Fotbalisté Dynama České Budějovice jsou po víkendových zápasech 28. kola druhé ligy velmi blízko postupu do první ligy. Akcie Jihočechů stouply především díky domácímu vítězství Hradce Králové nad Viktorií Žižkov. Jen velmi drobnou komplikaci způsobilo Ústí nad Labem, které vyhrálo na Kladně. Pokud si chtějí svěřenci Františka Cipra uchovat před 30. kolem postup ve svých rukou, stačí jim neprohrát v Ústí o víc než tři branky.
Budějovičtí fotbalisté položili v dobrý základ k postupu již v pátek vpodvečer, kdy na Střeleckém ostrově porazili Drnovice s přehledem 2:0. Na konci víkendu s napětím sledovali duel v Hradci Králové, kde se představila do té doby třetí Viktoria Žižkov. Pražští fotbalisté ale na východě Čech zaváhali a díky brance z 84. minuty prohráli 2:1, čímž si hodně zkomplikovali boj o postup.
Na uvolněné třetí místo se tak vyhouplo Ústí nad Labem, které trochu překvapivě venku rozstřílelo oslavující Kladno 3:0.

Při pohledu na aktuální tabulku druhé ligy je tak situace naprosto jasná. Mnoho může napovědět příští sobota, která přinese duel Ústí nad Labem s Dynamem České Budějovice. Jihočeši mají na druhém místě tabulky o poznání lepší výchozí pozici. Na Ústí mají totiž náskok tři body a především z podzimního zápasu výrazně lepší bilanci vzájemných zápasů (Jihočeši na podzim vyhráli doma vysoko 4:0).

V praxi tak může nastat hned několik situací:

1) Dynamo vyhraje v Ústí - s předstihem by si tak Jihočeši zajistili postup do první ligy.
2) Dynamo v Ústí remízuje + Žižkov a Hradec své zápasy prohrají - s předstihem by si tak Jihočeši zajistili postup do první ligy.
3) Dynamo v Ústí remízuje + Žižkov nebo Hradec budou bodovat ve svých zápasech - Jihočeši tak budou muset uspět i v posledním domácím zápase s HFK Olomouc
4) Dynamo v Ústí prohraje o méně než čtyři branky - Jihočeši budou muset vyhrát zápas s HFK Olomouc
5) Dynamo v Ústí prohraje o více než čtyři branky - Jihočeši budou muset vyhrát zápas s HFK Olomouc a spoléhat na zaváhání Ústí

Při jednoduchém pohledu na tabulku se tak dá konstatovat, že pokud uhrají Jihočeši v posledních dvou zápasech tři body a zároveň nedostanou více jak třígólový výprask od Ústí, nemůže je v cestě do první ligy již nic zastavit...

Rozlosování posledních dvou kol druhé ligy

29. kolo (sobota 27. května)

 
HFK Olomouc - Xaverov 17:00
Vítkovice - Olomouc "B" 17:00
Drnovice - Pardubice 17:00
Brno "B" - Kladno 17:00
Žižkov - Sparta "B" 17:00
Kroměříž - Kunovice 17:00
Hradec Králové - Hlučín 17:00
Ústí n. Labem - Dynamo ČB 17:00

30. kolo (neděle 4. června)

 
Olomouc "B" - Brno "B" 17:00
Hlučín - Žižkov 17:00
Xaverov - Kroměříž 17:00
Kunovice - Ústí n. Labem 17:00
Dynamo ČB - HFK Olomouc 17:00
Sparta "B" - Drnovice 17:00
Kladno - Hradec Králové 17:00
Pardubice - Vítkovice 17:00