem do kabin stačili Votroci alespoň snížit, když si Jelínkovu přihrávku srazili hostující zadáci do vlastní brány. I v oslabení hradečtí fotbalisté svého soupeře viditelně přehrávali. Zaslouženého vyrovnání se dočkali v 73. minutě po přesné střele Zinkeho. Oba týmy mohli v závěru strhnout vedení na svou stranu, ale jak domácí Šmarda, tak hostující Šimek mířili pouze do brankové konstrukce.

Poslední zápas SK Sokol Ovčáry:
FC Hradec Králové B - SK Sokol Ovčáry 2:2


Branky: 3. Douděra, 20. Herda - 45. Jelínek, 73. Zinke
ŽK: Poděbradský, Šmarda -  Douděra, Šimek, Straka
ČK: 10. Ferčák
Rozhodčí: Blaschke J. - Schröter, Šecová
Diváků: 100

Sestava SK Sokol Ovčáry: Straka – Moravčík, Ondrák (K), Douděra, Viskup (28. Studený), Herda, Zahálka, Švamberg (38. Kočí), Šimek (86. Dvořák), Hubka, Holub

K jarní odvetě nastoupí Dynamo B v TCM Mladé proti Sokolu Ovčáry v sobotu 21.4.2007 v tradičním čase 10:15. Mužem s píšťalkou bude pan Koval, s praporky budou mávat pánové Černý a Benedikt.