Fanoušek Dynama České Budějovice, který navštívil dva předchozí jarní domácí zápasy s Mostem a Kladnem, musel ve středu vpodvečer oněmět úžasem. Tým, jenž v jarní části sezony zapomněl střílet góly a vytvářet si brankové příležitosti, pookřál v nejvhodnější možnou dobu a před sedmi tisícovkami nadšených diváků porazil o titul bojující pražskou Spartu po výborném výkonu 2:0. Slovy chvály nešetřil ani trenér František Cipro, který tak dostal prakticky ideální dárek ke svým šedesátým narozeninám: "Za dnešní výkon musím hráčům poděkovat. To, co jsme chtěli, se nám podařilo. Od úvodu zápasu jsme vysunuli náš presink do hloubi pole a díky tomu jsme si vytvořili velmi dobré šance a dávali jsme i góly."
Šťastný trenér František Cipro si za přítomnosti velkého počtu novinářů pozápasovou tiskovou konferenci po dlouhé době opět užíval. Jeho tým předvedl velmi dobrý výkon a nejznámější český tým AC Sparta Praha se musel před výkonem jihočeských chasníků poklonit. "Z našeho pohledu jsme v Budějovicích prožili nádherný večer. Souhlasil bych, že prvních deset minut první půle a na začátku druhého poločasu byla Sparta lepší. Jinak si ale myslím, a to mě těší, že jsme vyhráli zaslouženě, protože kromě těch dvou desetiminutovek jsme byli lepší my a měli jsme i víc šancí," hodnotil utkání kouč Cipro.
Tým Sparty prožíval v minulých týdnech těžké časy, avšak po vydřené výhře nad Teplicemi a bodové ztrátě Slávie na Slovácku se zdálo, že si Sparta titul již nenechá utéct. Dynamo mělo být pro Spartu pouze předkrmem před hlavním chodem v podobě sešívaných fotbalistů, kteří v pondělí přijedou na horkou letenskou půdu. Právě duel Dynama se Spartou ale nepověděl, že ona letenské plocha zas tak horká asi nebude. Fatálního zaváhání Sparty na jihu Čech ale nedokázala Slávia využít a ještě překvapivěji prohrála doma na Strahově s Plzní 0:1. Odvěký slávistický srdcař František Cipro domácí prohry Slávie také krátce zalitoval: Dnes jsme pro Slavii udělali maximum, ale ona si to sama pokazila. Jinak letos se asi skutečně stane, že právě víkendové derby rozhodne o tom, kdo se stane mistrem. Sparta to má po prohře Slavie stále ve svých rukou, avšak stejně na tom je i Slavie. Pokud jedno z mužstev vyhraje všechny zápasy do konce sezony, získá titul."
Velký den prožil také Karel Poborský, který svůj fotbalový život spojil s Dynamem, Slávií i Spartou. Fotbalová legenda poprvé od svého vyhazovu ze Sparty nastoupila proti tomuto celku a hned z toho byl excelentní výkon okořeněný gólem na 2:0. "Stále tvrdím, že to je stále výtečný hráč, podal skvělý výkon. Ze Sparty odešel předčasně za okolností, které ani neznám. Takového hráče nyní na Letné nemají a hodně jim tam chybí," hodnotil svého svěřence a zároveň nadřízeného trenér František Cipro.

Kouč hostujícího celku Michal Bílek byl pochopitelně výkonem svých svěřenců velmi zklamán. Aktuálně druhý celek ligové tabulky toho na Střeleckém ostrově příliš nepředvedl a domů se mohl vracet s větším přídělem než pouze s porážkou 0:2. "My jsme měli dobré pouze úvody obou poločasů, kdy jsme si vytvořili tlak, hráli jsme po zemi a v pohybu. Pak jsme ale soupeře dostali na koně vlastními chybami v defenzivě, které byly zásadní. Díky tomu jsme soupeři nabídli několik šancí. Soupeř šance proměnil a utkání pak dohrával v pohodě. Bylo nad naše síly to utkání zvrátit," hodnotil sklesle zápas zkušený trenér. Na přímý dotaz novinářů kouč Bílek uznal, že takto se o titul skutečně nehraje: Děláme málo proto, abychom bojovali o titul. Selhání nejsou náhodná, celé jaro je zatím velmi špatné. To, co klapalo na podzim, nyní nefunguje, nejsme zdaleka v pohodě. Zatímco trenér Cipro si s poklidným úsměvem užíval výhru nad letenským celkem, lodivod Sparty byl pod palbou otázek jako u křížového výslechu. Na opětovné dotazy novinářů ohledně herní krize pražského týmu jen velmi těžko hledal slova. "My to optimální v týmu hledáme pořád, evidentně nejsme v té pohodě, v jaké jsme byli na podzim. Naše tři jarní porážky s Jabloncem, Zlínem a Budějovicemi byly naprosto zasloužené," opakoval značně rozladěný Michal Bílek.
Důvody středeční porážky ale hledal velmi těžko. "Kdybychom věděli kde je problém, tak už ten problém teď nemáme. Prostě nám chybí sebevědomí. Nejde o náhodné selhání, o všechny tři jarní prohrané zápasy jsme se postarali sami. Dnešní porážka není v tomto směru ničím výjimečným. Po těch slibných začátcích poločasů jsme najednou míče nechtěli, šli jsme do strachu. Naproti tomu soupeř dohrával v pohodě a nebylo v našich silách zápas zvrátit," pokračoval trenér Sparty. O mistrovském titulu nechtěl Michal Bílek hovořit už vůbec: "Ve hře o titul jsme sice pořád, ale jestli budeme hrát jako dneska, tak si Slavie vůbec všímat nemusíme, protože se o titul připravíme sami."
I kouč Sparty se závěrem zastavil nad výkonem Karla Poborského, kterému vyšel zápas proti svému bývalému celku na jedničku. "Já jsem samozřejmě upozorňoval, že Poborský je pořád výborný fotbalista. A že je opravdu top hráčem, to ukázal i dneska."