Po dvou zápasech s rezervami prvoligových celků je tady třetí do party. Sotva přijela juniorka Dynama ze zápasu s Libercem, už si pomalu mohou začít svěřenci Jana Poštulky balit věci na cestu do Jablonce. Úzký kádr Dynama B má pouhé dva dny na regeneraci sil po středeční dohrávce. Porážka v Liberci v tabulce nic nezměnila, Béčku Českých Budějovic patří i nadále sedmá příčka. Jablonec ztrácí na Dynamo pět bodů a je desátý.

Pokoušet se tentokrát určit dopředu sestavu juniorky Dynama je čiré vaření z vody. Nachlup ve stejný čas totiž bude o postup do Gambrinus ligy bojovat v Horních Počernicích A-tým. V takovém případě zřejmě nebude k dispozici ani gólman Zdeněk Křížek, kterého si coby dvojku ponechá František Cipro. Do brány tak nejspíše nastoupí Jakub Kafka. Do obrany vycházejí Janu Poštulkovi pouze tři hráči. Petr Martínek, Jiří Peroutka a Libor Matoušek. Vlastimil Švehla se ještě stále léčí se zraněným kolenem. Jedinou možnou alternativou je David Homoláč, který za rezervu odehrál předcházející tři utkání. Zkušený obránce má totiž stop za žluté karty hned na dva druholigové zápasy. Dalším defenzivním hráčem v sestavě Dynama by mohl být Michal Skopalík, jeho ale nejspíše využije Jan Poštulka v záloze, kde bude muset nahradit distancovaného Marcela Kordíka. Záloha se bude muset v sobotu nejspíše obejít bez Jiřího Hrbáče. Hrby se velice dobře prezentoval v A-týmu při domácím zápasu s Pardubicemi a trenér Cipro jej nejspíše využije i v Xaverově. Záloha tak zřejmě nastoupí ve složení Josef Příhoda, Lukáš Adam, Radim Pouzar a Michal Mašát. To vše v případě, že Tomáše Marušku přestanou trápit bolesti zad. Druhým parťákem do útoku by mohl být Jakub Janoušek. Na střídání bude připraven Aleš Matoušek, jenž se zotavuje po dlouhodobém zranění. Jedinou adekvátní náhradu tak bude mít Jan Poštulka pouze na pozici brankáře, kde bude připraven Pavol Pronaj.

Historicky nastoupí juniorka Dynama ke svému premiérovému představení na hřišti Jablonce. Celkově první střetnutí obou B-týmů se odehrálo na podzim na E-On stadionu v Českých Budějovicích. Poměrně překvapivě dokázal tým ze severu Čech odvést z Budějovic všechny tři body. Juniorka Dynama byla totiž tou dobou vedoucím týmem ČFL. Jablonec byl na podzim také jediným týmem, který dokázal zrušit kouzlo domácí neporazitelnosti Dynama.

Poslední vzájemný zápas:
SK Dynamo České Budějovice B - FK Jablonec 97 B 0:1


Branky: 5. Grubhoffer
ŽK: Hozda
Rozhodčí: Wencl - Novák, Šifalda

Sestava SK Dynamo České Budějovice B: Křížek - Peroutka, Švehla, Martínek, Endl - Hrbáč (46. Pouzar), Mašát (75. Janoušek), Kordík, Maruška - Matoušek, Schön (67. Příhoda)
Trenér: Jan Poštulka

FK Jablonec 97 B: Bočok - Krejčí, Huber, Vrabec, Selinger - Štálík (67. Mičkal), Vágner, Kiša, Jindříšek - Hozda (86. Perič), Grubhoffer
Trenér: Jiří Hloušek

A-tým Jablonce má o víkendu odpočinek. Předposlední kolo Gambrinus ligy se totiž hraje ve středu 10.5. Dá se tedy očekávat hromadná výpomoc pendlů. Rezevní tým Jablonce je pro nás velkou neznámou. Svěřenci trenéra Jiřího Hloušky jsou ve třetí lize nováčky, navzdory předpokladům si nepočínají zrovna nejhůře. Nejvíce odehraných minut mají v dresu jablonecké rezervy gólman Jan Zelenka, obránci Tomáš Huber, Jiří Krejčí, Jakub Mičkal, Josef Štálík, Jiří Vágner a Karel Vrabec, středopolaři Miroslav Hozda, Josef Jindřišek a útočníci Ladislav Grubhoffer s Martinem Kotyzou.

Poslední soutěžní zápas se rezervě Jablonce vůbec nepovedl. Po dvou pokutových kopech prohrávali Severočeši již ve 12. minutě 2:0. Zbylé dvě branky přidal Střížkov Jablonci na cestu po chybách hostujících hráčů.

Poslední zápas FK Jablonec 97 B:
FC Praha 9 Střížkov - FK Jablonec 97 B 4:0


Branky: 3., 30. Zoubek, 13. Šisler, 62. Birhanzl

Sestava FK Jablonec 97 B: Zelenka (62. Bočok) - Vokáček, Štálík, Rathouz (6. Charuza), Kulhánek (14. Procházka) - Mrklas, Patka, Král, Glos - Mičkal, Bohatý

Duel rezervních týmů Jablonce a Českých Budějovic se odehraje v sobotu 6.5.2006 od 10:15 na hřišti v Českém Dubu. Z pozice hlavního sudího bude zápas řídit pan Šob, pomáhat na čarách mu budou pánové Slavíček a Z. Novotný. Delegátem zápasu byl jmenován pan Jahelka.