Dvě velice těžká utkání na venkovních hřištích má před sebou B-tým Dynama. Nejprve zajíždí juniorka Budějovic v sobotu do Kolína a následně přivítá Jihočechy ve středečním vloženém kole FK Union Cheb. Oba soupeři Dynama bojují o čelní příčky ČFL, především potom Kolín, který je momentálně na druhé příčce se čtyřbodovou ztrátou na první Bohemians. Mladíci Dynama uhráli v posledních dvou kolech plný bodový zisk a odskočili tak svým pronásledovatelům ze spodních pater tabulky. Momentálně patří Béčku desátá příčka za zisk 32 bodů. Kolín má o devět bodů více.
Českobudějovická juniorka porazila v posledním zápase Příbramské béčko nejtěsnějším rozdílem. Jedinou branku zápasu vsítil překrásnými nůžkami Radim Pouzar. Právě střelec jediné branky nahradil na hřišti Tomáše Stráského, jenž nedohrál zápas pro zranění. Stráský se tak připojil na marodku k dalšímu útočníkovi Tomáši Sedláčkovi. I nadále si bude odpykávat trest za své vyloučení v Boleslavi Michal Skopalík. A-tým Dynama hraje svůj ligový zápas v neděli v Jablonci, kvůli trestu za žluté karty nemůže zasáhnout do prvoligových bojů Jiří Kladrubský. Zda jej trenér František Cipro zapůjčí do rezervy je prozatím nejisté. V úterý odehrála juniorka další přípravné utkání, když zajela změřit síly do Jankova s místním divizním týmem. Dynamo potvrdilo svou sílu a radovalo se z vítězství také díky dvěma brankám Michala Mašáta a jedné Michala Skopalíka. Jak nám sdělil utajený zdroj, Radim Pouzar nedokázal hned v několika 100% šancích překonat gólmana Hrubého a následně byl proto na jankovského gólmana zdravě rozezlen.
Sestava Dynama B v zápase s Jankovem: Vršecký (46. Pešula) – Kosobud, Leština, Švehla, Bureš – Červenka, Skopalík (65. Příhoda), Mašát, Picka – Schön, Pouzar (80. Skopalík)

Ve třetí lize se potkali oba sobotní soupeři prozatím sedmkrát. Třikrát se z vítězství radovala rezerva Dynama, dvakrát skončil zápas dělbou bodů, dvakrát zvítězili Středočeši. Všech sedm vzájemných duelů si pamatuje hned dvojice kolínských hráčů - univerzál Ladislav Doseděl a gólman David Čižinský. Při posledním měření sil dokázal Kolín poměrně překvapivě odvézt z jihu Čech všechny tři body. Překvapivé však mohlo být vítězství Středočechů pouze při pohledu do tabulek. Dění na hřišti měli hosté téměř celých devadesát minut pod kontrolou a Hendrychova branka byla spravedlivým vyústěním kolínské převahy. Zdeňku Křížkovi v bráně Dynama ještě navíc hned několikrát vypomohla branková konstrukce.

Poslední vzájemný zápas:
SK Dynamo České Budějovice B - FK Kolín 0:1


Branky: 81. Hendrych
Rozhodčí: Kabyl - Černý, Bobro
Diváci: 250

Sestava SK Dynamo České Budějovice B: Křížek - Kosobud, Peroutka, Martínek, Bureš - Stráský (60. Pouzar), Mašát (46. Mašek), Adam, Hrbáč (76. Průša) - Mrkvička, Myšák
Trenér: Karel Musil

Sestava FK Kolín: Čižinský - Blaha, Biško (17. Šulc), Hendrych, Majer - Blažek, Svoboda, Tlučhoř, Frohna (88. Fikejz) - Čáp (76. Kmoch), Doseděl

Ačkoliv při pohledu na tabulku ČFL to tak nevypadá, Kolín je letos ve třetí lize nováčkem. Ze současného kádru je největší hvězdou Kolína bezesporu Ladislav Doseděl. Šestatřicetiletý fotbalista se zkušenostmi z ligových zápasů za Hradec Králové je schopen nastoupit na jakékoliv pozici. O skvělé formě Ladislava Doseděla vypovídá i vítězství v anketě MF Dnes a iDnes nejlepšího sportovce Středočeského kraje měsíce března. Oporou je svým spoluhráčem gólman David Čižinský, jenž chytal v Kolíně ještě druhou ligu. Obránce Miroslav Hendrych kopal ještě loni druhou ligu za Horní Počernice. Zkušenosti s xaverovskou kopanou má také záložník Aleš Majer. Za vypíchnutí stojí také ofenzivní záložník Jakub Frohna, na jehož kreativní nápady letos v Kolíně hodně spoléhají. Trenérem FK Kolín je zkušený Stanislav Kocourek

Kolín se o uplynulém víkendu pokusil přerušit jabloneckou šňůru zápasů bez porážky. A především v úvodním poločase se zdálo, že Středočeši budou úspěšní. Jablonec se dostával pod tlak především při standartkách, obrana však odolávala se ctí a chvílemi i se štěstím. Do kabin mohli odcházet spokojenější domácí, to by ale nesměl zkušený gólman Čižinský zlikvidovat Vošáhlíkovi tutovku. Do druhého poločasu udělal trenér Jablonce Hloušek dvě změny a částečně dosáhl kýženého efektu. Severočeši drželi více míč na svých kopačkách a nedávali hostům tolik prostoru. Největší šanci zápasu zmařila Jablonci hned trojice kolínských hráčů. Jak gólman Čižinský, tak Hendrych s Dosedělem nedopustili, aby míč překročil brankovou čáru.

Poslední zápas FK Kolín:
FK Jablonec 97 B - FK Kolín 0:0


Rozhodčí: Mudra - Černý, Januch
Diváků: 150

Sestava FK Kolín: Čižinský, Bláha, Doseděl, Hendrych, Kalivoda, Frohna, Tlučhoř, Majer(78.Susser), Mach, Štoček, Fikejz(86.Blažek)

Atraktivní zápas Kolín – Dynamo B bude odehrán v sobotu 14.4.2007 od 16:30. Jako hlavní rozhodčí jej bude řídit zkušený rozhodčí pan Šedivý, asistovat na čarách mu budou pánové Tereba a Kozlík.