Kalendářní rok 2006 se pomalu blíží ke svému konci a na řadu tak může přijít bilancování uplynulého období. Fanoušci Dynama České Budějovice prožili velmi zajímavý rok. Se zájmem sledovali boj Jihočechů o návrat do první ligy, poté prožívali spolu s týmem skvělé okamžiky v podzimní části první Gambrinus ligy a začali registrovat nové hvězdy českého fotbalu, které začaly na jihu Čech vyrůstat. Největší zájem ale vyvolal reprezentant Karel Poborský, který v průběhu zimy přestoupil do Dynama a který se stal zároveň generálním ředitelem klubu...

LEDEN - začátek přípravy na jarní část sezony
6.ledna - těsně před koncem roku potvrdil Karel Poborský svůj návrat do Dynama a pár dnů po Novém roce přišla další pozitivní informace. I přes lákavé nabídky z Kladna se rozhodl Martin Vozábal zůstat a již několik týdnů před začátkem jarní části druholigové sezony bylo jasné, že bude mít Dynamo silnou záložní řadu.
11. ledna - Dynamo odehrálo svůj první přípravný zápas. Na Složišti Ciprovi svěřenci nestačili na Plzeň a prohráli 1:2. V utkání se neobjevila žádná nová tvář a nehrál ani Karel Poborský...
16. ledna - Tým odjíždí na kondiční soustředění na Šumavu. V tisku se začínají objevovat informace o Davidu Lafatovi, který smí údajně hrát pouze za Jihočechy a fanoušci také zaregistrovali možnou novou akvizici v podání nigerijského fotbalisty Dicksona Timighe. Africký fotbalista a ani David Lafata se však v A-týmu Dynama již neobjevili - Lafata střílel nakonec góly v Jablonci a Timighe po dlouhých peripetiích zakotvil v divizním celku plzeňské Doubravky.
21. ledna - Dynamo nastoupilo v Rakousku proti tamnímu prvoligovému celku Superfund Pasching. Jihočeši sice prohráli 3:2, avšak v dresu Dynama střílel překvapivě góly útočník Petr Faldyna. Ten se také o necelý týden později stal hráčem Dynama. Do týmu přišel také na půlroční hostování z Brna stoper Radek Mezlík.


ÚNOR - první významné změny v kádru

7. února - Na začátku února došlo k potvrzení přestupu Davida Lafaty do Jablonce, v týmu skončil i Jan Gruber (hostování Příbram) a na přestup do Vysočiny Jihlava odešel útočník Ivo Svoboda.
18. února - Jihočeši si již v pomalu optimalizované sestavě začali připisovat první úspěchy v přípravném období. Nejvíce byl vidět Karel Poborský, který nahrál Petru Faldynovi na vítězný gól v Mladé Boleslavi a poté dvě branky sám vstřelil v duelu s Tatranem Prachatice.
20. února - Je zahájena demolice stařičké severní tribuny, kde by měla do půl roku vyrůst nová budova s ochozy pro 600 diváků. Součástí tribuny by měly být prostory pro zázemí klubu.
28. února - Jihočeši odehráli poslední přípravný zápas proti rakouskému SC Dialog Schwanenstadt. Tým v generálce na druhou ligu remízoval 2:2, když se střelecky prosadili Mrkvička s Táborským. V přípravě na druhou nejvyšší soutěž Jihočeši odehráli deset zápasů s bilancí 6 - 1 - 3. Nejlepším střelcem přípravného období byli Mrkvička s Faldynou, kteří se trefili čtyřikrát.


BŘEZEN - úvod jara poznamenalo počasí
4. března - Začátek jarní části sezony druhé ligy poznamenalo nepříznivé počasí. Jihočeši neodehráli první zápas proti Žižkovu a na start do sezony si museli počkat téměř o měsíc déle - odloženy byly totiž i zápasy s Brnem "B" a na Kladně.
21. března - Severní tribuna E.ON stadionu na Střeleckém ostrově neexistuje. Stavební firmy dokončily demolici a za jednou z branek je velký volný prostor, kde by měla do konce srpna vyrůst nová tribuna.
26. března - Natěšení Jihočeši vstoupili do jarní části sezony a na domácím stadionu rozstříleli neškodný Hlučín vysoko 6:0. Velký den prožil především Karel Poborský,  který jednu branku vstřelil a na další čtyři přihrál.


DUBEN - rozhárané výkony, nepřesvědčivé výsledky
5. dubna - Na začátku měsíce sice Jihočeši uhráli veledůležité tři body na hřišti Hradce Králové, když se střelecky prosadil Petr Faldyna. O tři dny později však svěřenci Františka Cipra odjeli do Prahy na Žižkov, kde tým herně sice nezklamal, avšak smolně prohrál 0:1.
16. dubna - Další šok pro fanoušky Dynama připravili Jihočeši v zápase 22. kola, když proti o záchranu bojující Spartě "B" prohráli na domácím stadionu 0:1. Před velmi početnou návštěvou se na jihu Čech představili i Ladislav Volešák, Jiří Jeslínek a Michael Žižka - zatím však v dresu letenského týmu...
19. dubna - Vedení klubu oznámilo změnu kapitána - v utkání proti Brnu "B" nastoupil s kapitánskou páskou veterán Jiří Skála, který tak vystřídal dosavadního vůdce Martina Vozábala. Pod novým kapitánem Jihočeši sice zvítězili 3:0, z krize ale zdaleka nevystoupili.
27. dubna - Další dva kritické momenty sezony. Tým vedený Františkem Ciprem dvakrát prohrál v Olomouci a na Kladně. Jihočeši klesli na pátou příčku tabulky a sedm kol před koncem sezony věřil v postup jen málokterý fotbalový nadšenec.


KVĚTEN - z mrtvých vstání v podání Ivo Táborského

1. května - První májový den byl ve znamení velkých změn v týmu. V utkání proti Pardubicím nenastoupil zraněný a na mistrovství světa se připravující Karel Poborský, místo kterého dostal v základní sestavě příležitost Ivo Táborský. Slávistický mladík, kterého fanoušci na jihu Čech dlouhé měsíce zatracovali, se hned ve svém prvním zápase v základní sestavě střelecky prosadil, čímž si zajistil pozici i v základní jedenáctce pro následující utkání.
9. května - Severní tribuna stadionu na Střeleckém ostrově začala nabírat významných tvarů a při každém domácím zápase byl vidět velký pokrok ve výstavbě.
15. května - Podle očekávání se v nominaci na mistrovství světa v Německu objevilo jméno hráče a předsedy představenstva českobudějovického Dynama Karla Poborského.
27. května - Výborný květen zakončilo Dynamo postupem do první ligy! Kolo před koncem soutěže Jihočeši zvítězili na hřišti Ústí nad Labem 2:1 (oba góly vstřelil Ivo Táborský) a týden před koncem ligy měli na svém kontě o šest bodů více než trojice pronásledovatelů Žižkov, Ústí nad Labem a Hradec Králové.


ČERVEN - změna image a klubových barev
4. června - Událostí měsíce června se stala bezpochyby změna barev a znaku klubu. K tradiční černé a bílé barvě se přidala zářivá purpurová. Tato barva se projevila ve znaku a k začátku prvoligové sezony se pomalu začaly připravovat i nové purpurové dresy.
12. června - Redakce webových stránek a také fanoušci vybírali nejlepšího hráče sezony. V obou anketách zvítězil přesvědčivě Karel Poborský.
26. června - Dynamo zahajuje přípravu na novou prvoligovou sezonu. S týmem trénují Jiří Adamec, Jiří Jeslínek, Michael Žižka a Ladislav Volešák. Do týmu se vracejí i Jan Gruber a David Horejš.
27. června
- Klub opustila jedna z nejvýraznějších opor posledních let Martin Vozábal. Osmadvacetiletý kreativní záložník přestoupil do prvoligového týmu 1.FC Slovácko.


ČERVENEC - nové posily a start do ligové sezony
13. července - Vedení klubu i nadále posiluje a k týmu se připojuje z Brna hostující Libor Baláž a jablonecký Jan Svátek.
20. července - Po vcelku úspěšné letní přípravě přichází na řadu tradiční předsezonní konference, které se účastní pouze generální ředitel Karel Poborský a sprtovní manažer František Cipro. Oba pánové naznačují, že prioritním cílem mužstva bude záchrana.
26. července - Fotbalisté Dynama poprvé oblékli nové purpurové dresy. Stalo se tak během fotografování týmu před začátkem sezony. Fotografování se nezúčastnil Jiří Jeslínek, který absolvoval mistrovství Evropy do 19 let.
26. července - Dynamo si v generálce na první ligu doma pohrálo s Třeboní a po přesvědčivém výkonu zvítězilo 8:1.
30. července - první ligový zápas odehrálo Dynamo na domácím stadionu proti mistrovskému Liberci. Na ambiciózní tým Jihočeši nestačili a prohráli 0:2.


SRPEN - dostavba severní tribuny, stadion má svou tvář

20. srpna - V zápase na hřišti Mostu si fotbalisté Dynama České Budějovice připisují první tři body v sezoně. Domácí sice vedli po poločase 1:0 a ještě za stavu 1:1 kopali pokutový kop, avšak díky dobrému zákroku gólmana Filipka se skóre neměnilo a když kopalo Dynamo v 72. minutě také pokutový kop, exekutor Jan Svátek nezaváhal a dokonal obrat v zápase.
27. srpna - Jihočeši pokřtili novou severní tribunou jednogólovým vítězstvím nad Slováckem. Na konci srpna se tak kapacita stadionu zvýšila na 6708 diváků!


ZÁŘÍ - onemocnění Karla Poborského
9. září -
Představitelé klubu přicházejí s šokující informací, že nejznámější hráč Dynama a současně generální manažer klubu Karel Poborský onemocněl Lymskou boreliózou. První informace hovoří o tom, že bude Poborský mimo hru do konce kalendářního roku.
17. září - Dynamo začíná především na domácím stadionu rozdávat fotbalovou radost. Poprvé o sobě dává vědět také mladík Ladislav Volešák, který během krátké doby proměňuje dva přímé kopy a řadí se tak mezi nejlepší exekutory těchto situací v celé lize.
29. září - Na jih Čech se vrací útočník Ivo Táborský, který se v květnu výraznou měrou podílel na postupu Dynama do první ligy. V jihočeské metropoli by měl působit do konce sezony..


ŘÍJEN - postup do jarních bojů poháru ČMFS

25. října - Jihočeši šokují fotbalovou veřejnost, když v rámci 4. kopa poháru ČMFS porazili na severu Čech Liberec 2:1 a postupují do jarního čtvrtfinále. Následně je jim nakloněn i los, když jim na domácím stadionu určí za soupeře trápící se Slovácko.
30. října - Říjen je pro Dynamo velmi úspěšným měsícem. Svěřenci Františka Cipra vedle postupu do čtvrtfinále poháru sbírají úspěchy i v domácí lize a k domácím výhrám s Plzní a Příbramí získávají tři body i ze hřiště Teplic, kde před televizními kamerami rozstříleli soupeře 3:1.


LISTOPAD - Volešák potvrzuje svou výjimečnost
12. listopadu
- Jihočeši dvakrát na domácím stadionu nepříjemně ztratili. Po remíze 1:1 se Zlínem přišla i remíza (2:2) s Ostravou a svěřenci Františka Cipra opustili nejvyšší pozice tabulky Gambrinus ligy.
26. listopadu - Ladislav Volešák střílí v zápase s Olomoucí svůj čtvrtý gól z přímého kopu a dokazuje svou výjimečnost. Je jediným fotbalistou české ligy, který z přímého kopu vstřelil více než jednu branku.
 

PROSINEC - Úspěšný konec roku
3. prosince
- Jak Jihočeši podzimní část sezony zahájili, tak jí i ukončili. V předehrávaném zápase jarní části sezony tým vedený Františkem Ciprem nestačil na Slovan Liberec a na jeho půdě prohrál 0:2.
16. prosince - Karel Poborský oznamuje, že je opět zdravotně zcela v pořádku a že se s týmem bude od 3. ledna připravovat na nadcházející část Gamrinus ligy.
21. prosince
- O hráče Dynama je v české lize velký zájem. Dobré jméno si v uplynulém půlroce udělali Kladrubský, Volešák, Svátek a Táborský.
23. prosince - Karel Poborský se i přes téměř půlroční absenci stává nejlepším sportovcem Jihočeského kraje za rok 2006.