Ve vloženém středečním 33. kole čeká B-tým Dynama cesta až do západočeského Chebu. Již tři utkání v řadě nedokázal Union Cheb bodovat. Tuto černou sérii by Západočeši rádi zlomili právě v utkání s Budějovicemi. Dynamo je v naprosto opačné situaci. Ze třech posledních zápasů získalo plný počet bodů a v tabulce se tak rázem katapultovalo do horních pater tabulky. Oba celky mají po třiadvaceti odehraných kolech naprosto stejný počet bodů (35), díky lepšímu skóre patří sedmá příčka Dynamu.
Pikantní nádech bude mít utkání především pro Petra Martínka. Řízný obránce strávil skvělá léta právě v B-týmu Dynama, kde se vypracoval v nepostradatelnou součást obranných řad Jihočechů. Po přesunu svého parťáka Jiřího Peroutky do A-týmu dokonce vedl rezervu do třetiligových bojů coby kapitán. Fanoušci Budějovic si “Marťase“ oblíbili především pro jeho obětavost, bojovnost a neústupnost. Kdokoliv se rozhodl zamířit k bráně Jihočechů, musel počítat s obrannou zdí jménem Petr Martínek. Jít do souboje s nakrátko střiženým obráncem se rovnalo téměř stejné situaci jako vběhnout pod rozjetý rychlík. Od letošního jara obléká Petr dres Unionu Cheb.

Union Cheb postoupil do ČFL z druhého místa divize A. Od úvodních kol soutěže ale Západočeši dokazují, že jejich účast v třetí lize není náhodná. Díky sešupu, jenž potkal Union v roce 1996 jsme prozatím se Západočechy sehráli pouze jediné utkání. V podzimním zápase přijel Cheb do Mladého v roli favorita. Skvělý výkon juniorky, korunovaný dvěma přesnými zásahy Luboše Myšáka, nakonec znamenal poměrně překvapivé vítězství domácího Dynama.

Poslední vzájemný zápas:
SK Dynamo České Budějovice B - FK Union Cheb 2001 2:0


Branky: 38., 65. Myšák
Rozhodčí: Blaschke J. - Rožec, Šístek
Diváci: 200

Sestava SK Dynamo České Budějovice B: Křížek - Kosobud (28. Skopalík), Martínek, Peroutka, Picka - Gruber (52. Stráský), Skála, Mašát, Černý - Myšák (84. Pouzar), Baláž
Trenér: Karel Musil

Sestava FK Union Cheb 2001: Kýček - Novák, Čermák, Schveiner, Záhorec - Bauer (70. Malý), Knobloch, Čada (81. Kalán), Chod - Sládeček, Šebesta

Sestava Západočechů je doslova natřískána kvalitními jmény. Brankář Michal Kýček je účastníkem ligy v Blšanech a Chebu. S Mostem byl u postupu ze 3. do 2. ligy. Brankář Libor Vacho chytával ČFL v Náchodě. Obránci Suchánek a Papica jsou dorosteneckými mistry ČR. Jan Skoupý byl u postupu Mladé Boleslavi do 1. ligy. V záložní řadě nastupuje Vlastimil Chod, jenž pomáhal v Ústí nad Labem zachraňovat 2. ligu.Radek Čížek prošel během své kariéry kluby jako Marila Příbram, Chmel Blšany, FK Jablonec a Siad Most. Dokonce si zahrál pohár UEFA. Dalším z fotbalistů Chebu, jenž poznali atmosféru poháru UEFA je Miroslav Šebesta. Hráč se zkušenostmi z Liberce, Jablonce anebo třeba Viktorie Žižkov nastoupil k téměř dvěma stovkám prvoligových zápasů v nichž nastřílel 26 branek. Útočník David Sládeček má na svém kontě několik prvoligových startů. Mimo jiné nastupoval také v Liberci a Mladé Boleslavi.
Trenérem týmu je bývalý kvalitní fotbalista Ivan Pihávek.

Třetí porážku v řadě si tým Ivana Pihávka připsal na své konto v sobotu v pražské Krči. Domácí Spartě se povedl raketový vstup do zápasu a již po třech minutách poslal svůj tým do vedení Kunc. Aby toho nebylo na hosty málo přidal do poločasu Marián Viskup ještě dvě branky. Ve druhém poločase stačil hostující Bezdička snížit. Ještě navíc byl po hodině hry vyloučen za zákrok mimo pokutové území domácí brankář Šilhavý. Výhodu jednoho muže v poli však nedokázal Cheb využít a konečnou podobu výsledku stanovil v 75. minutě domácí Švejda.

Poslední zápas FK Union Cheb 2001:
Sparta Krč - FK Union Cheb 2001 4:1


Branky: 3. Kunc, 25., 37 (pen) Viskup, 75. Švejda - 56. Bezdička
ŽK: Horkavý - Skoupý, Sládeček, Plašil, Bezdička, Martínek
ČK: 60. Šilhavý (Krč)
Rozhodčí: Moník - Slavíček, Ochotnický
Diváků: 168

Sestava FK Union Cheb 2001: Vacho - Plašil, Martínek, Skoupý, Suchánek (34. Alexič)- Chod (67. Watér), Šebesta, R. Čížek, Jungman - Bezdička, Sládeček (75. Bauer)
Trenér: Ivan Pihávek

Zápas vloženého 33. kola ČFL mezi týmy FK Union Cheb 2001 a SK Dynamo ČB B bude odehrán ve středu 18.4.2007 od 17:00 na hřišti Lokomotivy Cheb. Hlavním rozhodčím zápasu bude pan I. Polák, jeho asistenty na čarách potom pánové Koval a Kozlík.

Historie klubu FK Union Cheb 2001

Město Cheb mělo dlouhá léta zastoupení v naší fotbalové elitě. Chebští fotbalisté nejen, že měřili síly s mnohem slavnějšími a ekonomicky silnějšími soupeři, ale dokázali je také porážet. Mužstva RH a UNIONU byla pro každého soupeře velmi tvrdým oříškem. V Chebu hráli často hráči, které nikdo nechtěl.

Město Cheb pomohlo našemu fotbalu tím, že jím za sedmnáct let prvoligové příslušnosti prošlo obrovské množství skvělých fotbalistů (Kadlec, Chovanec, Skuhravý, Kuka, Mistr, Siva, Drulák, Šilhavý, Svojtka, Lindenthal, Bílek, Stejskal, Herda, Bertalan, Kafka, Krbeček, Veselý, Navrátil, Nešický, Šedivý, Vosyka, Lieskovski, Levý, Jindráček, Kýček, Čížek, Kukleta, Hruška, Pokluda, Jirousek, Nedvěd, Frýda, Lavička, Vahala, Šebesta, Větrovec, Wunsch a další) a pracovali zde vynikající trenéři (Lopata, Plas, Jelínek, Šmarda, Uhrin, Tichý, Kotrba, Radolský, Bokša, Jarabinský, Koubek, atd.)

Tato éra chebského fotbalu skončila v propadlišti fotbalových dějin v roce 1996. Několikaleté vrávorání nad propastí skončilo tragickým pádem, když na klub dopadla okovaná bota neudělení profesionální licence. Jakmile klub nedostal licenci, ztratil definitivně šanci a bylo rozhodnuto.

V letech 1996 – 2001 se hrál v Chebu krajský přebor (SK Cheb) a I.A třída (FC Cheb). 2.2.2001 vznikl nový FK UNION Cheb 2001, jenž si vytyčil za cíl získat pro město nad Ohří vyšší fotbalové soutěže.

Jedním z úhelných kamenů, na kterých dnes stojí FK UNION Cheb 2001 – účastník ČFL je podpora některých podnikatelů a města Chebu. Že vynaložené prostředky nebyly utraceny zbytečně dosvědčují dosavadní výsledky, kterých UNION za uplynulých 5 let dosáhl:

• vítěz Karlovarského oblastního přeboru 2002 – 2003
• vítěz Poháru Karlovarského fotbalového svazu 2002 - 2003
• 4. místo divize B 2003 – 2004
• 5. místo divize A 2004 – 2005
• postup do ČFL 2005 - 2006

zdroj: www.fkunioncheb.cz