Ve 24. kole opět Kladno bodovalo na plno a náskok v čele tabulky zvýšilo již na osm bodů. České Budějovice, které v pondělní dohrávce porazily Pardubice, se s 39 body posunuly zase na druhou příčku. Mají však stejný počet bodů jako Hradec Králové a HFK Olomouc. O tři méně má Ústí nad Labem, které podlehlo záložnímu týmu Brna 2:3. Brno B ale i přes výhru zůstává na samém dně tabulky. Zato Olomouc B vyloženě ode dna odskočila.
V Kladně, které hostilo Kroměříž padaly góly až ve druhém poločase. Domácí si však již v první půli vytvořili díky aktivnímu Cigánkovi několik šancí, které ovšem vychytal Kořínek. Šest minut po změně stran se přece jen prosadil Neuwirth, který zužitkoval Cigánkův roh. Sám Cigánek potom z trestného kopu nastřelil tyč a v té samé minutě kroměřížský Farbák trefil břevno. Moravanům se podařilo vyrovnat v 65. minutě. O výsledku se rozhodlo deset minut před koncem, kdy po další Cigánkově standardce vystřelil Hlava a jeho pokus těsně před Kořínkem doklepl do branky Gross. Kroměříž je devátá a její výsledky jsou 7 výher, 8 remíz a 9 proher. Na kontě má 29 bodů.

Střelecký ostrov přivítal mužstvo Pardubic. Kvůli kartám nenastoupili Homoláč a Mrkvička, chyběli zranění Belej, Pivoňka a Poborský. Přesto si domácí od počátku udržovali mírnou převahu. Měli i několik šanci, ale ani Vozábalovi, ani Plockovi a Táborskému jejich pokusy nevyšly. Dvě minuty před koncem prvního poločasu hlavičkoval Faldyna, k odraženému míči se dostal Táborský a zblízka otevřel skóre. Do druhé půle vstoupili hosté s evidentní snahou po vyrovnání a vytvořili si i šance. Gólmana Filipka vyzkoušel Salák, Krutý svou prudkou střelou trefil jen obránce Bureše. Po Faldynově přihrávce v 76. minutě podruhé skóroval Táborský, ale rozhodčí odmával ofsajd. O tři minuty později Vozábal šikovně předal míč směrem k Táborskému, který jej nechal Faldynovi a ten vstřelil druhý gól. Dynamo má výsledky 12 výher, 3 remízy a 9 proher a pyšní se nejvyšším počtem vstřelených branek – 40. Pardubice jsou desáté a mají 28 bodů, k tomu však oproti jiným týmům, společně s Kunovicemi, dva zápasy k dobru.

Zápasem kola jistě bylo utkání Hradce Králové s HFK Olomouc, neboť se v něm střetly týmy z druhé a třetí příčky. Hradečtí si sice vytvořili řadu šancí, ale doplatili na špatnou koncovku. První poločas nabídl průměrný fotbal. Po změně stran kvalita hry výrazně stoupla. Zasloužili se o to hlavně domácí, kteří si vytvořili řadu šancí, ale gólmana Doležala překonat nedokázali. Dvě branky měl na kopačce střídající Černý, ale jeho střely hostující gólman vyrazil. S výsledkem 0:0 byli rozhodně spokojenější hosté, kteří prakticky neohrozili hradeckou branku. Hradec Králové je třetí s 39 body a HFK Olomouc díky skóre se stejným počtem bodů čtvrtá. Skóre obou týmů se liší pouze tím, že HFK má o jednu obdrženou branku více.

Brno B překvapivě vyhrálo na hřišti Ústí nad Labem, přesto že domácí otevřeli skóre již v 10. minutě Brožíkovou hlavičkou po rohu Fouska. Moravané se v úvodní čtvrthodině téměř nedostali přes polovinu hřiště, ale hru vyrovnali poté, co z rychlého protiútoku vyrovnal po přihrávce Leňka Vrána. V 53. minutě zaspala ústecká obrana po rohovém kopu a Král přivedl do vedení hosty. Pak se opět hrálo na polovině Brna a v 68. minutě Brožík svojí druhou gólovou hlavičkou opět stav srovnal. Jenže o 8 minut později se po dalším zaváhání zadní řady zase radovali Brňáci, když se také podruhé trefil Vrána.i. Severočeši obývají pátou pozici a mají 36 bodů. Brno B je šestnácté s 22 body.

Na Žižkov zavítaly Drnovice. Domácí předvedli velmi bojovný výkon, který možná vyvolal svým gólem Adamec, který se trefil už v 9. minutě. Jen za pár sekund poté vyrovnal Šťastný a i v dalších minutách si Žižkováci vytvořili velký počet brankových příležitostí. Další ale proměnili až ve druhé půli v rychlém sledu Görner s Kučerou. Viktoria Žižkov je sedmá s 33 body a Drnovice jsou hned pod ní. Mají o tři body méně a skóre 20:30.

Hlučín, který je těžce ohrožený sestupem, se podařilo v zápase se Spartou B ukořistit tři cenné body díky brance Veselého, která padla dvě minuty před koncem řádné hrací doby. Pražanům se v Hlučíně dařila rozehrávka a v prvním poločase si vypracovali několik slibných šancí. Domácí obrana si ale všechny situace pohlídala a ve druhém poločase měl naopak navrch Hlučín. Za svůj výkon byli také náležitě odměnění. Slezané jsou s 25 body patnáctí a na svém kontě mají nejvíce inkasovaných branek – 37. Sparta B je na 14. místě a bodů má stejně jako Vítkovice a Kunovice 26.

Souboj dvou týmů ohrožených sestupem, čili Kunovic s Vítkovicemi, rozhodla branka, která padla až ve 2. minutě nastaveného času. Štěstí se přiklonilo na stranu Vítkovic. Jakus unikl z ofsajdové pasti domácích a po trestném kopu Kaloče a přihrávce Švece hlavičkoval do branky. V celém utkání to byla úplně první střela mezi tyče. Jinak se hrálo nejčastěji mezi šestnáctkami a téměř bez šancí. Vítkovice jsou tak po výhře 13., ale mají stejně jako dvanácté Kunovice 26 bodů. Oba týmy mají na kontě 10 proher, ale Kunovice vstřelily svým soupeřům o 8 branek více.

Záložní tým Olomouce hostil Xaverov. Již v 8. minutě rozehrál Vepřek přímý volný kop a Vyskočil poslal hlavou míč do branky. Domácí byli aktivnější, ale do dalších šancí je obrana Pražanů nepustila. Ve 28. minutě zahrál Komárek rukou v pokutovém území a z penalty vyrovnal Penc. Vzápětí přihrál Vyskočil volnému Janu Schulmeisterovi, který dělovkou z 18 metrů dostal Sigmu opět do vedení. Ve 48. minutě vymyslel Vyskočil další pohlednou akci pro Janotku, který se z hranice šestnáctky nemýlil. Domácí mohli náskok zvýšit, ale gólman Marek už byl pozorný. V závěru domácí už jen bránili vedení. Přesto se v 90. minutě po rohovém kopu prosadil xaverovský Penc. Olomouc B je na 11. příčce s 27 body a skóre 28:30. Xaverov je šestý, bodů má 33 a jeho výsledky jsou 9 výher, 6 remíz a 9 proher.

V uplynulém kole padlo 21 branek, hráčům bylo uděleno 25 žlutých karet, nejvíce fanoušků navštívilo tradičně Střelecký ostrov, kde probíhalo utkání Českých Budějovic s Pardubicemi, a to 2 417 a nejméně diváků bylo v Kunovicích, které hostily Vítkovice – 208.

Výsledky 24. kola:

Kladno - Kroměříž 2:1 (51. Neuwirth, 80. Gross - 65. Josl)
České Budějovice - Pardubice 2:0 (43. Táborský, 79. Faldyna)
Hradec Králové - HFK Olomouc 0:0
Olomouc B - Xaverov 3:2 (8. Vyskočil, 33. J. Schulmeister, 48. Janotka - 28. z pen. a 90. Penc)
Kunovice - Vítkovice 0:1 (90. Jakus)
Ústí nad Labem - Brno B 2:3 (10. a 68. Brožík - 23. a 74. Vrána, 53. Král)
Žižkov - Drnovice 3:1 (10. Šťastný, 65. Görner, 70. Kučera - 9. Adamec)
Hlučín - Sparta B 1:0 (88. Veselý)