Jihočeši se pokoušeli odčinit porážku z minulého týdne, ale přes zlepšený výkon v prvním poločase se bodového zisku nedočkali. Naději na dobrý výsledek nám sebral velezkušený Mucha a druhou branku přidal Fabio Gomes.
Oproti prvnímu zápasu došlo v základní jedenáctce ke dvěma změnám. Místo Homoláče se na hřišti hned od začátku objevil útočník Gruber a ve středu zálohy nastoupil Martin Vozábal a na lavičce zůstal Lukáš Adam. Změnilo se tedy i rozestavení týmu, v minulém zápase jsme hráli 4-5-1 a ve Zlíně mužstvo nastoupilo ve formaci 3-5-2.

Hráči chtěli určitě rychle zapomenout na nevydařený zápas v Ostravě a začali hned od začátku utkání velmi aktivně. Již ve 4. minutě si vytvořil velkou šanci Lafata, ale jeho pokus skončil pouze na tyči. Jihočeši začali opravdu dobře a během prvního poločasu nepouštěli svého soupeře do vážnějších příležitostí. Do další velké šance se dostal hostující Čáp, postupoval sám na brankáře Baránka, ten si ale s jeho střelou dokázal poradit. Ke konci poločasu se hra začala postupně vyrovnávat a v samém závěru byli domácí o poznání aktivnější. Největší příležitost Zlína zmařil ve 45. minutě Martin Vozábal, když dokázal na brankové čáře zastavit hlavičkový pokus Koubského.

Ve druhém poločase byli domácí stále aktivnější a začali se dostávat do dalších příležitostí. Svojí snahu korunovali brankou, která přišla v 67. minutě. Levačka Josefa Muchy mířila přesně a střela z 20 metrů k pravé tyči znamenala vedení 1:0. Trenér Tobiáš se snažil oživit útok, a tak poslal na hřiště mladíky Bouchala a Matouška. Herní projev mužstva se ale o mnoho nezlepšil a v 82. minutě se trefil i nováček ve zlínském dresu - brazilský útočník Fabio Gomes. Od tohoto okamžiku již domácí nikam nepospíchali a vedení si bezpečně pohlídali.