Na improvizované pozápasové tiskové konferenci, která v Ústí nad Labem probíhá v chodbičce před šatnami obou týmů, hodnotili trenéři František Cipro a Jiří Plíšek skončené utkání mezi Českými Budějovicemi a Ústí nad Labem. Nečekala je ale lehká úloha, rozradostnění fotbalisté Dynama se po zápase chovali jako doma a během bouřlivých oslav nebylo slyšet vlastního slova. Spokojeně se tvářící trenér František Cipro na úvod poznamenal, že duel druhého a třetího týmu tabulky ovlivnila rychlá branka: "Naší hru uklidnil samozřejmě ten gól v první minutě. Když jsme poté přidali nádherný druhý, hrálo se nám pochopitelně velmi dobře." Ve svých hodnoceních se trenéři zaměřili především na celou sezonu, kterou oba považovali za úspěšnou.

Reportáž a fotogalerie: FK Ústí n/L - SK Dynamo 1:2
Ohlasy hráčů: Martin Vozábal a Martin Leština

Stejně jako hráči Dynama vzpomínal i František Cipro na nelehký úvod sezony, ve kterém Dynamo kleslo po sedmém kole až na úplné dno druholigové tabulky. "Tým jsme stavěli za pochodu. Hodně nám v určité době pomohl Karel (Karel Poborský, pozn. autora), ale nakonec jsme dohrávali bez něj, takže ta sezona byla pro nás dost složitá," vzpomínal kouč Dynama. Během zranění Karla Poborského se v týmu zabydlel jiný hráč, který byl dlouhou dobu v nepřízni budějovických fanoušků. "Ve druhé polovině sezony nám hodně pomohl Ivo Táborský. Smůlou ale je, že je u nás pouze na hostování a po sezoně se tak vrací do Slavie," připomněl Cipro dobře známý nepříjemný fakt. Kouč Jihočechů si samozřejmě jako spousta dalších lidí pohybujících se okolo klubu po zápase oddychl. Hned ale také připomenul, že postupem Dynama do první ligy nic nekončí: "Musíme se začít co nejdříve připravovat na další sezonu. Otázkou stále zůstává, zda třeba bude pokračovat Karel nebo ne, protože kádr máme úzký a každá ztráta bude citelná." Právě situace ohledně Karla Poborského se zdá být poměrně složitá. Sám hráč totiž v průběhu minulých týdnů naznačil, že neví, kam se budou jeho další fotbalové kroky ubírat. "Vůbec nemám představu, jak to s ním bude vypadat. Vše se bude asi odvíjet od toho, jak dopadne na Mistrovství světa. V úvahu přicházejí mimo jiné varianty, že může třeba ukončit kariéru nebo také přestoupí do zahraničí," podotkl Cipro.
Fotbalisté Dynama cestovali na sever Čech s vědomím, že v utkání mohou prakticky jenom získat. Svojí herní kvalitu dokazovali v průběhu celého zápasu a dočkali se tak zasloužené odměny. "Můžeme být spokojeni, že jsme to uhráli již dnes. Kdybychom tady v Ústí prohráli a museli bychom v posledním kole zvítězit, bylo by to asi špatné," uvědomoval si Cipro ošidnost fotbalu. Kouč Dynama, který toho má ve svých devětapadesáti letech již hodně za sebou, měl z druhé ligy velký respekt: "Druhá liga je složitá. Příležitost zde dostávají mladí, je tady spousta šikovných kluků a když dostávají pravidelně příležitost, je to poté znát. Myslím, že kvalitativně je špička druhé ligy srovnatelná s dolní polovinou první ligy. Důkazem jsou poté třeba pohárové zápasy, kdy Hradec vyřadí Slavii a podobně."
Úspěšný trenér, který se Slávií získal ligový titul, si v letošní sezoně mohl do statistik připsat i druhý vybojovaný postup do první ligy. "Před lety jsem postupoval s Brnem a z třetí ligy do druhé jsem postupoval navíc ještě s Blšany," vzpomínal Cipro. "Oba postupy do první ligy byly ale hodně rozdílné. Tenkrát jsem byl začínající trenér a na všechno jsem se díval jinak. Vůbec jsem tehdy netušil, co mě může ve fotbale všechno čekat," dodal ještě kouč. Se svým dalším případným angažmá si dobře naladěný trenér po zápase s Ústím hlavu nelámal: "Real Madrid mě nechce, takže uvidíme. Smlouva mi končí 30. června letošního roku a bude tedy záležet na majitelích, zda mi jí prodlouží."

Spokojeně se tvářil po skončení posledního domácího zápasu i trenér Ústí Jiří Plíšek. Jeho svěřenci sice v zápase tahali povětšinou za kratší provaz, svůj cíl měli ale již dávno splněný. "Svým hráčům musím za celou sezonu poděkovat, protože je výborné kam až to dotáhli a i když jsme měli před začátkem soutěže určité cíle, tak asi jen málokdo očekával, že budeme ještě dvě kola před koncem bojovat o postup," řekl ambiciózní kouč. Jinak bral sobotní porážku s nadhledem a moc dobře si uvědomoval, s jak silným soupeřem se jeho tým střetl: "Musím především poblahopřát soupeři, který dnešním zápasem definitivně postoupil do první ligy a myslím si, že potvrdil i to, co jsem tvrdil na začátku sezony, kdy jsem říkal, že postoupí Kladno a Budějovice. V tomto směru jsem rád, že jsem se nemýlil, protože si myslím, že to byly skutečně dva nejlepší celky v tomto ročníku."
Samotný zápas podle Plíškových slov ovlivnila branka hned v úvodní minutě: "Do dnešního zápasu jsme šli samozřejmě s tím, že jsme chtěli jako v každém jiném utkání zvítězit. Soupeři jsme chtěli postup co nejvíce znepříjemnit, bohužel když ale dostanete branku hned v úvodní minutě, celý tým to zákonitě ovlivní." Jihočeši měli vývoj zápasu ve svých rukou, přesto ale nechybělo mnoho a mohlo být vše úplně jinak. V 80. minutě snížil po pěkné akci Fousek a pět minut po něm měl vyrovnání na kopačce střídající Karlík. "Můžeme být spokojeni, že jsme utkání odehráli se vztyčenou hlavou a že jsme bojovali až do samého konce," přikyvoval Plíšek. Stejně jako Dynamo čeká i Ústí příští neděli ještě jeden zápas. Zatímco Jihočeši mají druhé místo jisté, ústečtí fotbalisté mohou ještě usilovat o co nejlepší umístění: "Bojovat budeme samozřejmě i v posledním zápase. Můžeme skončit třetí nebo pátí a všechno bude úspěch." O ústeckém trenérovi se v posledních týdnech také často mluví ohledně nejrůznějších angažmá v první lize, sám Jiří Plíšek potvrdil, že je v kontaktu s několika týmy a že s největší pravděpodobností dojde k jeho odchodu z Ústí nad Labem. "Je to pravda, těch zájemců je několik a o mém dalším osudu by se mělo rozhodnout v nejbližších dnech," dodal trenér závěrem. Zároveň také potvrdil, že největším zájemcem je v současné době Slovácko.