Sérii tří utkání hraných na hřištích soupeřů zakončí rezerva Dynama již tuto středu v Karlových Varech. Z předchozích dvou venkovních představení vyválčila juniorka pouze bod. Ve Varech se B-týmu Dynama zatím pokaždé podařilo vyhrát, uvidíme zdali tomu tak bude i nadále. Béčku Českých Budějovic patří zatím sedmá příčka, Buldoci z Karlových Varů jsou o dvě příčky horší se ztrátou čtyř bodů.

Stejně jako uplynou sobotu, také ve středu hraje B-tým ve stejný čas jako Áčko Dynama. Vrásky na čele tak přibudou trenéru Janu Poštulkovi především při skládání obrany. Pavel Picka a Vlasta Švehla jsou stále ve stavu zraněných a provozuschopní jsou tak pouze Libor Matoušek, Jiří Peroutka a Petr Martínek. Čtvrtým obráncem bude muset být někdo z pendlů, popř. z dorostenců. Defenzivním hráčem v rezervě Dynama je ještě Michal Skopalík, s ním se však spíše počítá na post defenzivního záložníka. Dalším hráčem, který do zápasu s Buldoky nezasáhne je Marcel Kordík pykající za žluté karty. Aby toho nebylo na Jana Poštulku a Ladislava Bernáta málo, zdravotní problémy začal mít také Lukáš Adam. Do hry tak nejspíše zasáhnou záložníci Michal Mašát, Radim Pouzar a Josef Příhoda. Do útoku je připravena trojice hráčů: Tomáš Maruška, Jakub Janoušek a uzdravující se Aleš Matoušek.

Bilance vzájemných zápasů hovoří ve prospěch Dynama. Z pěti zápasů dokázala naše juniorka vyhrát tři, jednou se celky rozešly smírně, jednou zvítězily Karlovy Vary. Dvě vítězství nad Západočechy si připsala juniorka na půdě svého soupeře.Na západě Čech pokaždé juniorka Dynama poměrně přesvědčivě zvítězila (3:0 a 6:1) V sezóně 2004/05 si rezerva Českých Budějovic přivezla z Karlových Varů dokonce vítězství 6:1. Poslední vzájemný zápas skončil v Českých Budějovicích výhrou domácích v poměru 2:0.

Poslední vzájemný zápas:
SK Dynamo České Budějovice B - SK Buldoci Karlovy Vary - Dvory 2:0


Branky: 51. Táborský, 88. Svoboda
ŽK: Mácha, Kordík, Schön (všichni ČB)
Rozhodčí: Polák - Šedivka, Tereba

Sestava SK Dynamo České Budějovice B: Belic - Kladrubský, Martínek, Mácha, Peroutka - Gruber (78. Pouzar), Kordík, Rožboud (83. Mašát), Hrbáč - Svoboda, Táborský (68. Schön)
Trenér: Jan Poštulka

SK Buldoci Karlovy Vary - Dvory: Hányš - Geňo (83. Kutuzov), Pazdera, Tichota, Kothera - Parlásek, Kostečka, Vaigl, Hrubý (67. Kura) - Psohlavec, Bittengl (75. Ušák)
Trenér: Jindřich Dejmal

Trenérem Buldoků je nám dobře známý Jindřich Dejmal. Obranu Karlových Varů diriguje zkušený obránce Karel Tichota. Na hostování ze Strakonic je na západě Čech obránce Tomáš Oslovič. Mnohem nebezpečnější je ovšem náš středeční soupeř směrem kupředu. Z Teplic hostuje ve Varech záložník Jiří Kostečka. Důvěru trenéra Dejmala mají v záloze ještě Lukáš Hrubý a Milan Čižnár. V útoku mají Buldoci jednoznačně největší sílu. Ze čtveřice Jindřich Bittengl, Martin Geňo, Martin Psohlavec a Václav Ušák využívá trenér Dejmal některé hráče i v záloze. Na útočnou vozbu Buldoků si bude muset dát obrana naší juniorky velký pozor.

Velice dobře si vedli Buldoci v posledním soutěžním zápase ve kterém přivítali doma rezervu Teplic. V každém z poločasů nastříleli Západočeši svému soupeři tři branky a inkasovali jednou. Také v předchozím kole proti Spartě Krč se Buldoci činili a nastříleli svému soupeři půltucet branek.

Poslední zápas SK Buldoci Karlovy Vary - Dvory:
SK Buldoci Karlovy Vary - Dvory - Sparta Krč 6:0


Branky: 24. a 63. Ušák, 50. a 71. Kostečka, 40. Tichota, 79. Kura
ČK: Waldhauzer (KRČ)

Sestava Buldoci Karlovy Vary: Krbeček - Čižnár, Oslovič, Kothera - Janáček, Kura, Tichota, Kostečka, Hrubý (87. Čertík) - Ušák (80. Valtavic), Vaněček (63. Geňo)

Zápas domácích Buldoků s B-týmem Českých Budějovic se odehraje ve středu 10.5.2006 od 17:00 na umělé trávě v Drahovicích. Jako hlavní rozhodčí jej bude řídit pan Kabyl, po lajnách budou s praporky pobíhat pánové Benák a Dobrý. Delegátem zápasu bude pan Jachimstál.
Informace o změnách stavu zápasu juniorky Dynama budete moci najít v online přenosu z utkání A-týmu.

Historie týmu SK BULDOCI Karlovy Vary-Dvory

SK BULDOCI Karlovy Vary - Dvory a.s. je fotbalovým subjektem, který působí na fotbalové scéně od roku 2001 díky tomu, že se funkcionáři SK VTJ Slavia a TJ Karlovy Vary - Dvory dohodli na úzké spolupráci. Cílem spojení těchto dvou klubů bylo a je zejména zkvalitnění a optimální využívání sportovišť a sportovního zázemí, finančně ekonomických prostředků, hráčského a funkcionářského potenciálu obou klubů ve prospěch všech výše jmenovaných aktivit. Spojení roztříštěných sil by mělo rovněž přispět k lepší komunikaci a spolupráci se zástupci města Karlovy Vary a Karlovarského kraje.

Pokud se blíže pozastavíme nad kluby, ze kterých SK Buldoci vzešli, zjistíme poměrně rozdílnou minulost: TJ Karlovy Vary-Dvory byla spíše chudším klubem. Největším úspěchem TJ byl v roce 1999 postup do ČFL, přičemž ještě v ročníku 1994/1995 hrál 1.B třídu.

SK VTJ Slavia vznikla v roce 1995 taktéž spojením dvou klubů - SK Slavia Karlovy Vary a vojenského klubu VTJ Karlovy Vary. Nejzajímavějším faktem jsou zřejmě hráči, kteří kluby prošli. V dresu Slavie se objevují jména jako Horst Siegl či Josef Němec. O poznání snadnější pozici tak měl armádní celek VTJ. Do týmu nastupovali v naprosté většině hráči z nižších soutěží, převážně s dorosteneckými zkušenosti, a přesto řada z nich našla uplatnění v celostátních soutěžích a v reprezentaci. VTJ tak prošli hráči jako Frýdek, Fukal, Kinder, Pavel Řehák, Timko, Ulich, Vlček a Johana. I další hráči, kteří nastupovali v armádním týmu stojí za povšimnutí. Byly mezi nimi například Radek Čížek, Gedeon, Hauzr, Sanytrník, Velkoborský či Twardzik.