V neděli večer se na E.ON stadion v Českých Budějovicích vrátí první liga! Fotbalisté Dynama úspěšně zvládli druholigovou epizodu a rok po sestupu na svém stadionu přivítají hned na úvod ligového mistra z Liberce. Tým z jihočeské metropole v uplynulých týdnech navíc změnil svoji image a příznivcům fotbalu chce již od úvodního duelu servírovat porce té pravé fotbalové i nefotbalové zábavy. Trenér František Cipro, který se bude spolu s týmem starat především o tu fotbalovou zábavu, tuší, že by duel s Libercem mohl být pro všechny přítomné velkým zážitkem: "Pro Budějovice to bude svátek. Po roce liga, navíc proti úřadujícímu mistru. Větším tahákem by snad bylo už jen utkání se Spartou nebo Slávií."
Jihočeši odehrají úvodní zápas ligy s jedním z nejtěžších možných soupeřů, přesto ale zůstává trenér Cipro v klidu a soustředí se na zápas s Libercem jako na jakýkoliv jiný: "Připravovali jsme se naprosto stejně, jako na každý jiný zápas." Trenér Dynama si také uvědomuje, že jeho tým nepůjde do zápasu jako favorit a že naopak je spíše pasován do role outsidera. "Liberec je i letos spolufavorit na titul, takže z toho asi budou všichni před naším zápasem vycházet. My se ale budeme snažit tyhle propočty překazit," upozorňuje s úsměvem budějovický kouč.

Trenér Cipro bude mít během nedělního zápasu k dispozici téměř kompletní kádr. Chybět bude pouze dlouhodobě zraněný stoper Roman Pivoňka, který se zotavuje po operaci křížových vazů. Pravděpodobně částečný návod na složení základní jedenáctky dal fanouškům i soupeři trenér Dynama v posledním zápase s Třeboní, kde se základní jedenáctka asi podobala té, ve které Jihočeši v neděli večer proti Liberci nastoupí. Přesnou sestavu a taktiku týmu trenér Cipro pochopitelně před zápasem odtajnit nechce: "Nebudu dopředu nic prozrazovat. Je ale již teď jasné, že nebudeme mít tolik šancí jako proti Třeboni, kdy jsme jich měli snad patnáct. Teď si třeba vytvoříme jednu dvě, a pak se uvidí, jestli ji kluci promění nebo nepromění." I František Cipro během přípravného období zaznamenal, že měli fotbalisté Liberce problémy se střílením branek a že se naopak prezentovali precizní defenzivou. "Mají kompaktní obranu," podotýká Cipro a zároveň dodává, "hraje ve stejném složení delší dobu a tým dlouhodobě dostává málo gólů. Na defenzivě mají hru založenou a dostat se do šance bude složité."

Oba týmy zažijí v nedělním televizním duelu velkou premiéru. Jihočeši v soutěžním zápase poprvé obléknou nové purpurové dresy a taktéž v nových dresech nastoupí i Liberec. Místo dosavadní modré barvy bude na venkovní verzi dresů nyní převládat žlutá a černá. Ke změně přistoupilo vedení Liberce na žádost hlavního sponzora, kterým je celosvětově známá sázková kancelář.