Utkání dvou rozdílných poločasů bylo k vidění při středečním svátečním odpoledni na hřišti v Sedlci nedaleko Českých Budějovic. Prakticky domácí Dynamo sice prohrálo první poločas 0:1 brankou příbramského Svitáka, ale následný gólový koncert dokonale otočil skóre a Jihočeši mohli po stříbru z novovčelnického turnaje slavit další úspěch v předsezónním přípravném období. „Na obou stranách se vyměnila dvě mužstva, což byl cíl tohoto utkání, vyzkoušet všechny hráče v ostrém zápase,“ shodli se trenéři obou celků. Na jedné straně českobudějovický asistent Jiří Jurásek, na druhé hlavní kouč Marily Příbram Pavel Tobiáš.
Vstup do zápasu se Dynamu příliš nevydařil. Neucelenou obranu provětrával zejména Hrňa a posléze i zkušený Martin Sviták, jenž také poprvé a zároveň naposledy rozvlnil síť za Filipkovo zády. „V první poločase byla Příbram lepší a dělala nám velké problémy napadáním naší rozehrávky a velkou aktivitou. Nám chyběl pohyb a držení míče zvláště v útočné fázi,“ našel příčiny špatného výkonu svých svěřenců asistent kouče Cipra Jiří Jurásek. Co se týče ofenzívy, bylo Dynamo v první pětačtyřicetiminutovce vskutku bezzubé. Za zmínku snad stojí pouze šance Adamce, který po vtipné sklepnutí Faldyny protáhl Pařízka v brance Marily. Druhá půle přinesla ze strany “domácích“ zlepšený výkon a co víc, také branky. „Na obou stranách se vyměnila dvě mužstva. Hlavně na Příbrami bylo vidět, že v první půli hrála silnější jedenáctka se zkušenými hráči jako jsou Penner, Otepka a další,“ poznamenal Jurásek, který mohl mít z výkonu svých svěřenců po obrátce radost. „Do druhého poločasu jsme vystřídali a útočná fáze se zlepšila, když dal Schön nakonec tři góly po pěkných akcích. Druhá půle byla z naší strany lepší, i když nutno podotknout, že oni tam měli taky dvě gólovky,“ zůstává nohama na zemi asistent českobudějovického trenéra. Nejinak je tomu i v případě hodnocení celého zápasu. „Před námi jsou pořád ještě tři týdny, takže to v prvním poločase určitě nebyla žádná ideální sestava. Máme před sebou ještě dost zápasů, takže zkoušíme různé hráče na různých postech.“ Na některých hráčích se podepsali v utkání dva důležité faktory, které kouč Jurásek podtrhl. „Kluci nastupují trochu v únavě, protože jsme dost trénovali na Šumavě a teď ještě tady. Navíc to počasí taky dost vysiluje, čili myslím si, že to nebylo lehké utkání.“ Dynamo tedy nakonec zvítězilo vcelku jasně, ale zejména díky tomu, že ve druhém poločase zkoušela Příbram hodně nových hráčů. „I přesto nám to ale leccos ukázalo, protože Příbram je kvalitní ligové mužstvo,“ uzavírá Jiří Jurásek.

Znovu na druhé straně barikády. I tak si mohl připadat hlavní kouč příbramského prvoligového celku Pavel Tobiáš. Není tomu tak dlouho, co působil právě pod Černou věží. České Budějovice jsou prý stále jeho srdeční záležitost. „Klukům jsem fandil a přál postup do ligy., Budějovice tam rozhodně patří,“ neskrývá své sympatie k jihočeskému celku jeho patriot. Samotné přípravné utkání s Dynamem už pro něj ale tak radostné nebylo. V první půli sice předvedla Marila takřka optimální ligový výkon, ale po výměně stran to již bylo slabší. „Já jsem i přesto spokojený. Pro nás to byl dobrý zápas, protože jsme ve fázi přípravy, kdy velmi náročně trénujeme,“ říká Tobiáš. Stejně jako jeho protějšek František Cipro, ani on nešetří své ovečky a v přípravě jim pěkně, lidově řečeno, zatápí pod kotlem. Důvod, proč se výkony jeho týmu v obou poločasech tak lišily, je nasnadě. „V první půli nastoupilo zhruba sedm hráčů, s nimiž počítám do ligy. Naopak ve druhém poločase hrálo pět dorostenců, takže to se muselo rozhodně projevit. S tím jsme my také počítali, takže výsledek je takový, jaký je,“ vysvětlil bez zbytečných kliček a výmluv bývalý trenér Dynama, Slavie či Brna. Ten by ještě před startem ligového ročníku rád přivítal v týmu některé hráče. „Chyběl nám Polodna, Šindelář a ještě máme rozjednané dva hráče. Plus mínus sedm osm lidí z první půle bude určitě hrát ligu,“ ujistil. Zápas se mu hodnotil i přes vysokou prohru vcelku dobře. „My jsme sem jeli otestovat všechny hráče, kteří přichází do úvahy pro ligový kádr. Měli jsme dorostence i hráče z béčka, takže z tohoto hlediska určitě zápas splnil svůj účel,“ tvrdí Pavel Tobiáš.