Fotbalisté Dynama České Budějovice mají za sebou první týden přípravy, na jehož konci nastoupí hned ke dvěma ostrým zápasovým prověrkám. Čtveřici zcela nových fotbalistů si budou moci příznivci klubu prohlédnou již v sobotu v Nové Včelnici, kde se Dynamo představí na 43. ročníku tradičního turnaje o putovní pohár města. V posledních dnech zasáhly celé území Čech vydatné deště, na sobotu je předpověď počasí mírně optimističtější a podle slov ředitele turnaje by se mělo určitě hrát. Dynamo vstoupí do turnaje v 11:30, kdy vyzve atraktivního soupeře - pražskou Slávii. Aktuální informace ze Včelnice můžete sledovat v průběhu dne na našem webu...
Fotografie: Martin Vozábal s pohárem v Nové Včelnici. Dynamo skončilo před sezonou 2004/2005 na třetím místě, když dokázalo porazit Slavii.
Budějovice se v posledních letech představily na turnaji v Nové Včelnici dvakrát. Před začátkem sezony 2002/2003 se Dynamo pod vedením Pavla Tobiáše střetlo na u´vod s Teplicemi, které tehdy vedl náš současný trenér Franrišek Cipro. Utkání skončilo nerozhodně 0:0 a Jihočeši postoupili do finále na pokutové kopy (za Dynamo se tehdy trefili Svoboda, Plocek, Lafata, Povišer a Bubenko - za Teplice byl neúspěšný pouze Pavel Horváth). Finálový duel mezi Dynamem a Libercem skončil lépe pro Severočechy, kteří díky brance Gyana zvítězili 1:0.

O dva roky později před sezonou 2004/2005 obsadilo Dynamo na včelnickém turnaji třetí místo, když nejprve remízovalo s tehdejším 1.FC Synot (nyní 1.FC Slovácko) 1:1 a prohrálo až na pokutové kopy (trefil se pouze Grznár, Homoláče a Svobodu brankář Drobisz vychytal). I o zápasu o třetí místo rozhodovaly až pokutové kopy. Za Dynamo se v průběhu zápasu se Slávií trefili Vozábal a Kulič, avšak střelecky se zaskvěli i Piták se Sedláčkem (pen.) a o vítězství Dynama rozhodly až penalty, ve kterých se trefili Kulič, Myšák, Němec a Vozábal...

Letošní turnaj má jako tradičně velmi silné obsazení a vedle Dynama se na útulném včelnickém stadionu představí již zmiňovaná Slávie a také Olomouc s Kladnem. Svěřenci Františka Cipra mají za sebou hrubou fyzickou přípravu a po pátečním návratu ze Zadova turnajem ve Včelnici zahajují herní soustředění, jehož vrcholem budou v průběhu července atraktivní duely se zahraničními soupeři. V Nové Včelnici se na hřišti pravděpodobně kvůli zdravotním problémům nepředstaví Ivan Dvořák a Miroslav Filipko. Trenér František Cipro tak naznačil, že by měli příležitosti dostat mladíci Vršecký a Rakovan. Na turnaji se pochopitelně představí i nováčci z pražské Sparty Žižka, Jeslínek a Voléšák, v útoku by se měl objevit i exdrnovický střelec Jiří Adamec.

Program turnaje:
11:30 SK Slavia Parha - SK Dynamo Č. Budějovice
13:00 SK Sigma Olomouc - SK Kladno
14:30 exhibiční utkání osobností
17:15 finále